Er zijn phishingmails in omloop die uit naam van TransIP worden verstuurd. Twijfel je over de echtheid van een e-mail van TransIP, klik dan niet op linkjes en neem contact met ons op via je controlepaneel of via support@transip.nl. Lees meer over phishing in onze Knowledge Base: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/205-wat-is-phishing/
Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Bestanden en mappen van mijn website uploaden en downloaden via SFTP

Dit artikel is gebaseerd op ons nieuwe controlepaneel en webhostingplatform. Gebruik je geen nieuw webhostingpakket, en beheer je jouw webhostingpakket dus nog in het huidige controlepaneel? Bezoek dan deze versie van dit Knowledge Base artikel.

Met behulp van SFTP upload je veilig en eenvoudig bestanden en mappen van je computer naar je website. In dit artikel leggen we uit hoe je SFTP gebruikt met behulp van een webhostingpakket


Ik wil bestanden en mappen via mijn controlepaneel uploaden

De File Manager is bij uitstek geschikt om bestanden en mappen via je controlepaneel te uploaden. Je komt hier terecht door in te loggen op je controlepaneel en te navigeren naar jouw domeinnaam via het 'Domein & Hosting' tabblad. Klik op 'Webhosting beheren' naast 'Webhosting' om jouw website op het webhostingpakket te beheren.

Klik op webhosting beheren

 

Klik hierna aan de rechterkant op 'File Manager'.

Klik op bestandsbeheer

Hier kun je nu naar wens bestanden van je website uploaden. In het artikel 'Het gebruik van het Bestandsbeheer in je controlepaneel' lees je hoe je gebruik maakt van deze functie in je controlepaneel.

Let wel dat het 'Bestandsbeheer' in je controlepaneel het beste te gebruiken is om losse bestanden en mappen van je website te uploaden. Mocht je meerdere bestanden tegelijk willen uploaden, dan kun je het beste gebruikmaken van een SFTP-programma zoals Filezilla of Cyberduck.


SFTP gebruiken met een SFTP-programma

Mocht je je bestanden met een SFTP-programma willen uploaden, dan is dit uiteraard mogelijk.

  • Voor Windows-gebruikers adviseren we het gebruik van Filezilla
  • Voor Mac-gebruikers raden wij het SFTP-programma Cyberduck aan.

Beide SFTP-programma's zijn kosteloos en eenvoudig in gebruik.


Jouw SFTP-gegevens

De gegevens die je nodig hebt om via een SFTP-programma te verbinden, heb je na de bestelling van jouw webhostingpakket via de e-mail ontvangen. Ben je deze gegevens kwijtgeraakt? Geen nood! Je vindt de gegevens te allen tijde in het controlepaneel terug door de onderstaande stappen te volgen.


Stap 1

Log in op je controlepaneel en navigeer naar jouw domeinnaam via het 'Domein & Hosting' tabblad. Klik op 'Webhosting beheren' naast 'Webhosting' om jouw website op het webhostingpakket te beheren.

Klik op webhosting beheren

Klik bovenaan op 'Website', gevolgd door 'SFTP/SSH'.

Selecteer je domeinnaam in je controlepaneel


 

Stap 2

Hier vind je de inloggegevens terug om verbinding te maken met het SFTP-programma van jouw keuze.

Jouw SFTP gegevens

Om in te loggen binnen een SFTP-programma heb je de volgende gegevens uit deze pagina nodig:

  • Gebruikersnaam
  • Host
  • Wachtwoord
  • SFTP poort: 22 of 2222

Het wachtwoord voor SFTP is per e-mail naar je toe gestuurd, vlak nadat jouw webhostingpakket is opgeleverd. Mocht je het wachtwoord niet meer terug kunnen vinden of simpelweg een ander wachtwoord willen gebruiken, verander dan op deze pagina je wachtwoord.In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je met behulp van SFTP de bestanden en mappen van je website in je controlepaneel uploadt.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, schakel dan onze supportafdeling in. Je bereikt ze via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina en via de knop 'Contact' in je controlepaneel.

Als je dit artikel met andere gebruikers wilt bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op