Er zijn phishingmails in omloop die uit naam van TransIP worden verstuurd. Twijfel je over de echtheid van een e-mail van TransIP, klik dan niet op linkjes en neem contact met ons op via je controlepaneel of via support@transip.nl. Lees meer over phishing in onze Knowledge Base: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/205-wat-is-phishing/
Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Ik zie 'Error too many redirects' bij het benaderen van mijn WordPress website

Wanneer je in het bezit bent van een WordPress website, is het mogelijk dat je de melding 'Error too many redirects' te zien krijgt.

Deze foutmelding komt voor doordat er een probleem ontstaat met het redirecten oftewel het doorsturen van (een deel van) je WordPress website. Dit kan veroorzaakt worden door plug-ins die gebruik maken van redirecttechnieken of door een fout in de configuratie van je WordPress website.

In dit artikel leggen we je uit hoe je deze foutmelding kunt oplossen voor een WordPress website die op een Webhostingpakket gehost worden.


Controleer je geïnstalleerde plug-ins

De melding 'Error too many redirects' wordt in onze ervaring het vaakst veroorzaakt door een plug-in die gebruik maakt van redirecttechnieken. Om er achter te komen welke plug-in voor deze problemen zorgt, kun je het artikel 'Het in- en uitschakelen van WordPress plug-ins' gebruiken.

Hierin wordt uitgelegd hoe je je plug-ins kunt deactiveren en vervolgens weer één voor één kunt activeren. Op deze manier kun je al gauw de boosdoener terug vinden.


Ik krijg de foutmelding 'Error too many redirects' bij het benaderen van de TransURL

Wanneer je deze foutmelding alleen te zien krijgt bij het benaderen van je TransURL, dan is het wp-config.php bestand van je WordPress website mogelijk niet geheel juist geconfigureerd.

Als je WordPress via je controlepaneel hebt geïnstalleerd op je webhostingpakket, dan zullen wij het wp-config.php automatisch voor je inrichten. Heb je WordPress handmatig geïnstalleerd of heb je zelf aanpassingen gemaakt aan het wp-config.php bestand, dan kan het zijn dat dit de oorzaak van de redirects is.

Om dit op te lossen, ga je naar 'SFTP Bestandsbeheer' en zoek je binnen de /www map het wp-config.php bestand op. Download deze en open deze in een tekstverwerker zoals Notepad++ of PHPStorm.


Ik heb WordPress handmatig op mijn webhostingpakket geïnstalleerd

Wanneer je WordPress handmatig op je webhostingpakket hebt geïnstalleerd, voeg je de volgende regels toe aan het wp-config.php bestand:

if (isset($_SERVER['HTTP_X_TRANSIP_TRANSURL'])) {
  $_SERVER['HTTP_HOST'] = $_SERVER['HTTP_HOST'] . '.transurl.nl';
}
define('WP_SITEURL', 'http://' . $_SERVER['HTTP_HOST']);
define('WP_HOME', 'http://' . $_SERVER['HTTP_HOST']);

Sla vervolgens het wp-config.php bestand op in de tekstverwerker (als PHP bestand) en upload deze opnieuw binnen je /www map. Het toevoegen van deze regels zal er voor zorgen dat mogelijke redirect fouten worden opgelost.

Ik heb WordPress automatisch via mijn controlepaneel geïnstalleerd

Wanneer je WordPress met de knop 'Installeer WordPress' in je controlepaneel hebt geïnstalleerd, dan zullen de onderstaande regels automatisch voor je zijn toegevoegd:

if (isset($_SERVER['HTTP_X_TRANSIP_TRANSURL'])) {
  define('WP_SITEURL', 'http://' . $_SERVER['HTTP_HOST'] . '.transurl.nl');
  define('WP_HOME', 'http://' . $_SERVER['HTTP_HOST'] . '.transurl.nl');
} else {
  define('WP_SITEURL', 'http://' . $_SERVER['HTTP_HOST']);
  define('WP_HOME', 'http://' . $_SERVER['HTTP_HOST']);
}

Als je in deze situatie de melding 'Error too many redirects' te zien krijgt, vervang dan deze regels in het wp-config.php bestand door de onderstaande regels:

if (isset($_SERVER['HTTP_X_TRANSIP_TRANSURL'])) {
    $_SERVER['HTTP_HOST'] = $_SERVER['HTTP_HOST'] . '.transurl.nl';
}
define('WP_SITEURL', 'http://' . $_SERVER['HTTP_HOST']);
define('WP_HOME', 'http://' . $_SERVER['HTTP_HOST']);

Het is mogelijk dat deze foutmelding alleen op de TransURL voorkomt. Mocht je geen aanpassingen willen maken aan het wp-config.php bestand, dan kun je er ook voor kiezen om de DNS van je domeinnaam naar je webhostingpakket te laten wijzen.

 

Je website zal dan niet langer van de TransURL gebruik maken, maar van jouw eigen hoofddomein. Dit zou de foutmelding direct kunnen oplossen.

Mocht je na het volgen van bovenstaande stappen nog steeds de foutmelding te zien krijgen, dan is er mogelijk meer aan de hand.

Je kunt er dan eventueel voor kiezen om een back-up terug te plaatsen van een moment waarop de WordPress website wel bereikbaar was. Hoe je een back-up terug van je webhostingpakket terug plaatst, kun je lezen in dit artikel.In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je de melding 'Error too many redirects' oplost voor je WordPress-website bij TransIP.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Pieter de Ruiter Admin 25 juli 2021 (#6247)

@ndegraaff, De code is inmiddels niet meer in het installatieproces aanwezig. Dit zal binnenkort nog duidelijker worden gemaakt: De code staat alleen nog in websites waarop Wordpress vóór dit jaar via het controlepaneel is geïnstalleerd.

0
ndegraaff 22 juli 2021 (#6229)

Ik heb WP automatische geïnstalleerd, maar de hele code die er in wp-config.php zou moeten staan, vind ik er niet in terug.

0
thijskerckhoffs 31 maart 2019 (#2898)

Goedemiddag,

De PHP aanpassing bracht de oplossing. Bedankt voor jullie hulp.

Grt. Thijs Kerckhoffs

0
Nick Brouwer Admin 30 maart 2018 (#1045)

@bartus1984

Het werkt zoals het nu in de code block staat. Wanneer je hier:

{

define('WP_SITEURL', 'http://' . $_SERVER['HTTP_HOST']);

define('WP_HOME', 'http://' . $_SERVER['HTTP_HOST']);

}

van maakt, werkt het theoretisch ook prima. De haakjes zijn echter niet nodig. Mocht het in jouw situatie mét haakjes beter werken, dan is dit mogelijk naar de specifieke configuratie van jouw website te herleiden ;-)

0
bartus1984 29 maart 2018 (#1043)

De code in het laatste zwarte blok moet zijn:

if (isset($_SERVER['HTTP_X_TRANSIP_TRANSURL'])) { $_SERVER['HTTP_HOST'] = $_SERVER['HTTP_HOST'] . '.transurl.nl'; } { define('WP_SITEURL', 'http://' . $_SERVER['HTTP_HOST']); define('WP_HOME', 'http://' . $_SERVER['HTTP_HOST']);

Er mist een {

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op