Ik zie 'Error too many redirects' bij het benaderen van mijn WordPress website

Wanneer je in het bezit bent van een WordPress website, is het mogelijk dat je de melding 'Error too many redirects' te zien krijgt.

Deze foutmelding komt voor doordat er een probleem ontstaat met het redirecten oftewel het doorsturen van (een deel van) je WordPress website. Dit kan veroorzaakt worden door plug-ins die gebruik maken van redirecttechnieken of door een fout in de configuratie van je WordPress website.

In dit artikel leggen we je uit hoe je deze foutmelding kunt oplossen voor een WordPress website die op een Webhostingpakket gehost worden.

Controleer je geïnstalleerde plug-ins

De melding 'Error too many redirects' wordt in onze ervaring het vaakst veroorzaakt door een plug-in die gebruik maakt van redirecttechnieken. Om er achter te komen welke plug-in voor deze problemen zorgt, kun je het artikel 'Het in- en uitschakelen van WordPress plug-ins' gebruiken.

Hierin wordt uitgelegd hoe je je plug-ins kunt deactiveren en vervolgens weer één voor één kunt activeren. Op deze manier kun je al gauw de boosdoener terug vinden.

Ik krijg de foutmelding 'Error too many redirects' bij het benaderen van de TransURL

Wanneer je deze foutmelding alleen te zien krijgt bij het benaderen van je test URL, dan is het wp-config.php bestand van je WordPress website mogelijk niet geheel juist geconfigureerd.

Als je WordPress via je controlepaneel hebt geïnstalleerd op je webhostingpakket, dan zullen wij het wp-config.php automatisch voor je inrichten. Heb je WordPress handmatig geïnstalleerd of heb je zelf aanpassingen gemaakt aan het wp-config.php bestand, dan kan het zijn dat dit de oorzaak van de redirects is.

Om dit op te lossen, ga je naar 'SFTP Bestandsbeheer' en zoek je binnen de /www map het wp-config.php bestand op. Download deze en open deze in een tekstverwerker zoals Notepad++ of PHPStorm.

Ik heb WordPress handmatig op mijn webhostingpakket geïnstalleerd

Wanneer je WordPress handmatig op je webhostingpakket hebt geïnstalleerd, voeg je de volgende regels toe aan het wp-config.php bestand:

if (isset($_SERVER['HTTP_X_TRANSIP_TRANSURL'])) {
      $_SERVER['HTTP_HOST'] = $_SERVER['HTTP_HOST'] . '.transurl.nl';
    }
    define('WP_SITEURL', 'http://' . $_SERVER['HTTP_HOST']);
    define('WP_HOME', 'http://' . $_SERVER['HTTP_HOST']);

Sla vervolgens het wp-config.php bestand op in de tekstverwerker (als PHP bestand) en upload deze opnieuw binnen je /www map. Het toevoegen van deze regels zal er voor zorgen dat mogelijke redirect fouten worden opgelost.

Delete

Ik heb WordPress automatisch via mijn controlepaneel geïnstalleerd

Wanneer je WordPress met de knop 'Installeer WordPress' in je controlepaneel hebt geïnstalleerd, dan zullen de onderstaande regels automatisch voor je zijn toegevoegd:

if (isset($_SERVER['HTTP_X_TRANSIP_TRANSURL'])) {
        define('WP_SITEURL', 'http://' . $_SERVER['HTTP_HOST'] . '.transurl.nl');
        define('WP_HOME', 'http://' . $_SERVER['HTTP_HOST'] . '.transurl.nl');
    } else {
        define('WP_SITEURL', 'http://' . $_SERVER['HTTP_HOST']);
        define('WP_HOME', 'http://' . $_SERVER['HTTP_HOST']);
    }

Als je in deze situatie de melding 'Error too many redirects' te zien krijgt, vervang dan deze regels in het wp-config.php bestand door de onderstaande regels:

if (isset($_SERVER['HTTP_X_TRANSIP_TRANSURL'])) {
            $_SERVER['HTTP_HOST'] = $_SERVER['HTTP_HOST'] . '.transurl.nl';
    }
    define('WP_SITEURL', 'http://' . $_SERVER['HTTP_HOST']);
    define('WP_HOME', 'http://' . $_SERVER['HTTP_HOST']);
    Delete

Het is mogelijk dat deze foutmelding alleen op de test URL voorkomt. Mocht je geen aanpassingen willen maken aan het wp-config.php bestand, dan kun je er ook voor kiezen om de DNS van je domeinnaam naar je webhostingpakket te laten wijzen.

Je website zal dan niet langer van de test URL gebruik maken, maar van jouw eigen hoofddomein. Dit zou de foutmelding direct kunnen oplossen.

Mocht je na het volgen van bovenstaande stappen nog steeds de foutmelding te zien krijgen, dan is er mogelijk meer aan de hand.

Je kunt er dan eventueel voor kiezen om een back-up terug te plaatsen van een moment waarop de WordPress website wel bereikbaar was. Hoe je een back-up terug van je webhostingpakket terug plaatst, kun je lezen in dit artikel.

In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je de melding 'Error too many redirects' oplost voor je WordPress-website bij TransIP.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.