Ik wil mijn e-mail instellen via de Mail app voor Windows 10

In dit artikel leggen we uit hoe je je e-mailadres bij TransIP instelt in de Mail app voor Windows 10.

Heb je nog geen e-mailadres? Met de E-mail Only-pakketten en webhostingpakketten van TransIP maak je eenvoudig e-mailadressen aan.

Om e-mail via onze webhostingpakketten en E-mail Only-pakketten te kunnen gebruiken, is het van belang dat je domeinnaam de juiste DNS-instellingen gebruikt.

Als je domeinnaam de TransIP instellingen gebruikt, gebeurt dit automatisch. Als je zelf de DNS van je domeinnaam beheert, zorg er dan voor dat je de MX-, TXT- en CNAME-records van je webhostingpakket gebruikt.

Je e-mailadres instellen met de Mail-applicatie voor Windows 10

Stap 1

Druk op de windows-toets en typ nu 'Mail' in. Klik op de Mail-applicatie om het programma te openen.

open de Mail-applicatie

Stap 2

Klik nu aan de linkerzijde op 'Accounts'.

Klik op 'Accounts'

Stap 3

Klik nu aan de rechterzijde op 'Add account'.

Klik op 'Add account'

Stap 4

Scroll in het volgende venster naar beneden en klik op 'Other Account: POP, IMAP'.

Klik op 'Other Account: POP, IMAP'

Stap 5

Voer nu je e-mailadres, de naam waarmee je berichten verstuurt en het wachtwoord van je e-mailadres in.

Voer je e-mailadres, naam en wachtwoord in

Weet je het wachtwoord van je e-mailadres niet meer? Stel dan een nieuw wachtwoord in met de stappen uit het artikel 'Ik wil het wachtwoord van mijn e-mailadres wijzigen'.

Klik nu op 'Sign in'.

Als de configuratie nu is afgerond, betekent dit dat je domeinnaam de DNS instellingen van jouw webhostingpakket gebruikt.

De DNS-instellingen van je webhostingpakket bevatten namelijk een DNS-record genaamd 'autoconfig'. Dit DNS-record stelt Windows Mail in staat om automatisch de juiste servergegevens van jouw e-mailadres op te vragen, zodat jij deze niet meer hoeft in te voeren.

Wanneer de servergegevens niet automatisch kunnen worden opgehaald, dien je zelf de servergegevens in te voeren aan de hand van Stap 6. Klik hiervoor eerst drie maal op 'Try again'.

Stap 6

Voer in het volgende venster de onderstaande gegevens in.

IMAP of POP3?

In dit voorbeeld gebruiken we IMAP om het e-mailadres in te stellen. Bij het gebruik van het IMAP-protocol wordt er namelijk een kopie vanaf de mailserver gedownload. De e-mail zelf blijft dan op de mailserver staan, waardoor je je e-mailadres op meerdere apparaten kan gebruiken.

Het alternatief is het enigszins verouderde POP3 protocol. Hierbij worden e-mailberichten direct van de server af gehaald. Hoewel sommige e-mailprogramma's je de optie geven om een kopie op de mailserver achter te laten, dwingt het POP3-protocol je doorgaans om één e-mailprogramma te gebruiken.

Lees ook het artikel 'Wat is het verschil tussen POP3 en IMAP?' voor meer informatie.

Maak je toch liever gebruik van POP3? Gebruik dan de POP3-gegevens zoals beschreven in het artikel 'De algemene instellingen voor mijn e-mailadres'.

Delete

• Email address: Voer hier je e-mailadres in.
    • User name: Voer hier je e-mailadres in.
    • Password: Voer hier het wachtwoord van je e-mailadres in.
    • Account name: Voer hier de naam van het e-mailaccount in, bijvoorbeeld 'Werk' of 'Privé'.
    • Send your messages using this name: Voer de naam in waarmee je berichten verstuurt.
    • Incoming email server: Voer hier imap.transip.email in.
    • Account type: Kies hier IMAP4.
    • Outgoing (SMTP) email server: Voer hier smtp.transip.email in.
    • Vink onderaan het venster alle vakjes aan.

Overzicht van e-mailinstellingen voor Mail

Klik tot slot op 'Sign in'.

De configuratie van jouw e-mailadres is nu voltooid, waarna je je e-mailadres via Windows Mail kan gebruiken.

In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je je e-mailadres bij TransIP in de Mail app voor Windows 10 instelt.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.