Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Transfer- en WHOIS-branding personaliseren

Sommige domeinextensies (TLD's) maken gebruik van een registrar-whoisserver. Bij deze TLD's is het mogelijk om een deel van de WHOIS-uitvoer te personaliseren zodat hier de naam van TransIP vervangen wordt door jouw gegevens. Dit wordt 'WHOIS branding' genoemd en gaat specifiek om de uitvoer die onderaan de WHOIS-informatie van een domeinnaam te zien is.

Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om de 'Transfer-branding' van je domeinnaam te personaliseren. Dit kan gedaan worden voor een handjevol TLD's waarbij de verhuizing per e-mail moet worden bevestigd. In deze bevestigingsmail kun je vervolgens jouw bedrijfsnaam, algemene voorwaarden en e-mailadres toevoegen.


WHOIS-branding

De WHOIS-branding pas je aan via je controlepaneel. Ga hiervoor binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en selecteer in de linkerkolom het betreffende domein (niet aanvinken).

Klik nu aan de rechterzijde op 'Beheren' en daarna op 'Standaardinstellingen'.

klik op standaardinstellingen

Klik op de volgende pagina op 'Transfer- en WHOIS-branding'.

standaardinstellingen

Op de volgende pagina kun je de informatie voor 'Transfer- en WHOIS-branding' opgeven. Wanneer jouw domeinextensie WHOIS-branding ondersteunt, zal deze informatie binnen de WHOIS-gegevens van jouw domeinnaam worden weergegeven.

whois en transferbranding in controlepaneel

WHOIS-branding wordt op dit moment ondersteund door de volgende domeinextensies:

com, .net, .tk, .tv en .biz

In de onderstaande afbeedling zie je een voorbeeld van de standaard WHOIS-branding die aanwezig is voor .com domeinnamen. Hier zie je dat Bannerregel 1, 2 en 3 zijn ingevuld:

Voorbeeld van standaard WHOIS-branding


Transfer-branding

Zoals vermeld, is Transfer-branding ook een optie. Transfer-branding is toepasbaar bij domeinverhuizingen van de volgende domeinextensies:

com, .net, .org, .biz, .info, .name en .mobi

Gebruik je een domeinnaam met één van bovenstaande domeinextensies en wil je deze verhuizen naar een andere partij? Dan wordt er een bevestigingsmail gestuurd naar de houder en/of het administratieve contact uit de WHOIS-gegevens van het domein.

Wanneer je op de 'Transfer- en WHOIS-branding'-pagina de 'Bedrijfsnaam', 'Support e-mailadres' en de 'URL algemene voorwaarden' hebt ingevuld, zullen deze gegevens aan de bevestigingsmail van de betreffende verhuizing worden toegevoegd.In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je WHOIS- en Transfer-branding in je controlepaneel instelt.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op