De verschillende doorstuurmethodes

Met de Doorstuurservice kun je jouw domein doorsturen naar een ander domein van jouw keuze. In dit artikel leggen we uit hoe je de Doorstuurservice bestelt en gebruikt.

Upgrade je domein met een Doorstuurservice

Je kunt een Doorstuurservice op je domeinnaam afnemen als je hier nog geen andere diensten aan gekoppeld hebt.

• Heb je een E-mail Only-pakket op je domeinnaam staan, omdat je e-mails wilt versturen met je domeinnaam? In dat geval heb je geluk, hier zit de Doorstuurservice namelijk al bij inbegrepen! Je kunt nu direct naar 'Verschillende doorstuurmethodes' gaan.

• Heb je een webhostingpakket op je domeinnaam afgenomen, omdat je hier meer dan 3 e-mailadressen of een website mee gebruikt? Dan raden we aan om het artikel 'Ik wil mijn website doorsturen' te gebruiken. Hier lees je uitgebreid hoe je bezoekers van je domeinnaam doorstuurt naar een ander adres.

Om een Doorstuurservice voor je domeinnaam af te nemen, log je in op het controlepaneel en ga je naar het tabblad 'Domein & Hosting'. Selecteer dan in de linkerkolom het betreffende domein (niet aanvinken). Klik vervolgens op 'Kies je pakket'.

Kies je pakket

Klik onder 'Doorstuurservice' voor 'Kies'.

Kies de Doorstuurservice

Kies nu naar welk adres je jouw domeinnaam wil doorsturen.

Kies hier naar welk adres je jouw domeinnaam wil doorsturen

Klik nu op 'Volgende' en rond de bestelling af. Hierna zal je Doorstuurservice zo snel mogelijk actief worden.

Verschillende doorstuurmethodes

Binnen je controlepaneel kun je je Doorstuurservice naar wens beheren. Ga hiervoor opnieuw naar 'Domein & Hosting' en selecteer je domeinnaam.

Klik daarna op 'Jouw doorstuurservice beheren' en vervolgens op 'Doorsturen'.

Op de pagina die je nu ziet, kun je opgeven waar bezoekers van jouw domeinnaam naartoe gestuurd moeten worden. Daarnaast kun je op deze pagina aangeven of je de e-mail gericht aan jouw domeinnaam naar een e-mailadres wil laten doorsturen.

Klik hier op 'Geavanceerd' om de verschillende doorstuurmethodes terug te vinden. We zullen hieronder aangeven wat deze methodes inhouden.

301

Bij een 301 redirect (moved permanently) zal de bezoeker direct worden doorgestuurd naar je echte website. Zoekmachines zullen deze verwijzing indexeren. Het adres van je eigen site zal in de adresbalk verschijnen.

302

Bij een 302 redirect (moved temporarily) zal de bezoeker tevens direct worden doorgestuurd naar je echte website. Zoekmachines zullen deze verwijzing echter niet indexeren. Het adres van je eigen site zal in de adresbalk verschijnen.

Frame

Bij een Frame blijft je TransIP domeinnaam en dus niet het adres van je eigen website, in de adresbalk staan. Hierbij maken wij gebruik van een HTML Frame. Je kan eventueel de titel van het frame en de locatie van een favicon.ico-bestand instellen.

Subdomeinen of -mappen doorsturen

Bij het doorsturen naar een andere URL kan je ook subdomeinen of submappen op het domein doorsturen. Je kan bij het instellen de opties 'Map- en bestandsnamen behouden' en 'Subdomeinen ook doorsturen' kiezen.

Je kiest bijvoorbeeld ervoor om jouwdomein.nl te forwarden naar https://www.anderdomein.nl/.

• Kies je voor de optie 'Map- en bestandsnamen behouden', dan zullen bezoekers op https://www.jouwdomein.nl/map/ automatisch uitkomen op https://www.anderdomein.nl/map/.

• Kies je voor de optie 'Subdomeinen ook doorsturen', dan zullen bezoekers op https://voorbeeld.jouwdomein.nl/ automatisch uitkomen op https://www.anderdomein.nl/voorbeeld/.

• Kies je ervoor om beide opties te selecteren, dan zullen bezoekers op https://voorbeeld.jouwdomein.nl/shop/ automatisch uitkomen op https://www.anderdomein.nl/voorbeeld/shop/.

Mijn Doorstuurservice werkt nog niet

Wanneer je nog steeds onze Gereserveerd pagina ziet verwijst jouw domein nog niet naar de juiste server. Volg dan deze stappen:

Selecteer opnieuw je domeinnaam in Domein & Hosting en scrol naar 'Geavanceerd Domeinbeheer'. Onder het kopje 'DNS' klik je op 'Bulk opties'.

Kies vervolgens naast 'Kopieer gegevens van' voor 'Standaard TransIP DNS-instellingen' en klik op 'Opslaan'.

Hou er rekening mee dat het tot maximaal 24 uur kan duren voordat wijzigingen van DNS instellingen wereldwijd zijn doorgevoerd. Dit is in verband met de wijze waarop externe systemen dit verwerken, hierop hebben wij helaas geen invloed. Overigens zie je de wijzigingen wel al ruim binnen 24 uur.

In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je gebruik maakt van onze Doorstuurservice.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.