Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Mijn private network is (plots) traag

Wanneer je gebruikt maakt van een private network, dan zal er in de meeste gevallen ook gebruik gemaakt worden van een VPS met pfSense als firewall / router. Binnen pfSense zijn er een aantal opties die, wanneer ingeschakeld, er voor kunnen zorgen dat het verkeer niet goed gerouteerd wordt of er een erg lage upload plaatsvindt.

Mocht je in een dergelijke situatie terecht komen, dan is dit is te verhelpen door bepaalde opties uit te schakelen in de netwerk-configuratie van pfSense zelf. Het gaat hier specifiek om Disable hardware checksum offload & Disable hardware TCP segmentation offload.

VPS Pfsense

In sommige gevallen kan er door een update of herstart deze opties ongewenst weer uitgevinkt zijn. In dat geval kun je deze optie inschakelen onder System > Advanced en dan het Networking tabblad. Eenmaal ingeschakeld zouden problemen met de routering en snelheid weer direct verholpen moeten zijn.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
squdennis 3 december 2019 (#3850)

Problemen met TCP ACK's en retransmissions van netwerkverkeer over mijn privatenetwork zijn opgelost na het inschakelen van deze opties.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op