Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Ik wil mijn webhostingpakket downgraden naar een E-mail Only-pakket

Wanneer je in het bezit bent van een webhostingpakket en hier eigenlijk alleen de e-mailfunctie van gebruikt, kunnen we ons voorstellen dat je liever gebruik zou willen maken van een E-mail Only pakket.

Een E-mail Only-pakket is voordeliger dan een webhostingpakket, maar bevat geen webruimte. Het E-mail Only-pakket geeft je wel toegang tot 3 e-mailadressen en stelt je in staat om bezoekers van je domeinnaam door te sturen naar een anders adres.

Vanwege technische beperkingen kan een webhostingpakket niet automatisch worden omgezet naar een E-mail Only pakket. In dit artikel leggen we je daarom uit hoe je jouw webhostingpakket handmatig kan vervangen door een E-mail Only pakket.

Je kunt de stappen in dit artikel ook gebruiken om je webhostingpakket of E-mail Only-pakket te downgraden naar een Doorstuurservice. De Doorstuurservice wordt gebruikt om bezoekers van en e-mails naar je domein door te sturen naar het adres van jouw keuze. De Doorstuurservice bevat geen webruimte of e-mailadressen.

Om die reden hoef je bij het downgraden naar een Doorstuurservice niet direct rekening te houden met het maken van back-ups van je e-mail.


Vervang je webhostingpakket met een E-mail Only-pakket

Voordat je je webhostingpakket vervangt met een E-mail Only-pakket, is het van belang dat je nagaat of je je huidige e-mailadressen wil blijven gebruiken. Als dit het geval is, is het belangrijk om back-ups van je huidige e-mailadressen te maken.

Om dit binnen Outlook te doen, kun je gebruik maken van het artikel 'Ik wil een back-up van mijn e-mail maken (Outlook)'.

Deze handleiding van Apple kun je gebruiken om een back-up in Apple Mail te maken.

Nadat je een back-up van je e-mailadressen hebt gemaakt, kun je je webhostingpakket opzeggen om hierna een E-mail Only-pakket op je domein af te nemen. We zullen je nu vertellen hoe je dit doet. Later in het artikel lees je meer over het terugplaatsen van de back-up van je e-mail.Stap 1

Log in op je controlepaneel en ga naar het tabblad 'Domein & Hosting'. Vink hier links het domein aan waarvan je het webhostingpakket wil opzeggen.

Klik nu op 'Opzeggen'.

vink je domeinnaam aan en klik op OpzeggenStap 2

Vink nu alléén het webhostingpakket aan. Zorg er voor dat het domein zelf niet is aangevinkt. Doe je dit wel, dan zal je domeinnaam ook worden opgezegd.

Kies hierna naast 'Opzeggen per' voor 'Direct' en klik op 'Opzegging aanvragen'.

Vink alleen het webhostingpakket aan en klik op 'Opzegging aanvragen'

Controleer in het volgende venster goed of alleen het webhostingpakket is geselecteerd. Bevestig hierna de opzegging door op 'Opzegging bevestigen' te klikken.

Let op: Als je je webhostingpakket opzegt, zal de website hierop ook verwijderd worden. Mocht je deze gegevens willen bewaren, sla dan een back-up hiervan op met behulp van SFTP.Stap 3

Ga nu terug naar 'Domein & Hosting' en vink je domeinnaam nogmaals aan. Klik nu op 'Bijbestellen / Upgraden'.

vink je domein aan en klik op 'Bijbestellen / Upgraden'Stap 4

Klik nu op 'Webhosting' en klik onder 'E-mail Only' op 'Bestel'.

Kies E-mail Only en rond de bestelling af

Rond hierna de bestelling af en het E-mail Only-pakket zal zo snel mogelijk actief worden op je domeinnaam.

Zoals eerder vermeld, kun je hier ook een Doorstuurservice bestellen. De Doorstuurservice bevat geen webruimte of e-mailadressen. Dit pakket stelt je wel in staat om de bezoekers van en e-mail gericht aan je domein door te sturen naar een ander adres.Stap 5

Nu het E-mail Only-pakket actief is op je domeinnaam, kun je opnieuw e-mailadressen aanmaken. In het artikel 'Ik wil een nieuw e-mailadres aanmaken' lees je hoe je dit doet.

Zodra je e-mailadressen zijn aangemaakt, kun je de back-ups die je eerder hebt gemaakt weer terugplaatsen.

In het artikel 'Ik wil een back-up van mijn e-mail terugplaatsen (Outlook)' lees je hoe je binnen Outlook een back-up van je e-mail weer terugplaatst.

Deze handleiding van Apple kun je gebruiken om een back-up in Apple Mail terug te plaatsen.


Stuur je domeinnaam door met het E-mail Only-pakket

Nu je een E-mail Only-pakket op je domein gebruikt, kun je de doorstuurfunctie hiervan gebruiken. Ga hiervoor binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en selecteer in de linkerkolom het betreffende domein (niet aanvinken).

Klik nu op 'Jouw Doorstuurservice instellen' en vul vervolgens het adres in waar de bezoekers van je domeinnaam naar toe moeten worden gestuurd. Klik tot slot op 'Opslaan'.

Wanneer jouw domeinnaam nu in de adresbalk van een browser wordt ingevuld, zul je op het adres terecht komen die je hier hebt ingevuld.In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je een webhostingpakket kunt vervangen met een E-mail Only-pakket.

Mocht je verder nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

WIl je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Deel dit artikel

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Beau Huisman Admin 11 januari 2018 (#600)

@ixad, Zou je hiervoor een bericht kunnen sturen naar mijn specialistische collega's? Zij kijken dan graag met je mee en zullen meedenken voor een oplossing. Je kan ze bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

0
ixad 3 januari 2018 (#571)

Dag mensen van Transip, allereerst de beste wensen voor 2018 Ik maak opnieuw een fout die ik ook al maakte op 12 november 2017 bij het vastleggen van twee domeinnamen.

Ik moest vastleggen diferenci voor de extensies .nl en .com (met 1 f dus) ik begon foutief met differenci voor die extensies.

Nu heb ik de doorstuurservice geregeld naar janssentrainingenadvies.nl en heb ik opnieuw per ongeluk differenci.com aangevinkt. Kost slechts € 5 per jaar, maar toch.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op