Big Storage ontkoppelen

Met Big Storage heb je de mogelijkheid om een extra schijf aan jouw VPS toe te voegen, met een aanzienlijke opslagcapaciteit. Wanneer je deze gekoppeld hebt, dan is dit bijvoorbeeld handig voor de opslag van data zoals media of back-ups. Het kan echter zijn dat je deze schijf wilt koppelen aan een andere VPS of de schijf ontkoppelen voor bijvoorbeeld een opzegging.

Ontkoppelen in het controlepaneel

Stap 1

Ga in het controlepaneel naar het tabblad 'BladeVPS' en klik aan de linkerkant op de naam van de VPS waar je Big Storage aan is gekoppeld.

Stap 2

Klik onder de VPS-console achter 'Big Storage X TB' op het tandwiel.

gekoppelde big storage

Stap 3

Klik op 'Ontkoppel van VPS' om de Big Storage te ontkoppelen. Kies voor 'Ok' bij de bevestigingspopup.

Ontkoppel je Big Storage

De Big Storage is nu losgekoppeld van jouw VPS en kan weer aan een andere VPS worden gekoppeld!

Je zult nog wel eventuele verwijzingen naar de schijf in jouw OS moeten verwijderen om foutmeldingen te voorkomen. Kijk hieronder voor meer informatie voor het geval je hier in /etc/fstab een regel voor hebt toegevoegd.

Ontkoppelen in CentOS / Debian / Ubuntu / FreeBSD:

Stap 1

Log in op jouw VPS via SSH of de console in het controlepaneel.

Stap 2

Open /etc/fstab:

sudo nano /etc/fstab

Stap 3

Zoek de regel waarin een verwijzing staat naar jouw Big Storage schijf (bijvoorbeeld: /dev/vdb1 /mnt/bigstorage xfs defaults 0 0) en verwijder deze.

Stap 4

Sla deze wijzigingen op en sluit de editor (ctrl + > > enter). Je bent nu klaar met het ontkoppelen van je Big Storage.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.