Winkelwagen

    Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

    Mijn website is traag

    Een trage website betekent meestal dat jouw website teveel tegelijk probeert te doen, of dat er een paar scripts, plugins of thema's aanwezig zijn die dit onder de motorkap willen doen.

    Testen via jouw browser

    Het eerste wat je in dit geval kunt doen is nakijken wat je pagina precies doet. Open hiervoor in Chrome de Developer Console, via F12. Klik in het nieuwe scherm wat je nu ziet op de tab 'Netwerk' en ga dan naar jouw website.

    Boven het kopje 'Console' zul je dan enkele getallen zien, bijvoorbeeld:

    87 requests | 987 KB transferred | Finish: 1.25 s

    Het eerste getal, de requests, geeft aan hoeveel verschillende elementen jouw website probeert in te laden. Dit wil je het liefste onder de 100 houden en zo laag mogelijk. Overlaad jouw website dus niet met honderden verschillende afbeeldingen en dergelijke in één keer!

    Het tweede getal geeft aan hoe groot jouw website precies is wanneer men deze downloadt. Dit wil je het liefst onder of rond de 3MB houden. Denk er namelijk aan dat de gemiddelde downloadsnelheid in Nederland rond de 25 mbit ligt, ofwel 3MB per seconde. Dit betekent dat jouw website dus door het grootste deel van de internetgebruikers in Nederland binnen een seconde gedownload kan worden. Als jouw website 45MB groot zou zijn zou de gemiddelde bezoeker er 15 seconden over moeten doen om deze te downloaden!

    Het derde getal geeft alleen aan hoe lang het heeft geduurd voor de website bij jou is geladen.

    Optimaliseren van jouw website

    Je kunt ook nóg dieper in de zaken duiken door jouw website via bijvoorbeeld GTMetrix, waar je een heleboel tips kunt vinden over optimalisatie van jouw website. Je zult niet al het advies kunnen volgen (server instellingen van je webhostingpakket bijvoorbeeld), maar vanuit hier kun je wel een start maken!

    Hierbij moet wel vermeldt worden dat er géén makkelijke manier is om dit te doen. Dit hangt ook sterk af van wat voor website je precies gebruikt - Als je deze zelf hebt gemaakt (dan wel via Dreamweaver, Muse of een andere omgeving) zul je de code hiervan ook zelf moeten nakijken. Als je de website via Wordpress hebt gemaakt kun je wel al de pagina Wordpress Optimization in de handleiding van Wordpress zelf nakijken.

    Kom je er niet uit?

    Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

    Neem contact op