Er zijn phishingmails in omloop die uit naam van TransIP worden verstuurd. Twijfel je over de echtheid van een e-mail van TransIP, klik dan niet op linkjes en neem contact met ons op via je controlepaneel of via support@transip.nl. Lees meer over phishing in onze Knowledge Base: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/205-wat-is-phishing/
Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Wat is een PerformanceVPS?

Wanneer je een VPS bestelt bij TransIP heb je de keuze uit een SandboxVPS, BladeVPS en PerformanceVPS. Beide zijn VPS'en, maar wat maakt een PerformanceVPS anders?

Bij een BladeVPS en SandboxVPS zoeken we een ideale balans tussen prijs en kwaliteit. Bij een PerformanceVPS zoeken we de ideale balans tussen prestatie en betrouwbaarheid.  Hiervoor maken we voor PerformanceVPS'en gebruik van dedicated vCPU's, distributed NVMe-opslag met 3 replica's en 2,5 gbps brandbreedte. In de afbeelding hieronder zetten we deze verschillen op een rij voor een BladeVPS en PerformanceVPS:

vps vs hpvps vergelijking

Naast het snelheidsvoordeel van NVMe ten opzichte van SSD's, is door gebruik te maken van een Ceph-configuratie bovendien de kans dat je hinder ondervindt als gevolg van een incident op een storageserver kleiner. De netwerkverbinding tussen de Ceph storage en PerformanceVPS is redundant ingericht en heeft een snelheid van 100Gbps.

Afgezien van de hierboven genoemde verschillen, lijken een VPS en PerformanceVPS veel op elkaar. Beide maken bijvoorbeeld gebruik van dezelfde features binnen het controlepaneel, zoals ons back-up- en snapshot-systeem. Daarnaast kun je ze uitbreiden met aanvullende diensten zoals Big Storage en HA-IP.

Daarmee zijn we aan het eind gekomen van dit artikel over PerformanceVPS'en.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op