Er zijn phishingmails in omloop die uit naam van TransIP worden verstuurd. Twijfel je over de echtheid van een e-mail van TransIP, klik dan niet op linkjes en neem contact met ons op via je controlepaneel of via support@transip.nl. Lees meer over phishing in onze Knowledge Base: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/205-wat-is-phishing/
Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

(Oude webhosting) De TransURL bereikbaar maken voor een Wordpress website

Dit artikel is gebaseerd op ons huidige controlepaneel en oude webhostingplatform. Gebruik je een nieuw webhostingpakket, en beheer je jouw webhostingpakket dus in het nieuwe controlepaneel? Bezoek dan dit Knowledge Base artikel voor uitleg hoe je de test URL gebruikt op het nieuwe webhostingplatform.

Mocht jouw Wordpress website nog niet via jouw eigen domeinnaam bereikbaar zijn, omdat deze nog bijvoorbeeld verhuisd moet worden, kun je hem wel al bereiken via de TransURL. Daar is wel nog een kleine aanpassing voor nodig, namelijk aan het wp-config.php bestand van jouw Wordpress website.


Waar vind je het wp-config.php bestand?

Dit bestand staat in de zogenaamde 'root' map van jouw website, waarin alle andere bestanden en mappen voor de website staan.

Hier kom je via het bestandsbeheer in jouw controlepaneel. Klik op de www map om de 'root' map van de website in te zien.


Download het wp-config.php bestand

Zoek het wp-config.php bestand, en vink het aan. Via de optie 'Downloaden' aan de rechterkant download je een kopie naar jouw eigen PC.

Open het bestand vervolgens in een tekstverwerker zoals Notepad++ , of zelfs de ingebouwde Notepad app op Windows, of de TextEdit app op een Mac.

Bij een standaard installatie van Wordpress zul je deze regel in de code kunnen vinden:

/* That's all, stop editing! Happy publishing. */

Hierboven voeg je de volgende regels toe in de witregel:

if (isset($_SERVER['HTTP_X_TRANSIP_TRANSURL'])) {
  $_SERVER['HTTP_HOST'] = $_SERVER['HTTP_HOST'] . '.transurl.nl';
}
define('WP_SITEURL', 'http://' . $_SERVER['HTTP_HOST']);
define('WP_HOME', 'http://' . $_SERVER['HTTP_HOST']);

Sla het bestand vervolgens op, met dezelfde naam, dus 'wp-config.php' (zonder aanhalingstekens). Let op dat je er niet 'wp-config.php.txt' van maakt.

Mac gebruikers moeten er even op letten dat ze het bestand als 'Plaintext' of 'Platte tekst' opslaan, want de TextEdit app kiest standaard voor het 'RTF' formaat. Dit voegt echter een hele hoop opmaakcode op die niet door server ingelezen kan worden.


Upload het wp-config.php bestand

Upload het bestand vervolgens weer naar de 'root' map waar je het bestand zojuist vandaan hebt gedownload. Je kunt het simpelweg over het oude bestand slepen, dit zal vervolgens overschreven worden.


Hierna is jouw Wordpress website meteen via de TransURL te bereiken, en kun je er meteen mee aan de slag.

Je moet wel nog even letten op enkele zaken:

  • Wanneer je jouw Wordpress website via de TransURL inricht en later via de normale domeinnaam wil gebruiken moet je de regels uiteindelijk weer verwijderen. De regels code moeten alleen gebruikt worden zolang je de TransURL nodig hebt.
  • Nadat je de regels code hebt verwijderd moet je de website nog even handmatig nalopen. Wordpress heeft er een handje van om links naar andere pagina's zogenaamd 'absoluut' op te slaan, vooral de knoppen bovenin het Wordpress site menu. Als je bijvoorbeeld een knop 'Home' maakt zal Wordpress deze linken naar 'http://voorbeeld.nl/home' in plaats van '/home'. Dat laatste wordt een 'relatieve' link. Die links zul je dus handmatig moeten aanpassen.

Mocht je na het volgen van bovenstaande stappen een foutmelding te zien krijgen kun je er eventueel voor kiezen om een back-up terug te plaatsen van een moment waarop de WordPress website wel nog bereikbaar was. Hoe je een back-up terug van je webhostingpakket terug plaatst, kun je lezen in dit artikel.Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op