De EPEL repository installeren in CentOS

De repositories die standaard aanwezig zijn binnen CentOS zijn niet altijd toereikend als je additionele software wilt installeren. Een veelgebruikte repository is de EPEL-repository (Extra Packages for Enterprise Linux).

Om via het yum-commando software uit deze repository te kunnen installeren, voeg de EPEL repository toe aan de beschikbare repositories op je server. Hieronder vind je de commando's terug die je als root-gebruiker via SSH of de console in je controlepaneel kan uitvoeren om de repository te installeren:

CentOS 7

yum -y install epel-release

Na de installatie kun je de beschikbare repositories op je VPS controleren met het commando:

yum repolist

CentOS Stream

dnf -y install epel-release

Na de installatie kun je de beschikbare repositories op je VPS controleren met het commando:

dnf repolist