Mijn script heeft schrijfrechten nodig

Jouw bestanden en mappen op de server zijn eigendom van jouw FTP-account. Het kan voorkomen dat je een script bouwt of gebruikt dat je in een map wilt schrijven. In dat geval dien je in FTP de map of het bestand schrijfbaar te maken voor de webserver. Dit doe je met het commando CHMOD.

Hoe dit commando ingevoerd kan worden verschilt per FTP-client. Bij veel clients kan je de permissies van een map instellen door naar de eigenschappen te gaan of rechts klikken op het bestand of de map in kwestie.

Voor het schrijfbaar maken van bestanden of mappen heb je de volgende permissies nodig:

• Mappen: CHMOD 770
    • Bestanden: CHMOD 660

Ook wanneer je bestanden uit de betreffende map wilt verwijderen met FTP dien je de mappen op de betreffende rechten ingesteld te hebben.