Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Welke extra gegevens zijn er nodig voor een .it-domeinnaam?

Voor de registratie of verhuizing van .it-domeinnamen zijn er extra gegevens vereist, in aanvulling op de standaard gegevens. De aanvullende gegevens die Registro.it (het overkoepelende register van .it-domeinen) vraagt, zijn de volgende:

  • Land, als de registrant een bedrijf is
  • Codice Fiscale
  • Registrant (eigenaar)
  • Identificatienummer
  • BTW-nummer, als de registrant een bedrijf is

 

Het scherm voor de extra gegevens ziet er als volgt uit:

extra gegevens registratie verhuizing .it domein

 

Hieronder lichten we dit verder toe:

 

Land

Als je bij de registrant hebt aangegeven dat het een bedrijf betreft, dan selecteer je hier het land waar het bedrijf in gevestigd is. Dit is nodig voor het succesvol valideren van het BTW-nummer, codice fiscale en identificatienummer.


 

Codice Fiscale

Als je bij de registrant een persoon of bedrijf uit Italië hebt ingevoerd, dan is het van belang dat je de zogeheten codice fiscale invult. Dat is een nummer van 16 karakters welke elk Italiaans bedrijf of persoon heeft. Dit veld laat je leeg als je een persoon of bedrijf buiten Italië als 'Registrant' ingevoerd hebt. 


 

Registrant

Hier geef je aan of de registrant (eigenaar) van de domeinnaam een persoon of een bedrijf is. Het is belangrijk dat dit overeenkomt met de gegevens die je bij de registrant zelf ingevuld hebt.


 

Identificatienummer

Vul hier het paspoortnummer van de registrant in als je een persoon als registrant hebt opgegeven. Vul hier het KvK-nummer van het bedrijf in als je als je als registrant een bedrijf hebt opgegeven.


 

BTW-nummer

Vul hier het BTW-nummer in van het bedrijf waarvoor je de domeinnaam registreert als je bij de registrant een bedrijf hebt opgegeven. Laat dit veld leeg als je bij de registrant een persoon hebt opgegeven.


 

In dit artikel hebben we uitgelegd welke extra gegevens je nodig hebt voor het registreren of verhuizen van een .it-domeinnaam.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op