Welke extra gegevens zijn er nodig voor een .xxx-domeinnaam?

Voor de registratie of verhuizing van .xxx-domeinnamen zijn er extra gegevens vereist, in aanvulling op de standaard gegevens. De aanvullende gegevens die ICM Registry (het overkoepelende register van .xxx-domeinen) vraagt, zijn de volgende:

• Community ID

Het scherm voor de extra gegevens ziet er als volgt uit:

extra gegevens registratie verhuizing .xxx domein

Community id

Het overkoepelende register van .xxx-domeinen (ICM Registry) vereist dat je lid bent van de 'Sponsored Community'. Je Community ID is je lidnummer van de Sponsored Community. Dit is een unieke code die bestaat uit 16 karakters. Je krijgt deze code van de Sponsored Community zodra je lid bij hen wordt.

Vul je de Community ID niet in, dan wordt er door het register aangenomen dat je omwille van defensieve redenen dit domein vastlegt. Je bent in dat geval alleen in bezit van de domeinnaam maar kan er verder geen gebruik van maken. De DNS voor de domeinnaam wordt dan niet ingesteld bij het register en het domein zal dan ook niet bereikbaar zijn.

In dit artikel hebben we uitgelegd welke extra gegevens je nodig hebt voor het registreren of verhuizen van een .xxx-domeinnaam.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.