Er zijn phishingmails in omloop die uit naam van TransIP worden verstuurd. Twijfel je over de echtheid van een e-mail van TransIP, klik dan niet op linkjes en neem contact met ons op via je controlepaneel of via support@transip.nl. Lees meer over phishing in onze Knowledge Base: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/205-wat-is-phishing/
Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

(Oude webhosting) De webruimte van mijn webhostingpakket

Bij het gebruiken van onze webhostingpakketten beschik je over webruimte, waar je alle bestanden van je website in kunt opslaan. Hoe groter een webhostingpakket, hoe meer webruimte je tot je beschikking hebt.

Op de productpagina vind je een overzicht van de verschillende webhostingpakketten en heb je ook de optie om direct een pakket op je domeinnaam af te nemen.

Overzicht functies webruimte


Webruimte inzien in je controlepaneel

Wanneer een webhostingpakket aan een domein is gekoppeld, kun je een overzicht van je vrije en gebruikte webruimte terugvinden in je controlepaneel.

Ga binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en selecteer in de linkerkolom het betreffende domein (niet aanvinken).

Klik nu naast 'Jouw website' op het tandwiel, gevolgd door 'Webruimte'.

webruimte in je controlepaneel

Hier zie je de webruimte van je website, je e-mailboxen en je databases terug. Daarnaast zie je over hoeveel totale en vrije ruimte je nog beschikt.

hier zie je de totale webruimte van je webhostingpakket

De totale webruimte die je voor je website kunt gebruiken, is afhankelijk van de ruimte die je aan je e-mailboxen en databases hebt toegewezen.

Indien je meer webruimte nodig hebt, kun je overwegen om je webhostingpakket te upgraden. Hoe je dit doet kun je teruglezen in dit artikel.


Ruimte van je e-mail

Om de ruimte van je e-mailboxen aan te passen, ga je opnieuw naar het tabblad 'Domein & Hosting' in je controlepaneel. Klik dan naast 'Jouw e-mail' op het tandwiel, gevolgd door 'E-mailboxen'.

klik op e-mailboxen

Klik nu op het e-mailadres om de toegewezen ruimte aan te passen. Je ziet hier de huidige ruimte en de beschikbare ruimte terug. Heb je de ruimte van je e-mailadres aangepast, vergeet dan niet om op 'Opslaan' te klikken.

klik op een e-mailadres om de ruimte aan te passen


Ruimte van je databases

Om de ruimte van je databases aan te passen, ga je naar 'Domein & Hosting' en selecteer je je domeinnaam. Klik nu naast 'Jouw website' op het tandwiel en daarna op 'Database'.

klik onder jouw website op database

Klik nu op een databasenaam om de ruimte ervan in te zien. Ook hier zie je de gebruikte en de beschikbare ruimte van je database terug. Heb je de ruimte van je database aangepast, vergeet dan niet om op 'Opslaan' te klikken.In dit artikel hebben we uitgelegd wat de webruimte van je webhostingpakket inhoudt.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op