Er zijn phishingmails in omloop die uit naam van TransIP worden verstuurd. Twijfel je over de echtheid van een e-mail van TransIP, klik dan niet op linkjes en neem contact met ons op via je controlepaneel of via support@transip.nl. Lees meer over phishing in onze Knowledge Base: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/205-wat-is-phishing/
Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

De schijfruimte van STACK als netwerkschijf onder Windows klopt niet

Binnen Windows kun je jouw STACK koppelen als netwerkschijf om je mappen en bestanden gemakkelijk te kunnen benaderen met Windows Verkenner.

afbeelding windows schijfruimte

Wanneer je echter jouw STACK als schijf toegevoegd hebt en je klikt op de 'Eigenschappen' van de schijf, dan zul je zeer waarschijnlijk geen 1, 2 of 10TB als capaciteit zien. In plaats daarvan zie je exact dezelfde schijfruimte als de schijf waarop Windows zelf geïnstalleerd is (dus vrijwel altijd C:). Dit komt omdat het WebDAV protocol geen ondersteuning biedt voor "querying server’s disk capacity" zoals ook te lezen is in de knowledgebase van Microsoft.

Wat zijn de gevolgen hiervan?

In principe maakt dit voor het up- en downloaden van bestanden naar je STACK niets uit. Mocht je echter nog maar 10GB aan vrije ruimte op je C-schijf hebben en je wilt een bestand van 15GB uploaden, dan zal Windows aangeven dat dit niet kan omdat er niet meer voldoende ruimte beschikbaar is. In dat geval kun je het beste gebruik maken van de desktop-software van STACK.

afbeelding van WebDAV upload voortgang

Windows kent overigens nog een andere weergave 'bug': wanneer je een of meerdere grote bestanden uploadt via WebDAV (dus als netwerkschijf), dan zullen de grafieken voor het wegschrijven van de data niet kloppen. Per bestand zal er namelijk eerst een 'burst' zijn waarbij de data klaar wordt gezet, maar tijdens het daadwerkelijke uploaden laat Windows dit niet zien. Hierdoor zal het bij grote bestanden net lijken alsof er niets meer gebeurt, maar er is wel degelijk dataoverdracht.


Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze supportafdeling.

Wil je dit artikel bespreken met andere gebruikers? Laat dan een reactie achter!

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
tcr 16 maart 2021 (#5493)

Dit komt omdat het WebDAV protocol geen ondersteuning biedt voor "querying server’s disk capacity" zoals ook te lezen is in de knowledgebase van Microsoft.

Dit is niet correct en een enorme tekortkoming van Microsoft.

Zoals te lezen in het RFC 4331 standaard: https://tools.ietf.org/html/rfc4331

0
jepege 30 december 2020 (#5178)

Dus, ik kan geen backup maken als de omvang van mijn data groter is dan de lege ruimte op mijn c schijf... Via de desktopsoftware kan ik geen mappen selecteren dus dat is onwerkbaar. Dan heb ik dus niks aan een webdav koppeling naar Stack. En nu?

0
Felix Smit Admin 24 augustus 2020 (#4712)

@hmaster1989, je kunt een derdenapplicatie als Mountain Duck of Cyberduck gebruiken. Dit is echt een beperking van de ingebouwde WebDAV-implementatie van Windows.

0
hmaster1989 11 april 2020 (#4297)

Heldere uitleg. Helaas toch wel een beperking, is hier geen work around voor?

0
Beau Huisman Admin 2 november 2017 (#289)

@jjvdberg Dat kan je doen door met de rechtermuisknop te klikken op de schijf en hier te kiezen voor Verbinding verbreken/Disconnect.

0
jjvdberg 28 oktober 2017 (#267)

Dus...... Hoe kan ik dan mijn SCHIJF!! die toch maar foute info geeft verwijderen zodat ik die letter weer kan gebruiken voor een echte HHD? Dank U

1
delicate 21 september 2017 (#78)

Precies wat ik zocht, Dankjewel!

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op