Browser toont "Geen console beschikbaar" in het controlepaneel

Met behulp van de console kun je verbinding maken met je VPS om zodoende toegang tot de server te verkrijgen. De console is echter alleen beschikbaar wanneer je een horizontale resolutie gebruikt waarbij er meer dan 992px voor de embedded console beschikbaar zijn. Mocht de resolutie kleiner worden, dan zal er de melding verschijnen "Geen console beschikbaar". Dit kan dus gebeuren wanneer je meerdere vensters naast elkaar plaatst of wanneer je bijvoorbeeld 'inzoomt' in je browser.

Geen VPS console beschikbaar

Deze melding is ook standaard zichtbaar op mobiele devices. Dit omdat de NoVNC console die wij momenteel gebruiken een fysiek toetsenbord nodig heeft en niet overweg kan met een 'onscreen' toetsenbord zoals op je tablet of smartphone beschikbaar is. Dit is dus ongeacht de resolutie, veel mobiele apparaten bezitten inmiddels een resolutie groot genoeg om gebruik te kunnen maken van de console.

Wellicht dat in een toekomstige release van NoVNC de problemen met mobiele devices opgelost kunnen worden, maar om dit moment zul je van een externe verbinding gebruik moeten maken. Voor veel mobiele OS-en zijn tegenwoordig programma's met SSH of RDP mogelijkheden beschikbaar.