Er zijn phishingmails in omloop die uit naam van TransIP worden verstuurd. Twijfel je over de echtheid van een e-mail van TransIP, klik dan niet op linkjes en neem contact met ons op via je controlepaneel of via support@transip.nl. Lees meer over phishing in onze Knowledge Base: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/205-wat-is-phishing/
Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Waarom tonen de CPU grafieken van mijn VPS meer dan 100%?

In het controlepaneel kun je grafieken voor het gemiddelde CPU-gebruik van je VPS terugzien. Onze monitoringsystemen meten dit elke vijf minuten op de hypervisor (de software waar je VPS binnen draait) en derhalve zijn deze grafieken ook altijd een gemiddelde, en geen real-time waarden.

Voorbeeld van een CPU grafiek

De grafieken tonen een waarde van 100% per core, dus als je VPS slechts één core bezit kun je maximaal 100% CPU gebruiken, bij twee cores 200%, bij vier cores 400%, enzovoort.

Omdat wij dit alleen in de hypervisor kunnen meten en het een gemiddelde betreft, kan de waarde voor het CPU-gebruik in het OS van je VPS zelf afwijken (bijvoorbeeld via 'top' voor Linux-based servers of 'taakbeheer' in het geval van Windows Server).


 

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
mpdjamulus 8 februari 2021 (#5341)

Uuuuuuh ??? 30 november 1999 ??? Het is 8 februari 2021.

0
mpdjamulus 8 februari 2021 (#5340)

Zien jullie ook zulke grote verschillen tussen "het controlepaneel" en top ??

ik zie (gemiddelden over ruim een half uur): Systeem in rust, geen draaiende processen: controle paneel: 6% top 0.3% Een process draaiend met 1 externe verbinding: controle paneel: 48% top 17.5%

Vanwaar deze zeer grote verschillen, en wie moet ik nu geloven ?

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op