Waarom tonen de CPU grafieken van mijn VPS meer dan 100%?

In het controlepaneel kun je grafieken voor het gemiddelde CPU-gebruik van je VPS terugzien. Onze monitoringsystemen meten dit elke 5 minuten op de hypervisor (de software waar je VPS binnen draait) en derhalve zijn deze grafieken ook altijd een gemiddelde, en geen real-time waarden.

Voorbeeld van een CPU grafiek

De grafieken tonen een waarde van 100% per core, dus als je VPS slechts 1 core bezit kun je maximaal 100% CPU gebruiken, bij 2 cores 200%, bij 4 cores 400%, enzovoort.

Omdat wij dit alleen in de hypervisor kunnen meten en het een gemiddelde betreft, kan de waarde voor het CPU-gebruik in het OS van je VPS zelf afwijken (bijvoorbeeld via 'top' voor Linux-based servers of 'taakbeheer' in het geval van Windows Server).