Hoe installeer ik Fedora CoreOS op mijn VPS?

Fedora CoreOS draait na levering in het geheugen van je VPS. In deze handleiding laten we zien hoe je Fedora CoreOS (FCOS) installeert op de hardeschijf van je VPS. Fedora CoreOS is de opvolger van CoreOS, dat in mei 2020 een end-of-life status kreeg.

Fedora CoreOS kan enkel op een X4 of groter geïnstalleerd worden, zie dit artikel.

Stap 1

Geef bij de bestelling van een VPS met FCOS, of herinstallatie van een bestaande VPS een SSH-key op.

ssh key fcos bestelling

Stap 2

Je ontvangt een bevestiging van je bestelling. Verbind wanneer je in je controlepaneel de VPS met een login scherm terugziet via SSH met je VPS met de gebruikersnaam 'core'.

Stap 3

Voer de volgende commando's uit om Fedora CoreOS op je harde schijf te installeren:

curl http://pxe.frontend.transip.nl/fedora-coreos.ign/ -o ignition.json
    sudo coreos-installer install /dev/vda -i ignition.json -s stable
    sudo reboot

Let op: Deze beschrijving is van toepassing op Fedora CoreOS Stable. Mocht je testing of next willen installeren, dan kun je dat doen door in het 'install' commando de -s (stream) te wijzigen: :

sudo coreos-installer install /dev/vda -i ignition.json -s testing

of

sudo coreos-installer install /dev/vda -i ignition.json -s next