Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Een Sectigo SSL-certificaat installeren

Wanneer de validatie van jouw Sectigo SSL-certificaat is afgerond, kun je het certificaat installeren op je website. 

De installatie van Domeinvalidatie, Wildcard en Uitgebreide Validatie SSL-certificaten verloopt exact hetzelfde. Het verschil zit hem in de dienst waar je website op gehost wordt. De eerste stappen echter zijn identiek voor een webhostingpakket of een VPS.

 

 

 • Heb je een bestaand Sectigo SSL-certificaat verlengd of moet deze nog verlengd worden? Gebruik dan het artikel 'Een Sectigo SSL-certificaat verlengen'. Hierin lees je hoe je het verlengde SSL-certificaat installeert op jouw website.

 

 • Er staat automatisch een Let's Encrypt SSL-certificaat geïnstalleerd op je webhostingpakket. In het artikel 'Let's Encrypt voor webhosting' lees je hier meer over.

 


 

Mijn website staat op een webhostingpakket of VPS

De installatie van ieder Sectigo SSL-certificaat op een webhostingpakket of VPS begint met dezelfde stappen. De vervolgstappen om een Sectigo SSL-certificaat op je VPS te installeren verschilt wel per Operating System, webserver en control panel.

We zullen daarom eerst uitleggen hoe je voorbereidingen treft voor de installatie van een Sectigo SSL-certificaat op jouw webhostingpakket of VPS. Vervolgens vind je een overzicht van artikelen waarin stap voor stap wordt beschreven hoe je een SSL-certificaat handmatig installeert.Ga binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en selecteer in de linkerkolom het betreffende domein (niet aanvinken). Scrol nu naar 'SSL-certificaten' en klik naast het betreffende SSL-certificaat op 'Beheren'.

Wanneer er een groen vinkje naast alle stappen staat, klik je op 'Verder naar beheermethode'.

klik op verder naar beheermethode

Kun je je Sectigo SSL-certificaat nog niet installeren omdat de validatie nog niet is afgerond? Lees dan eerst het artikel 'Een Sectigo SSL-certificaat valideren' om te lezen welke validatiestappen je nog moet uitvoeren.In het volgende scherm kies je voor 'Geavanceerd beheer'.

kies geavanceerd beheer

Je ziet nu de passphrase terug van jouw SSL-certificaat. Deze passphrase is nodig om de Private Key van je SSL-certificaat te ontsleutelen. De passphrase wordt slechts éénmaal getoond, sla de passphrase daarom goed op!


Ik ben mijn passphrase kwijtgeraakt

Als je de passphrase van je SSL-certificaat onverhoopt niet hebt opgeslagen of bent kwijtgeraakt, dan is een heruitgifte van je SSL-certificaat nodig.

Omdat het SSL-certificaat op deze manier opnieuw wordt uitgegeven, is het hierbij van belang dat (een deel van) de validatiestappen van jouw Sectigo SSL-certificaat ook opnieuw doorlopen worden.

Om een heruitgifte van je SSL-certificaat aan te vragen, ga je als volgt te werk. Ga binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en selecteer in de linkerkolom het betreffende domein (niet aanvinken).
 

Scrol nu naar 'SSL-certificaten' en klik naast het certificaat waar je de heruitgifte voor wil aanvragen op 'Beheren'. Je ziet nu een overzicht van jouw SSL-certificaat. Klik hier rechts op de knop 'Beheren', gevolgd door 'Heruitgifte aanvragen'

heruitgifte aanvragen

Controleer vervolgens de validatiegegevens van je SSL-certificaat en klik op 'Bevestigen'.

controleer validatiegegevens

De validatie van je SSL-certificaat wordt nu opnieuw gestart. Voor Domeinvalidatie en Wildcard SSL-certificaten is de domeinvalidatie opnieuw nodig.
 

Voor Uitgebreide Validatie SSL-certificaten worden de validatiestappen ook opnieuw doorlopen. Sommige stappen hoeven hierbij echter niet opnieuw uitgevoerd te worden. Daarom is de validatie voor een heruitgifte van dit type SSL-certificaat doorgaans eerder voltooid dan bij een nieuwe aanvraag.
 

In het artikel 'Een Sectigo SSL-certificaat valideren' lees je hoe je de validatie van Sectigo SSL-certificaten uitvoert. Zodra de validatie van de heruitgifte is voltooid, zul je de beheermethode opnieuw kunnen kiezen. Selecteer dan opnieuw 'Geavanceerd beheer' en sla de nieuwe passphrase op. 


Download je Sectigo SSL-certificaat

Zodra je de passphrase hebt opgeslagen, kom je op het overzicht van jouw SSL-certificaat terecht. Klik nu op 'Downloaden'.

Overzicht van je SSL-certificaat

Via deze pagina kun je de bestanden van jouw Secitgo SSL-certificaat downloaden in .zip-formaat. Het .zip-bestand bevat vier bestanden die nodig zijn voor de installatie van je SSL-certificaat:

 • cabundle.crt: De root- en intermediate certificaten 
 • certificate.crt: Het SSL-certificaat zelf
 • certificate.key: De Private key
 • certificate.p7b: Het SSL-certificaat in PKCS#7-formaat (deze heb je in de meeste gevallen niet nodig).

De Private key is in eerste instantie versleuteld. Om het SSL-certificaat te kunnen gebruiken, zal de Private key eerst ontsleuteld moeten worden. Dit doe je met de passphrase die je eerder hebt opgeslagen.

download de bestanden van je SSL-certificaat

 • Als je het SSL-certificaat direct wil installeren op je VPS, raden we aan om nu de passphrase in te voeren en op 'Ontsleutelen' te klikken. Je ontvangt dan de bestanden van je SSL-certificaat in een .zip-bestand, inclusief de onstleutelde Private key.
   
 • Als je het SSL-certificaat op een later moment wil gebruiken, dan kun je er voor kiezen om op 'Versleuteld downloaden' te klikken. Je hoeft in dat geval de passphrase hier niet in te voeren; je ontvangt dan de bestanden van je SSL-certificaat in een .zip-bestand, inclusief de versleutelde Private key.

  Je kan de Private key vervolgens met de passphrase op een later moment ontsleutelen met behulp van OpenSSL. Voor een handleiding over het ontsleutelen van de Private key via OpenSSL kun je op deze pagina terecht.


Je Sectigo SSL-certificaat is nu gedownload en klaar voor installatie. In het volgende artikel vind je de stappen voor het installeren van een Sectigo SSL-certificaat op een webhostingpakket:

Zoals vermeld is de manier waarop je je SSL-certificaat op een VPS kan installeren afhankelijk van de Operating System, webserver en control panel op je VPS.

Kies daarom één van de onderstaande artikelen om te lezen hoe je een SSL-certificaat installeert op jouw VPS.

Voor het installeren van SSL op andere systemen en apparaten zoals een (Synology) NAS kun je deze handleidingen raadplegen.In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je je Sectigo SSL-certificaat installeert op een webhostingpakket en een VPS.

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, neem dan contact op met onze supportafdeling. Je bereikt hen via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
sueslaghuis 4 augustus 2023 (#10198)

hoi transip, als leek is dit nochtans behoorlijk lastig te volgen door de taal. wat mijvrij vlot doet duizelen is de details en de stappen. ik raak dus t overzicht kwijt en kan ook in mijn controlepaneel niet meer vinden wat ik doe of zoek. het lijkt wel alsof er steeds meer knoppen komen ipvminder. gr, sarah

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op