Een Sectigo SSL-certificaat valideren

Nadat je je Sectigo SSL-certificaat hebt aangevraagd, wordt de validatie ervan gestart. De validatie is nodig om vast te stellen dat jij gemachtigd bent om een SSL-certificaat aan te vragen voor een domeinnaam. Zoals je wellicht weet, zijn de validatiestappen afhankelijk van het type SSL-certificaat dat je besteld hebt.

Ga nu binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en selecteer in de linkerkolom het betreffende domein (niet aanvinken). Scrol naar 'SSL-certificaten' en klik naast je SSL-certificaat op 'Beheren' om de actuele status van het validatieproces te zien.

Hieronder vind je de validatiestappen voor ieder type Sectigo SSL-certificaat die TransIP aanbiedt.

Domeinvalidatie & Wildcard SSL-certificaten

Voor Domeinvalidatie en Wildcard SSL-certificaten is alleen domeinvalidatie nodig. Deze validatie vindt plaats door het toevoegen van een DNS-record aan de domeinnaam waar het SSL-certificaat voor is aangevraagd.

In de onderstaande afbeelding zie je de melding die wordt getoond nadat je op 'Beheren' hebt geklikt.

domeinvalidatie

Zoals je kan lezen, voegen wij het benodigde CNAME-record toe als je de standaard DNS-instellingen van TransIP gebruikt.

Dat wil zeggen, als jouw domeinnaam de TransIP-nameservers gebruikt, voegen wij het CNAME-record automatisch voor je toe.

Als je domeinnaam andere nameservers dan de TransIP-nameservers gebruikt, zul je het CNAME-record zelf moeten toevoegen aan de nameservers van je domeinnaam. Wij sturen in dat geval het CNAME-record bij de start van de validatie per e-mail naar je toe. Hier gebruiken we het e-mailadres voor dat in 'Mijn Account' binnen je controlepaneel is ingesteld.

Onze leverancier controleert automatisch of het CNAME-record voor de domeinvalidatie aanwezig is. Wanneer het CNAME-record door onze leverancier is geverifieerd, wordt het SSL-certificaat opgeleverd. Als je de TransIP-nameservers gebruikt, verwijderen wij automatisch het CNAME-record na afloop van de domeinvalidatie.

In het artikel 'DNS-validatie voor SSL-certificaten' vind je uitgebreide informatie over de domeinvalidatie voor Sectigo SSL-certificaten.

Nadat de domeinvalidatie voor jouw Domeinvalidatie of Wildcard SSL-certificaat is voltooid, kun je het certificaat op een webhostingpakket en een VPS installeren.

Ga nu naar het artikel 'Een Sectigo SSL-certificaat installeren' om te lezen hoe je jouw Sectigo SSL-certificaat installeert op jouw website.

Uitgebreide Validatie SSL-certificaten

Een Uitgebreide Validatie SSL-certificaat kan alleen door bedrijven worden aangevraagd. Om onomstotelijk vast te stellen dat jouw bedrijf de aanvraag heeft ingediend, voert onze leverancier een grondige controle uit op basis van een reeks validatiestappen.

Door deze validatiestappen te doorlopen bewijs je dat jouw bedrijf toestemming geeft voor de uitgifte van het SSL-certificaat. Een website die een Uitgebreide Validatie SSL-certificaat gebruikt, zal in de adresbalk dan ook de bedrijfsnaam tonen.

Eenmanszaken die Uitgebreide Validatie SSL-certificaten aanvragen, zien naast de handelsnaam ook de naam en achternaam van de eigenaar terug in de adresbalk.

De notering hiervan is als volgt: 'Handelsnaam (Achternaam, Voorna(a)m(en)'.

De uitvoerige validatiestappen en de relatief hogere kosten van een Uitgebreide Validatie SSL-certificaat maken het daarnaast vrijwel onmogelijk voor phishing-websites om dit type SSL-certificaat aan te vragen. Als jouw bezoekers daarom jouw bedrijfsnaam in de adresbalk zien, weten zij zeker dat zij met de officiële website te maken hebben.

Uitgebreide Validatie SSL-certificaten zijn daarom bij uitstek geschikt voor grote publieke websites. Echter, ook kleine webshops en bedrijfswebsites die data verzamelen, inlogomgevingen hebben en transacties verwerken hebben enorm veel baat bij het gebruik van een Uitgebreide Validatie SSL-certificaat.

We zullen nu uitleggen wat de verschillende validatiestappen zijn voor de Uitgebreide Validatie SSL-certificaten.

Om de huidige status van de validatie te zien ga je binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting'. Selecteer hier in de linkerkolom het betreffende domein (niet aanvinken) en scrol naar 'SSL-certificaten'. Klik nu naast je SSL-certificaat op 'Beheren'.

Controle certificaatdetails

Eerst controleert de leverancier of de informatie die bij de aanvraag is opgegeven overeenkomt met de informatie die bij de Kamer van Koophandel aanwezig is.

Als de informatie niet overeenkomt, zal de leverancier vragen of de validatiegegevens van het SSL-certificaat aangepast mogen worden naar de informatie die bij de Kamer van Koophandel bekend is. Onze supportafdeling stelt je hier in dat geval van op de hoogte via het contactformulier in je controlepaneel.

Zodra de certificaatdetails overeenkomen, wordt de validatiestap 'Documenten ondertekenen' gestart.

Delete

Documenten ondertekenen

Voordat het Uitgebreide Validatie SSL-certificaat uitgegeven kan worden, is het van belang dat je de overeenkomst met Sectigo bevestigt.

Sectigo stuurt hiervoor documenten per e-mail naar het e-mailadres dat je tijdens de aanvraag van je Uitgebreide Validatie SSL-certificaat hebt opgegeven.

Heb je de e-mail tijdens deze validatiestap niet ontvangen? Neem dan contact op met onze supportafdeling. Zij kunnen de benodigde documenten eventueel naar een ander e-mailadres sturen.

Wanneer de documenten digitaal zijn ondertekend, wordt de validatiestap 'Telefonische validatie' gestart.

Delete

Telefonische validatie

Voor deze validatiestap neemt onze leverancier telefonisch contact met je op. Hierbij wordt het telefoonnummer gebruikt dat tijdens de aanvraag van het Uitgebreide Validatie SSL-certificaat is opgegeven. Dit moet het telefoonnummer zijn dat bij de Kamer van Koophandel bekend is.

Mocht de telefoon niet worden opgenomen, dan zal onze leverancier een terugbelverzoek indienen. In dat geval stelt onze supportafdeling je hier van op de hoogte via het contactformulier in je controlepaneel.

Het is ook mogelijk dat het telefoonnummer wat bij de Kamer van Koophandel bekend is, niet langer werkt. Wijzig dit nummer dan bij de Kamer van Koophandel naar een actief telefoonnummer en geef dit door aan onze supportafdeling.

Wanneer de telefonische validatie is voltooid, wordt 'Domeinvalidatie' gestart. Dit is de laatste stap in het validatieproces van jouw Uitgebreide Validatie SSL-certificaat.

Delete

Domeinvalidatie

Deze validatie vindt plaats door het toevoegen van een DNS-record aan de domeinnaam waar het SSL-certificaat voor is aangevraagd.

Wanneer je domeinnaam de TransIP-nameservers gebruikt, voegen wij dit DNS-record automatisch voor je toe. Zodra de validatie is voltooid, verwijderen wij dit DNS-record weer.

Wanneer je domeinnaam andere nameservers gebruikt, zul je zelf het betreffende DNS-record aan je domein moeten toevoegen. Wij sturen het DNS-record in dat geval via e-mail naar je toe.

Onze leverancier controleert automatisch of het DNS-record aanwezig is. In het artikel 'DNS-validatie voor SSL-certificaten' lees je meer informatie over DNS-validatie.

Zodra het DNS-record is geverifieerd, is de validatie afgerond en wordt jouw Uitgebreide Validatie SSL-certificaat opgeleverd.

Wanneer alle validatiestappen voor het Uitgebreide Validatie SSL-certificaat zijn voltooid, kun je het SSL-certificaat op een webhostingpakket of een VPS installeren.

Ga nu naar het artikel 'Een Sectigo SSL-certificaat installeren' om te lezen hoe je jouw Sectigo SSL-certificaat installeert op jouw website.

Delete

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, neem dan contact op met onze supportafdeling. Je bereikt hen via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.