Hoe bescherm ik mijn SNMP server tegen misbruik?

In dit FAQ-artikel leggen we uit hoe je jouw SNMP server beschermt tegen misbruik.

1. Pas het volgende bestand "/etc/snmp/snmpd.conf." aan. Let op dat je als root bent ingelogd wanneer je dit bestand aanpast.
  2. Zorg dat de waarde van "AgentAddress" udp:127.0.0.1:161 is. Elke extra AgentAddress regels zullen verwijderd moeten worden.
  3. Gebruik het volgende commando om de SNMP server te herstarten wanneer je de wijziging hebt doorgevoerd aan het config bestand.

service snmpd restart

4. Om te controleren of je de SNMP server juist hebt ingesteld, kan je met het onderstaande commando de AgentAddress controleren.

netstat -ln | grep 161 | grep -v 127.0.0.1

Dit commando zal zonder resultaten terug moeten komen.