Wat is een mda

MDA staat voor Mail Delivery Agent (ook bekend als Local Delivery Agent, LDA). Het gaat om software die de lokale aflevering (niet het versturen) van e-mailberichten op je server aan e-mailadressen op die server verzorgt. Een MDA heeft als het ware de rol van postbode en een MTA de rol van het postkantoor.

Onze DirectAdmin-, Plesk- en cPanel-VPS'en komen standaard met Dovecot als MDA (en MTA).

De meest gebruikte MDA's zijn:

Enkel Microsoft Exchange Server kan worden gebruikt voor zowel het versturen als ontvangen van e-mail. Voor het versturen wordt bij Linux gebruik gemaakt van een MTA zoals Exim of Postfix.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt ons bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.