Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

WordPress handmatig updaten

Wanneer je een WordPress-website hebt gemaakt, kun je binnen het WordPress-Dashboard je website naar wens beheren. Zo kun je hier plug-ins en thema's installeren, maar ook bijvoorbeeld je WordPress-website updaten.

Als het niet mogelijk is om je WordPress-Dashboard te bereiken, kun je er ook voor kiezen om WordPress handmatig te updaten. In dit artikel leggen we uit hoe je dit doet.Om WordPress handmatig te updaten, is het belangrijk dat je de nieuwste versie van WordPress downloadt. De nieuwste versie is altijd verkrijgbaar via de Download-pagina van WordPress.

Download WordPress nu naar een map op je computer die eenvoudig te vinden is. Bezoek deze map en pak het bestand hier uit. Gebruik vervolgens een sFTP-programma om de bestandenstructuur van je website te openen.

Voor Windows-gebruikers raden we het programma Filezilla aan; voor macOS-gebruikers is Cyberduck bij uitstek geschikt. 

  • Lees hier hoe je verbinding maakt met Filezilla.
  • Lees hier hoe je verbinding maakt met Cyberduck.

In dit artikel gebruiken we het programma Filezilla als voorbeeld. De stappen zijn vergelijkbaar als je Cyberduck gebruikt.Zodra je binnen Filezilla bent verbonden, zie je aan de linkerzijde jouw lokale bestanden staan en aan de rechterzijde de bestanden van je WordPress-website.

Zoek nu aan de linkerzijde de map op waar je WordPress in hebt uitgepakt en klik op die map. Klik vervolgens aan de rechterzijde op de 'www'-map. Je ziet dan het venster uit de onderstaande afbeelding terug.

website overzicht in filezillaOm WordPress nu handmatig te updaten, hoef je alleen je lokale WordPressmappen en -bestanden naar de bestandenstructuur van je website te verplaatsen.

Dit doe je door aan de linkerzijde de mappen en bestanden te selecteren en deze naar de rechterzijde te slepen. Filezilla zal dan aangeven dat de betreffende bestanden al bestaan. Vink nu het vakje 'Always use this action' aan en klik op 'OK'.

sleep de WordPress bestanden naar je website

Het is je wellicht opgevallen dat er in de lokale map een bestand minder staat. Het wp-config.php-bestand is hierin niet aanwezig, omdat hierin belangrijke gegevens zijn opgeslagen die uniek zijn voor jouw website. Dit bestand hoeft dan ook niet overschreven te worden.

 

Verder wordt op deze manier alleen de bestaande WordPress-installatie zelf overschreven met de nieuwste versie. Bestaande WordPress plug-ins of themes worden hierbij niet beïnvloed.


 
Zodra de upload is voltooid, geeft Filezilla hier een melding van. Hierna is jouw WordPress-website geüpdatet naar de nieuwste versie.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Probeer BladeVPS drie maanden uit

Maak van jouw volgende website of applicatie een succes op BladeVPS. Probeer direct of een self-managed VPS iets voor jou is; de eerste drie maanden krijg je van ons :-)!

Start nu je 3 gratis maanden

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op