Een nieuwe partitie aanmaken in Windows VPS

Om een nieuwe partitie aan te maken in Windows VPS kun je het volgende doen:

• Ga naar "Start" – "Administrative Tools" – "Computer Management"
  • Ga naar "Disk Management"
  • Controleer of er vrije ruimte is (Action > Rescan Disks)
  • Klik met je rechtermuisknop op de vrije ruimte. Klik op "New Simple Volume"
  • Klik op "Next"
  • Geef aan hoeveel MB je de partitie wil maken. Klik op "Next"
  • Geef een drive letter op. Klik op "Next"
  • Geef aan of je de partitie wilt formatteren. Zo ja met welke gegevens:
    - File system: ex-FAT/NTFS
    - Allocation unit size: Default of een unit size naar keuze
    - Volume label: naam van de partitie
  • Zet een vink bij "Perform a quick format". Klik op "Next"
  • Controleer de gegevens. Klik op "Finish" om de wizard te voltooien.

Probeer BladeVPS een maand gratis

Maak van jouw volgende website of applicatie een succes op BladeVPS PureSSD. Probeer direct of een self-managed VPS iets voor jou is; de eerste maand krijg je van ons :-)!

Start nu je gratis maand

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
pvk25 18 april 2020 (#4317)

Artikel is onvolledig/onjuist, als je je VPS uprade naar een hoger pakket blijft je schijfruimte in eerste instantie gelijk omdat de extra ruimte unallocated is.

De voorgestelde oplossing om je besturingssysteem dan maar opnieuw te installeren kost een week werk en is onnodig.

Om de unallocated schijf een andere drive letter te geven is ook onhandig omdat nou net drive C: het snelste volloopt en cruciaal is dat daar voldoende ruimte is.

De snelste, handigste oplossing op Windows Server is om in Disk Manager de ruimte op drive C: te extenden en zo je schijf groter maken in mijn geval van 50 GB naar 150 GB, heel wat sneller en handiger als de opties die in dit artikel gegeven worden.

0
Matthijs van Beek Admin 12 januari 2018 (#606)

@xantis

Deze plek is bedoeld om over dit artikel met andere gebruikers te discussiëren. Mocht je het antwoord op je vraag niet in dit artikel terug kunnen vinden, dan helpen onze helden van support je hier graag bij! Je kunt hen benaderen door de knop 'Neem contact op' onder dit artikel te gebruiken.

0
xantis 5 januari 2018 (#580)

Geachte transip,

Mijn disk space loopt snel na onder dus [C] + [D] helpt mij niet wel C en D samen tot een grote C maar alles moet wel erop blijven staan of eerst eraf dan schijf bewerking dan alles terug dus een system backup ook.

Groetjes, Frans Lupschen