Ik wil mijn SSD-partitie in Windows Server vergroten

Wanneer je de schijfruimte van jouw VPS uitbreidt dan zul je deze extra ruimte eerst nog aan een partitie moeten toekennen voordat jouw OS hier gebruik van kan maken. Na het upgraden van jouw VPS-pakket of het bestellen van een SSD-AddOn zal deze extra ruimte dan ook niet direct zichtbaar zijn binnen Windows Server.

Let op! Maak voor het uitbreiden van een partitie altijd een snapshot! De procedures voor het uitbreiden van een partitie zijn foutgevoelig en het is belangrijk dat je altijd op een snapshot kunt terugvallen om jouw VPS te herstellen.

1. Ga naar "Start" – "Administrative Tools" – "Computer Management". Je kunt ook bij "Computer Management" door dit te selecteren onder "Tools" in de Server Manager.
    Windows diskmanager
  2. Ga naar "Disk Management."
  3. Controleer of er vrije ruimte is.
  4. Klik met je rechtermuisknop op de partitie die je wilt vergroten. Klik op "Extend Volume".
  5. Klik op "Next".
  6. Geef aan hoeveel MB je wilt toevoegen. Klik op "Next".
  7. Klik op "Finish" om de wizard te voltooien en gebruik te maken van de extra ruimte!