Ik wil mijn DirectAdmin up-to-date houden

Jouw CentOS(oud)/AlmaLinux(nieuw)- en DirectAdmin-installatie zijn afzonderlijk te updaten. Verbind in beide gevallen met je VPS via de VPS-console in je controlepaneel of via SSH.

• Je kunt het beste altijd eerst een snapshot maken voordat je een update uitvoert en na de update je VPS herstarten.
    • Voer de stappen in dit artikel uit als root-gebruiker of met sudo.

CentOS updaten

Om te kijken of er voor CentOS updates beschikbaar zijn, maar zonder ze direct te installeren, voer je als root uit:

yum -y check-update

De updates installeer je als volgt:

yum -y update

AlmaLinux updaten

AlmaLinux update je bijna hetzelfde als CentOS. Hiervoor gebruik je het commando:

dnf -y update

DirectAdmin updaten

Er is een onderscheid tussen het updaten van DirectAdmin en services van DirectAdmin updaten (bijv MariaDB). Afhankelijk van wat je wil updaten gebruik je de stappen hieronder.

DirectAdmin updaten

Stap 1

Verbind met je DirectAdmin-VPS via SSH of de VPS console.

Stap 2

DirectAdmin zelf update je met het volgende commando:

/usr/local/directadmin/scripts/getDA.sh current

Je kunt 'currrent' hier ook vervangen door alpha, beta, of stable.

DirectAdmin's services updaten

Stap 1

Verbind met je DirectAdmin-VPS via SSH of de VPS console.

Stap 2

Het bijwerken van DirectAdmin's services gebeurt vanuit het custombuild proces.

cd /usr/local/directadmin/custombuild
    ./build update

Stap 3

Mocht je eerst willen controleren of er nieuwe updates beschikbaar zijn, dan voer je de volgende commando's uit:

./build versions

Dit commando geeft een overzicht van huidig geïnstalleerde en mogelijk te installeren updates weer.

Stap 4

Je installeert vervolgens alle beschikbare updates met het commando:

./build update_versions

Het custombuild-commando is een proces dat de software compileert. Het update-proces kan enige tijd in beslag nemen.

Deze stappen updaten aanwezige software. Wil je bijvoorbeeld overstappen naar een andere PHP-versie? Gebruik dan deze handleiding.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt ons bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.