Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Is het mogelijk om anoniem een domein aan te vragen?

Het is niet mogelijk om bij ons anoniem een domein aan te vragen. In de publieke WHOIS-records zullen de door jou opgegeven (bedrijfs)naam of eigen naam en contactgegevens zichtbaar zijn.

Het 'anonimiseren' van de Whois-gegevens van een domein heeft direct gevolgen voor wie de juridische eigenaar van de domeinnaam is. Om deze reden bieden wij dit niet aan. Het anonimiseren van de Whois-gegevens kan daarnaast tot complexe problemen leiden bij bijvoorbeeld een 'heractivatie' van een domein uit quarantaine. Het heractiveren van een domein kan namelijk alleen gedaan worden door de houder - juridische eigenaar - van het domein. Als je deze gegevens anonimiseert ben je zelf niet meer de houder en is heractivatie dus niet mogelijk.

Het is wel zo dat bepaalde extensies niet altijd alle contactinformatie weergeven. Dit kun je dus meenemen in de afweging die je maakt bij het kiezen van de meest geschikte extensie voor jouw domein. Bij bijvoorbeeld .NL-domeinen wordt enkel de houdernaam en e-mail adres van het administratief contact weergegeven als het om een bedrijf gaat. Bij een particuliere eigenaar zal alleen het e-mail adres van het administratief contact getoond worden. Zie voor meer informatie SIDN.nl.

Bij .EU- en .BE-domeinen gelden andere regels. Hierbij worden bij domeinnaamhouders enkel de volledige contactgegevens aangegeven op het moment dat er een bedrijf als houder is opgegeven.
Bij particulieren worden de contactgegevens ter bescherming van het privaatrecht door EURid en DNS.be niet aangegeven; hier wordt slechts het e-mailadres en de taal waarin de klant wil communiceren vermeld. EURid geeft echter voor het on-site contact wel de volledige gegevens weer.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
4556eestudies 10 september 2018 (#1913)

Bij het verhuizen van een domein ik graag mijn standaard gegevens willen limiteren tot houdernaam en e-mail adres. Echter, wanneer ik gegevens zoals telefoonnummer verwijder krijg ik een foutmelding en kan ik die aanpassing niet doorvoeren. Welke mogelijkheden zijn er om WHOIS contact gegevens alsnog te limiteren die openbaar beschikbaar zijn?

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op