Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

(Oude webhosting) Bestanden en mappen van mijn website uploaden en downloaden via SFTP

Dit artikel is gebaseerd op ons huidige controlepaneel en oude webhostingplatform. Gebruik je een nieuw webhostingpakket, en beheer je jouw webhostingpakket dus in het nieuwe controlepaneel? Bezoek dan de deze versie van dit Knowledge Base artikel.

Met behulp van SFTP upload je veilig en eenvoudig bestanden en mappen van je computer naar je website. In dit artikel leggen we uit hoe je SFTP gebruikt met behulp van een webhostingpakket


Ik wil bestanden en mappen via mijn controlepaneel uploaden

SFTP Bestandsbeheer is bij uitstek geschikt om bestanden en mappen via je controlepaneel te uploaden. Je komt hier terecht door in je controlepaneel naar 'Domein & Hosting' te gaan.

Selecteer dan links je domein (niet aanvinken) en klik naast 'Jouw website' op het tandwiel, gevolgd door 'SFTP bestandsbeheer'. Hier kun je nu naar wens bestanden van je website uploaden. In het artikel 'Het gebruik van SFTP Bestandsbeheer in je controlepaneel' lees je hoe je gebruik maakt van deze functie in je controlepaneel.

Klik op SFTP bestandsbeheer

Let wel dat 'SFTP bestandsbeheer' het beste te gebruiken is om losse bestanden en mappen van je website te uploaden. Mocht je meerdere bestanden tegelijk willen uploaden, dan kun je het beste gebruikmaken van een SFTP-programma zoals Filezilla of Cyberduck.


SFTP gebruiken met een SFTP-programma

Mocht je je bestanden met een SFTP-programma willen uploaden, dan is dit uiteraard mogelijk.

  • Voor Windows-gebruikers adviseren we het gebruik van Filezilla
  • Voor Mac-gebruikers raden wij het SFTP-programma Cyberduck aan.

Beide SFTP-programma's zijn kosteloos en eenvoudig in gebruik.


Jouw SFTP-gegevens

De gegevens die je nodig hebt om via een SFTP-programma te verbinden, heb je na de bestelling van jouw webhostingpakket via de e-mail ontvangen. Ben je deze gegevens kwijtgeraakt? Geen nood! Je vindt de gegevens te allen tijde in het controlepaneel terug door de onderstaande stappen te volgen.


Stap 1

Ga binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en selecteer in de linkerkolom het betreffende domein (niet aanvinken). en klik naast 'Jouw website' op het tandwiel, gevolgd door 'SFTP bestandsbeheer'.

Selecteer je domeinnaam in je controlepaneelStap 2

Klik nu aan de rechterzijde op 'SFTP gegevens'.

Klik op het tandwiel en hierna op 'SFTP gegevens'Stap 3

Hier vind je de inloggegevens terug om verbinding te maken met het SFTP van jouw keuze.

Jouw SFTP gegevens

Om in te loggen binnen een SFTP-programma heb je de volgende gegevens uit deze pagina nodig:

  • SFTP server: sftp://jouwdomein.extensie.transurl.nl
  • SFTP gebruiker: jouwdomein.extensie
  • SFTP poort: 22 of 2222
  • Wachtwoord
     

Het wachtwoord voor SFTP is per e-mail naar je toe gestuurd, vlak nadat jouw webhostingpakket is opgeleverd. Mocht je het wachtwoord niet meer terug kunnen vinden of simpelweg een ander wachtwoord willen gebruiken, verander dan op deze pagina je wachtwoord.

Waarom staat de TransURL achter de SFTP server?

Je kunt altijd sftp://jouwdomein.extensie.transurl.nl gebruiken om verbinding te maken met een SFTP-programma. Dus ook wanneer jouw website nog niet 'live' staat. Wanneer jouw domein middels A-record of CNAME-record is verbonden met het IP-adres van jouw hostingpakket, is het '.transurl.nl' gedeelte optioneel. Je kunt dan ook verbinding maken via: sftp://jouwdomein.extensieIn dit artikel hebben we uitgelegd hoe je met behulp van SFTP de bestanden en mappen van je website in je controlepaneel uploadt.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, schakel dan onze supportafdeling in. Je bereikt ze via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina en via de knop 'Contact' in je controlepaneel.

Als je dit artikel met andere gebruikers wilt bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Bas van Ooijen Admin 4 januari 2021 (#5195)

@ocmeramutna

Je kunt hiervoor het beste contact opnemen met onze technische support afdeling. Zij kunnen dit dan verder voor je onderzoeken en met je meedenken over een oplossing. Je kunt ze bereiken door de knop 'Neem contact op' onder dit artikel te gebruiken.

0
ocmeramutna 29 december 2020 (#5176)

Als ik via sftp een get -r * command uitvoer in de www folder, krijg ik na verloop van tijd de melding: client_loop: send disconnect: Broken pipe Is hier een oplossing voor?

0
Matthijs van Beek Admin 5 februari 2019 (#2644)

@fvhemert,

Het is niet mogelijk een SSH-key te gebruiken bij onze webhostingspakketten. Er is hier een feature request voor, die je vindt op https://www.transip.nl/knowledgebase/idee/1795-ssh-toegang-op-webhosting/

Als je de feature request liked word je automatisch op de hoogte gebracht wanneer wij het implementeren.

1
fvhemert 4 februari 2019 (#2636)

Heel mooi dit, ik denk dat ik dit wil, ik vroeg me alleen af of ik ook via ssh key kan inloggen voor geautomatiseerde rsync backups (met cron, elke nacht), het liefste encrypt ik eerst lokaal. Kan dit allemaal? Kan ik ergens mijn pubkey uploaden straks?

0
Nick Brouwer Admin 9 maart 2018 (#884)

@hnellen

Deze plek is bedoeld om over dit artikel met andere gebruikers te discussiëren. Mocht je het antwoord op je vraag niet in dit artikel terug kunnen vinden, dan helpen onze helden van support je hier graag bij! Je kunt hen benaderen door de knop 'Neem contact op' onder dit artikel te gebruiken.

0
hnellen 15 januari 2018 (#630)

Als ik vanaf mijn GNU/linux computer een sftp verbinding opzet met de directory's van mijn site, dan lukt dit. Maar na een kort moment als ik bezig ben met mijn bestanden bewerken, wordt de verbinding verbroken. Dit gebeurt als ik met sshfs de directory's ergens mount, maar ook met "connect to server" in nautilus.

0
Nick Brouwer Admin 4 december 2017 (#424)

@kl0204900,

Wanneer je 'Jouw Website Beheren' niet terug ziet, betekent dit dat er geen webhostingpakket (meer) op het domein aanwezig is. Zonder webhostingpakket kan er namelijk geen gebruik worden gemaakt van SFTP.

Onze supportafdeling kijkt hier graag samen met je naar. Ik raad je aan hen een bericht te sturen met behulp van de knop 'Neem contact op' onder dit artikel. Vermeld hierbij om welk domein het in dit geval gaat, we streven er dan naar je binnen 60 minuten een inhoudelijk antwoord te geven :-)

0
kl0204900 3 december 2017 (#421)

@Nick Brouwer, ik vermoed dat @crunding net als ik de mail kwijt is en met dit artikel zocht waar je de ftp gegevens kan terugvinden. Maar het pad loopt dood bij 'Jouw Website Beheren' (die niet bestaat).

0
kl0204900 3 december 2017 (#420)

In de tab 'Domein en Hosting' staat geen mogelijkheid om 'Jouw Website Beheren' te kiezen.

0
Nick Brouwer Admin 5 oktober 2017 (#131)

@crunding

Zoals vermeld in het artikel ontvang je na het afnemen van een webhostingpakket van ons een e-mail met hierin jouw FTP gegevens.

Mocht je nog geen webhostingpakket op jouw domeinnaam hebben afgenomen, dan kun je via onze productpagina op https://www.transip.nl/webhosting/ een gewenst pakket uitkiezen.

-Nick

0
crunding 4 oktober 2017 (#125)

De knop of link 'Jouw Website Beheren' bestaat helemaal niet. Dus hoe kom ik nu achter welke gegevens van mijn FTP zijn?

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op