Winkelwagen

  Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

  Identiteitscontrole voor .be-domeinen

  DNS Belgium, het Belgische register voor .BE-domeinregistraties, controleert steeds vaker de WHOIS-gegevens van .BE-domeinen.

  Deze identiteitscontrole kan plaatsvinden wanneer je een .BE-domein registreert. In het verleden werd de controle alleen gedaan wanneer een registratie als verdacht werd gezien. Nu is dat ook wanneer de houdergegevens mogelijk onvolledig of onjuist zijn.

  De identiteitscontrole houdt in dat je een ID-bewijs dient te laten zien ter verificatie van jouw domeinnaam. Het ID-bewijs moet overeenkomen met de houder zoals deze in de houdergegevens van de domeinnaam staat vermeld. Het is dus belangrijk dat je bij het registreren van je domein de juiste gegevens invoert.

  Delete

  Kloppen de houdergegevens van jouw domeinnaam niet? Wijzig dan eerst de houdergegevens aan de hand van de stappen in het artikel 'De houdergegevens van je domeinnaam wijzigen'.


  Hoe herken ik de identiteitscontrole?

  Op het e-mailadres dat in je houdergegevens staat opgegeven ontvang je een e-mail van DNS Belgium. Dit betekent dat het Belgische register wil dat je jouw identiteitsgegevens bij hen bevestigt.

  • Nederlandse registranten kunnen via een link in de e-mail hun identiteit online laten verifiëren via iDIN.
  • Belgische registranten kunnen via een link in de e-mail hun identiteit online laten verifiëren via Itsme of eID.
  • Overige registranten kunnen via een link in de e-mail hun identiteit online laten verifieren via Onfido.

  Als alternatief kun je de documenten uploaden via de portaal van DNS.be. De instructies staan ook op de website van DNS Belgium.

  Bij het bezoeken van jouw domein zal je dezelfde pagina met instructies ook tegenkomen. Je herkent de pagina aan de onderstaande afbeelding.

  .be-domein activeren? Bevestig je identiteitsgegevens.Zolang de controle niet geslaagd is, blijft het domein wel gewoon geregistreerd maar is het domein niet bereikbaar. Wanneer het identiteitsbewijs juist wordt bevonden, zal het domein weer bereikbaar zijn na een uur.

  Delete

  Let op: De identiteitscontrole verloopt volledig via DNS Belgium.

  Stuur daarom voor het verifiëren van jouw .BE-domeinnaam geen ID-bewijs naar TransIP, maar volg de instructies in de e-mail of op de website van DNS Belgium. Op hun website vind je ook een instructievideo terug voor de online verificatie.


  In dit artikel hebben we uitgelegd wat de identiteitscontrole voor .BE-domeinen inhoudt.

  Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, neem dan contact op met onze supportafdeling. Je bereikt hen via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op