Winkelwagen

  Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

  Ik zie een foutmelding in Windows Verkenner met het gebruik van WebDAV

  Het WebDAV-protocol is bij uitstek geschikt om jouw STACK als netwerkschijf toe te voegen. Het is daarentegen mogelijk dat je tegen de beperkingen aanloopt van de manier waarop Microsoft dit geïmplementeerd heeft in Windows.


  Downloaden en uploaden van bestanden

  Standaard staan de instellingen van Windows zo ingesteld dat je bestanden tot slechts 50 MB van en naar de netwerkschijf kunt downloaden en uploaden. Wanneer je dit probeert, krijg je de foutmelding "Error 0x800700DF: The file size exceeds the limit allowed and cannot be saved." te zien.

  Foutmelding WebDAV Windows

  Hoewel de limiet standaard op 50 MB staat ingesteld, kun je dit handmatig vergroten naar 4 GB. Om dit aan te passen, is het van belang dat je een aanpassing in het register van Windows maakt.

  Let op: Als het register van Windows onjuist wordt bewerkt, kunnen er ernstige problemen optreden. Volg de onderstaande stappen daarom zorgvuldig.


  Open het register

  Klik hieronder op jouw versie van Windows om te zien hoe je het register opent.

  Windows 10

  Open het zoekvak in de taakbalk, typ regedit.exe en druk op 'Enter'. Als er om een administrator-wachtwoord wordt gevraagd, vul je die hier in.

  Delete


  Windows 8 en 8.1

  Swipe (op mobiel of tablet) van de rechterzijde naar links en tik vervolgens op 'Zoeken'. Voor de desktopversie van Windows 8 en 8.1 verplaats je de muis naar de rechterbovenhoek van het scherm om op 'Zoeken' te klikken. In de zoekbalk typ je vervolgens regedit.exe en druk je op 'Enter'. Als er om een administrator-wachtwoord wordt gevraagd vul je deze hier in.

  Delete


  Windows 7

  Klik op 'Start', typ regedit.exe in de zoekbalk en druk op 'Enter'. Als er om een administrator-wachtwoord wordt gevraagd, vul je deze hier in.

  Delete

  Vergroot de bestandslimiet

  Nu het register is geopend, is het van belang dat je de waarden van de 'WebClient' aanpast. Open nu de registry subkey genaamd HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WebClient\Parameters en dubbelklik aan de rechterzijde op 'FileSizeLimitInBytes'.

  Klik op FileSizeLimitInBytes

  Vink hier nu 'Decimal' aan en je zult zien dat deze op 50000000 Bytes staat (omgerekend 50 MB). Om de limiet te verhogen naar 4 GB, vervang je nu de waarde 50000000 naar 4294967295 (omgerekend een byte minder dan 4 GB) en klik je op 'OK'.

  Om deze wijziging nu door te voeren, is het van belang dat je jouw computer éénmaal opnieuw opstart. Hierna kan je bestanden tot 4 GB gebruiken via WebDAV.

  Gaat het om grotere bestanden dan 4 GB? Dan raden we aan om de desktopsoftware te gebruiken.


  Uploaden van bestanden duurt te lang

  Wanneer een upload naar de netwerkschijf langer dan 30 minuten duurt, zul je eveneens een foutmelding te zien krijgen. Je loopt dan tegen de standaard timeout-waarde van Windows aan; welke ook is aan te passen in het register.

  Open het register en open vervolgens de registry subkey genaamd HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\MRxDAV\Parameters en dubbelklik aan de rechterzijde op 'FsCtlRequestTimeoutInSec'.

  Dubbelklik op FsCtlRequestTimeoutInSec

  Vink hier nu 'Decimal' aan en je zult zien dat de timeout-waarde op 1800 (omgerekend 30 minuten) staat. Omdat onze eigen servers ook maximale tijdslimieten ingesteld hebben staan, raden we aan om deze waarde naar 3600 (omgerekend één uur) te verhogen. Klik hierna op 'OK'.

  Ook hier geldt dat de wijziging pas doorgevoerd wordt nadat je computer is herstart. Zodra je dit hebt gedaan, zal een timeout-waarde van één uur worden aangehouden.


  In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je de bestandslimiet en de timeout-waarde verhoogt bij het gebruik van STACK als netwerkschijf in Windows.

  Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze supportafdeling.

  Wil je dit artikel bespreken met andere gebruikers? Laat dan een reactie achter!

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op