Winkelwagen

  Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

  Ubuntu 18.04 updaten

  Ubuntu gebruikt packages die zijn opgenomen in repositories om de updates en upgrades te beheren van je Ubuntu installatie / geïnstalleerde software. In dit artikel laten we zien hoe je alle packages op je VPS met Ubuntu 18.04 of nieuwer update, specifieke software update, en je gehele OS update naar een nieuwere versie.

  • Verbind voor je de commando's hieronder uitvoert met je VPS via SSH, of de VPS-console en voer de stappen uit als root-user.
    
  • Herstart je VPS na het updaten van de Kernel. Herstart specifieke services (systemctl restart <servicenaam>) of je gehele VPS na het updaten van een specifieke service/software. Wijzigingen worden namelijk (meestal) pas na een herstart van je server / service doorgevoerd.

  Alle software / packages updaten

  Met het commando hieronder update & upgrade je alle software op je VPS. Dit is een tweedelig proces:

  • update: Update de lijst met beschikbare packages en versies daarvan op je VPS. Dit wordt niet automatisch gedaan door je OS en is dus belangrijk om nieuwe software te kunnen installeren.
  • upgrade: Installeert beschikbare updates van geïnstalleerde packages.
  apt -y update && apt -y upgrade

  -y bevestigt dat dit proces wijzigingen mag maken op je VPS. Alternatief kun je deze commando's ook los uitvoeren, oftewel:

  apt -y update
  apt -y upgrade

  Specifieke software / packages updaten

  Wil je liever een specifieke package updaten in plaats van alle packages? Dan gebruik je het commando:

  apt -y update && apt -y upgrade packagenaam

  Vervang hier 'packagenaam' door de naam van de betreffende package. In ons artikel 'Software installeren in Ubuntu 18' leggen wij uit hoe je de naam van packages achterhaald.


  Ubuntu upgraden

  De geïnstalleerde versie van Ubuntu controleer je met het commando:

  lsb_release -a 

  Op Ubuntu's release-pagina vind je het huidige release-nummer. Wanneer er een update beschikbaar is, gebruik je onderstaande commando's:

  apt -y update && apt -y dist-upgrade

  of

  apt -y update 
  apt -y dist-upgrade

  Het verschil met de eerdere commando's is dat 'dist-upgrade' naast de reguliere upgrade ook eventueel dependencies aanpast. Stel dat er een conflict optreed, dan wordt een belangrijke package geüpdatet ten koste van minder belangrijke packages.

  Dit proces is niet geheel zonder risco en het is daarom belangrijk om na deze commando's je VPS te herstarten om uit te sluiten of er problemen zijn ontstaan, en zo ja, een van de automatische back-ups van je VPS terug te zetten.


   

  Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op