Winkelwagen

  Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

  Het e-mailadres wijzigen in de houdergegevens van een .BE-domeinnaam

  Het register van .BE-domeinnamen (DNS.be) controleert regelmatig op de geldigheid van de WHOIS-gegevens van hun domeinnamen. Mochten de WHOIS-gegevens van jouw domeinnaam niet juist of volledig zijn, dan neemt het register contact met je op via het e-mailadres in de houdergegevens van jouw .BE-domeinnaam.

  Als dit e-mailadres echter niet bereikbaar is of überhaupt niet meer bestaat, dan zal het register geen contact met je op kunnen nemen. Mocht de WHOIS onjuist of onvolledig zijn en wordt dit niet tijdig aangepast, dan kan het register besluiten om je domeinnaam te schorsen of zelfs op te zeggen. Zorg er daarom voor dat het e-mailadres in de houdergegevens van je .BE-domeinnaam juist is.

  In dit artikel leggen we uit hoe je de houdergegevens van je .BE-domeinnaam in je controlepaneel bekijkt en eventueel aanpast.


  De houdergegevens aanpassen in je controlepaneel

  Ga binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en selecteer in de linkerkolom het betreffende .BE-domein (niet aanvinken).

  Klik nu naast 'Jouw webadresgegevens' op het tandwiel. Je ziet nu een overzicht van de WHOIS-gegevens van jouw .BE-domeinnaam.

  Controleer nu of de informatie op deze pagina juist is en pas de informatie desgewenst aan. Mocht je echter merken dat de naam of bedrijfsnaam van de houdergegevens niet juist is, pas dan in ieder geval alleen het e-mailadres aan. Klik daarna op 'Opslaan'.

  Om de naam of bedrijfsnaam te wijzigen, wordt er namelijk een autorisatiecode gestuurd naar het huidige e-mailadres van de houder. Als het huidige e-mailadres echter niet bereikbaar is, zul je de autorisatiecode niet kunnen ontvangen. 

  Nadat je het e-mailadres hebt opgeslagen, kom je terug op de beheerpagina 'Domein & Hosting'. Hier zie je een melding met de boodschap dat je contactwijziging wordt verwerkt. Als de melding is verdwenen, is de contactwijziging voltooid.

  Hierna kun je, indien gewenst, de naam of bedrijfsnaam van je .BE-domeinnaam aanpassen. Hou er wel rekening mee dat het .BE-register kosten rekent om de naam en bedrijfsnaam van de houder aan te passen, welke we aan je doorberekenen.

  Het wijzigen van het e-mailadres en de overige gegevens is geheel kosteloos.

  Zorg er voor dat je op de 'Domein & Hosting'-pagina bent en vink links je .BE-domeinnaam aan. Klik nu op 'Houdergegevens wijzigen'. Pas hier de naam of de bedrijfsnaam aan en klik op 'Opslaan'. Bevestig vervolgens de kosten om de wijziging aan te vragen.

  Er zal nu een autorisatiecode worden gestuurd naar het e-mailadres van de houder. Zodra je deze hebt ontvangen, ga je opnieuw naar 'Domein & Hosting' en selecteer je links je domeinnaam (niet aanvinken). Klik nu op 'Autorisatiecode invullen' en vul de code in om de naamswijziging te voltooien.

  Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, neem dan contact op met onze supportafdeling. Je bereikt hen via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op