Ik wil mijn Microsoft Essentials licentie sleutel achterhalen

Op je VPS met Windows Server 2012 of 2016 kun je onze Microsoft Essentials licenties gebruiken. Wij bieden licenties aan voor Microsoft SQL Server 2016, Office 2016, Remote Desktop Services en Exchange Server. Kijk hier voor meer informatie.

Voordat je deze producten afneemt raden wij aan een domain controller (Active Directory) op een VPS te installeren.

Voor Microsoft SQL Server 2016 is enkel de download link nodig. De ISO is al geactiveerd en voor de installatie is geen licentiesleutel nodig.

Stap 1:

Open je controlepaneel op de VPS-pagina en klik op de naam van de bewuste VPS.

Stap 2:

Scroll naar onderen naar 'Microsoft Essentials' en klik op het tandwiel om een overzicht te zien van je licenties.

Overzicht Microsoft Essentials Licenties

Stap 3:

Klik op de naam van het Microsoft product waarvan je de licentie wil installeren.

actieve Microsoft licenties

Stap 4:

Je vindt de licentiecode en de downloadlink van de ISO terug onder het kopje 'Licentieoverzicht'. Klik op de kopieer knop om de download link of licentiecode op je VPS (via RDS) te kunnen plakken.