Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Microsoft blokkeert de mails vanaf mijn VPS

Als je e-mails verzendt vanaf je VPS naar bijvoorbeeld een @hotmail.com of @outlook.com adres en je krijgt een bounce-melding terug over een blokkade van het netwerk, dan heeft Microsoft je IP-adres op hun blocklist gezet.

Je IP kan bijvoorbeeld op de blocklist terecht zijn gekomen als enkele IP adressen (zelfs voor een korte periode) spam versturen en vervolgens een IP-range waar ook jouw IP onder valt op de lijst wordt opgenomen.

Microsoft voegt automatisch IP-adressen toe aan een blocklist als daar spam vanaf is gekomen, of klachten over zijn ontvangen (bijvoorbeeld over nieuwsbrieven zonder uitschrijfoptie). Dit gebeurt op zo'n grote schaal dat Microsoft zelfs voor hun eigen diensten geen enkele garantie biedt op Microsoft's eigen IP-adressen. Het enige dat wij dan ook kunnen doen is je aanraden een delisting aan te vragen. Deze zal bijna altijd gehonoreerd worden zo lang je de stappen hieronder volgt. In sommige gevallen kan het zijn dat Microsoft de delistingvraag afkeurt. Controleer in dat geval de feedback van Microsoft en stuur nogmaals een verzoek in. Wij hebben zelf helaas geen invloed op dit proces.

Alternatief kun je gebruik maken van de VPS-mailservice. Je maakt daarmee gebruik van de IP-adressen van onze mailservers, die een goede IP-reputatie hebben, waardoor mail betrouwbaarder aankomt.


Delisting aanvragen

Voor delisting van je IP adres zijn er twee opties:

Na terugkoppeling van Microsoft kan het nog maximaal 24 tot 48 uur duren voordat je IP weer van de blocklist verwijderd is.

Het delistingsformulier gebruiken

Als je het delistingsformulier gebruikt, wordt gevraagd om je eigen gegevens en aanvullende informatie in te vullen. Een voorbeeld van een ingevuld formulier vind je in het screenshot hieronder.

 • Contact name: Je eigen naam.
 • What domain are you sending to: Selecteer de extensie waar je naar mailt, e.g. @hotmail.com of @outlook.com.
 • Contact e-mail address: Je eigen e-mailadres.
 • What domain are you sending from: Het domein waarvandaan je de e-mail stuurde die werd geblokkeerd.
 • How would you describe your company or yourself: Selecteer de optie die van toepassing is op jouw bedrijf. Vaak is dit 'other'.
 • Outbound IP(s) or range(s): Geef hier het IP van je VPS op.
 • Is your server dedicated or shared: Je VPS is dedicated, maar als vanaf het IP van je VPS voor meerdere domeinen mail wordt verstuurd, geef dan shared op.
 • Copy and paste any errror messages: Microsoft doelt hier op de bounce header van je bericht. Een voorbeeld van een dergelijke header:

  host mx2.hotmail.com[65.55.37.104] said: 550 SC-001 (COL004-MC3F24) Unfortunately, messages from 149.210.210.199 weren't sent. Please contact your Internet service provider since part of their network is on our block list. You can also refer your provider to http://mail.live.com/mail/troubleshooting.aspx#errors. (in reply to MAIL FROM command)

 • Provide the url of your website: Gebruik de url van de website van je bedrijf / jezelf.

 

 

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
relateit 14 september 2023 (#10330)

Alles wat beschreven staat in dit artikel is mij nog niet gelukt. Als iemand tips heeft graag.

Het delist-formulier heb ik proberen in te vullen maar bij verzenden ververst het ingevulde formulier en zijn er geen foutmeldingen te zien. Het is dus denk ik niet verstuurd?

Ook werkt het delist-mailadres niet, hierop krijg je ook een bounce terug dat de mail niet kan worden bezorgd.

1
tarmijn 25 november 2021 (#6913)

Het formulier geeft inderdaad een Access Denied en de mail aan delisting@ wordt tevens geblokkeerd. Lekker dan…

1
8internet 28 mei 2021 (#5884)

We hebben nu een aantal keer te maken gehad met dit probleem. De oplossing die het best werkt is inderdaad dat formulier invullen. Naar mijn idee wordt die standaard afgewezen en vervolgens kun je dan op die e-mail reageren. Na een aantal keer doorvragen is onze blokkade verwijderd.

Het vermoeden bestaat dat het niet per sé komt door je eigen server die zich heeft misdragen. Maar dat Microsoft complete IP-ranges blokkeert in geval van spam. Daarom is een blokkade lastig te voorkomen.

1
canert 3 maart 2021 (#5444)

Blijkbaar niet de 1e keer dit probleem, wel jammer dat ik gewoon volle pond betaal maar geen gebruik van de diensten kan maken.

1
matthijskooijman 20 februari 2018 (#796)

De link naar het formulier lijkt niet te werken, ik krijg "Service unavailable". Via een link op een andere site lukte het net wel, maar bij nader inzien bleek de link nagenoeg identiek te zijn (en ook via die link krijg ik nu dezelfde fout). Vermoedelijk heeft Microsoft op dit moment een probleem op hun site en werkt het formulier maar soms, of zoiets...

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op