Wat is een VPS?

VPS is een afkorting voor Virtual Private Server. Een VPS is een fysieke server, die wordt opgedeeld in kleinere virtuele servers. Een VPS biedt je de volledige vrijheid: van het beheer van je server, de keuze van het OS, tot aan het installeren van de benodigde software en biedt je daarnaast zelf de mogelijkheid om je software up-to-date te houden en voldoende te beveiligen tegen misbruik.

Wij zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van de hardware van de server waarop de VPS draait en voor bereikbaarheid van de netwerkverbinding tussen de server en internet. Wel is de VPS volledig in eigen beheer: wij hebben geen inzage dan wel toegang tot jouw besturingssysteem en kunnen dan ook geen handelingen op jouw VPS uitvoeren. Wij bieden ook tegen betaling geen managed ondersteuning.

VPS is een uitstekend alternatief voor bijvoorbeeld webhosting van meerdere domeinnamen waarbij je jouw VPS kunt inrichten als webhostingserver. Je hoeft zelf geen hardware aan te schaffen maar je huurt/koopt slechts een klein gedeelte van een server. Je bespaart hierbij op uitgaven, maar hebt dezelfde mogelijkheden als wanneer je over een hele server beschikt.