Winkelwagen

  Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

  Wat is een mta

  Een MTA (Mail Transfer Agent) is software die het versturen van e-mailberichten verzorgt van de ene mailserver, naar een andere mailserver. Je kunt een MTA zien als een postkantoor voor e-mail, waarbij een MDA de rol van postbode heeft en zorgt dat op de ontvangende mailserver, de mail bij de juiste mailbox terecht komt. Andere termen waaronder vaak MTA's worden aangeduid zijn mail servers of mail exchangers.

  De meest gebruikte MTA's zijn:

  De laatste drie worden gebruikt voor Linux voor het versturen van e-mail. DirectAdmin en cPanel gebruiken Exim en Plesk Postfix. Van de bovenstaande MTA's zorgt enkel Microsoft Exchange Server voor zowel het versturen (MTA) als ontvangen (MDA) van e-mail. Voor ontvangst wordt doorgaans een aparte MDA gebruikt.


  De VPS-mailservice

  Onze VPS-mailservice is geen MTA en kan niet op zichzelf mail versturen. Om de VPS-mailservice te gebruiken is dus een MTA nodig.

  Onze DirectAdmin-, Plesk- en cPanel-VPS'en komen standaard met een MTA en MDA (Mail Delivery Agent). Voor alle losstaande OS'en moet een MTA eerst geïnstalleerd en geconfigureerd worden.


  Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt ons bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op