Public Cloud 2.0 bèta

Aan de slag met AMS2

In April 2022 lanceerden we onze OpenStack-oplossing. Sindsdien is er achter de schermen veel gebeurd! Op dit moment werken we hard aan een nieuwe regio: AMS2. In deze regio beschik je over een recentere release van OpenStack en daarmee ook een aantal nieuwe features. We verwachten deze nieuwe regio op te leveren op 1 juli. Het is dus niet meer mogelijk je in te schrijven voor de bèta.

Serieuze hardwaresecurity

Voor al jouw Barbican secrets hebben we nog een extra laag security in ons OpenStack-platform: een hardware security module, oftewel een HSM. Deze speciale hardwaremodule gebruiken we in onze datacenters om secrets mee te versleutelen en staat buiten je eigen OpenStack-omgeving.

Onlangs hebben we een back-up voor onze HSMs toegevoegd aan onze set-up. Die moest natuurlijk wel extra veilig vervoerd worden naar onze kluis, dus stuurden we het securityteam op pad.

Features

Een recentere OpenStack-versie

We stappen over naar een recente versie van OpenStack. Het voordeel hiervan is dat je hierdoor ook de nieuwste versie van de API kunt gebruiken, die een stuk uitgebreider is dan de huidige API versie die we gebruiken.

Gegevens beschermen met Barbican

De nieuwe OpenStack-versie gaat gepaard met Barbican, een component voor gegevensbescherming en beveiliging. Met Barbican kun je bijvoorbeeld geheime informatie zoals wachtwoorden, API-sleutels en digitale certificaten veilig opslaan.

HTTPS-offloading voor betere prestaties

Barbican maakt ook HTTPS-offloading mogelijk. Dit is een proces waarbij het versleutelde HTTPS-verkeer wordt gedecodeerd op de load balancer of proxy-server, zodat de backend-servers alleen met onversleuteld HTTP-verkeer hoeven om te gaan. Dit zorgt over het algemeen voor betere prestaties voor je applicatie.

Load balancing met Octavia

De nieuwe versie van OpenStack is inclusief Octavia, een schaalbare load balancer service voor het routeren van netwerkverkeer naar meerdere back-end servers. Hiermee kun je de belasting over de servers van je OpenStack-infrastructuur beter verdelen.