Wil je jouw website op jouw webhostingpakket (tijdelijk) uitschakelen? Dit kan handig zijn wanneer de website (nog) niet publiek getoond moet worden of omdat je problemen met je website aan het oplossen bent. Je kunt dit bereiken met een instelling in je controlepaneel. Hierdoor hoef je niet je DNS-instellingen te wijzigen, wat als voordeel heeft dat dit in de meeste gevallen sneller effect heeft.
DNS-wijzigingen kunnen namelijk tot maximaal 24 uur duren voordat dit wereldwijd is doorgevoerd. In de praktijk is het vaak wel veel sneller.
Je website in- of uitschakelen via het controlepaneel
Ga binnen je controlepaneel via het linkermenu naar 'Webhosting'. Klik vervolgens onder 'Producten' op je domeinnaam.

Klik bovenaan op 'Website' en selecteer 'Domeinen & SSL'. In het overzicht zie je aan de rechterkant naast de betreffende website de 'Websitestatus'.

Onder ‘Websitestatus’ vind je de huidige status van jouw website.
-
Aan (groen) betekent dat de website actief is. Wil je de website uitschakelen? Klik dan op de schakelaar om deze uit te schakelen.
- Uit (grijs) betekent dat de website is uitgeschakeld. Je zal vervolgens deze melding te zien krijgen bij het bezoeken van jouw website: ‘Webhosting unreachable: "The account which is hosting this domain has been temporarily disabled. If you are the owner of this account, please check your e-mail and contact support or your sales representative.’ te zien. Om je website weer actief te maken kan je de schakelaar terug op ‘aan’ zetten.