Blog overzicht

/ TransIP Weekly #57

De TransIP Weekly is een blogpost waarin we de beste content buiten TransIP met je delen. Om de week publiceren we een lijst met de voor ons meest interessante artikelen, tools, tutorials en andere nieuwtjes. Doe er je voordeel mee!

Tools & resources

Responsive Image Breakpoints Generator
Upload en bepaal automatisch de beste afmetingen voor jouw afbeeldingen voor verschillende schermgrootten.

GooFonts
Alle Google Fonts netjes gecategoriseerd dankzij 46 tags, waaronder horror, doodle en monospace. Leuk om eens wat nieuwe fonts te ontdekken.

WOOBRO Design
Nieuwe kleurrijke vector-illustraties ontworpen door WordPress-developer WOOBRO. Twee gratis downloads per dag in .AI-, .SVG-, .PNG- en .SKETCH-formaat.

Brumm Shadows
Geen CSS-held, maar toch een mooie dropshadow inbouwen? Maak hem in deze simpele tool en kopieer simpelweg de code die eruit komt rollen.

BioLinky
Heb je op bepaalde platformen enkel de mogelijkheid om één linkje te plaatsen, maar heb jij veel meer te vertellen? Via BioLinky krijg je de mogelijkheid om meerdere pagina’s in één link te stoppen en gratis het klikgedrag te analyseren.

De beste verhalen

The Journey to My First 100 GitHub Stars
De weg naar succes, stap voor stap uitgelegd.

PlayStation 25th Anniversary Issue
Een console met een onuitwisbare invloed op gaming, tech en wetenschap.

Unicode is Awesome
Alle karakters onder één dak.

Privacy is Power
Het beschermen van jouw privacy beïnvloedt ook iedereen om je heen.

The Iconography of Security
Security-gerelateerde iconen zitten standaard in veel iconensets, maar gebruik je ze wel goed?

TransIP Blog

Tijdens Black Friday kon je bij TransIP je eigen korting bepalen via Price Hacks. We zijn blij om te zien dat er zoveel hacks gelukt zijn! Mocht jij je nog afvragen hoe een bepaalde hack precies werkte, neem dan een kijkje in ons nieuwe artikel met alle oplossingen.

Inspiratie

(Klik op de afbeelding voor een liveversie)

Tutorials & guides

Advent of Code
Een adventskalender vol met kleine programmeerpuzzels om je skills mee te testen. De moeilijkheidsgraad varieert, waardoor er voor iedereen wel wat leuks bij zit.

How to Use Twitter With Keyboard Shortcuts
Twitter op de desktop beschikt over verschillende handige shortcuts waarmee jij je tijd efficienter besteedt op het sociale platform. Bekijk alle shortcuts die zien op de nieuwe interface in dit artikel.

How to Use New CSS “:is()” for Easy Element Targeting
Een nieuwe CSS pseudo-class die op het eerste gezicht overbodig lijkt, maar stiekem best wel handig is voor het inkorten van je CSS-stylesheet.

Volgwaardig

The Yogscast Jingle Jam 2019
De Yogscast Jingle Jam is terug! Deze digitale adventskalender bevat allerlei games en digitale goodies die jij iedere dag ontvangt. De volledige opbrengst gaat naar goede doelen.

BetterWeb List
Een nieuwsbrief die je elke dag drie artikelen toestuurt over UX, toegankelijkheid en andere thema’s gericht op het creëren van betere gebruikerservaringen.

CodersRank
Bouw een profiel op basis van je prestaties op sites als GitHub, StackOverflow en GitLab. Zo krijgen anderen een beter beeld van jouw skills en zie jij snel op welke vlakken je kan doorgroeien.

Heb je zelf nog iets interessants gevonden in de afgelopen week? Laat het weten in de comments hieronder!

Tags:


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Recommends.