TransIP viert Dag van de Privacy

Datum:

Het is vandaag de Europese Dag van de Privacy, een dag die in het teken staat van voorlichting en informatievoorziening van Europese burgers over hun privacyrechten. In heel Europa zetten bedrijven en organisaties zich in voor het verbeteren van hun databescherming en voorlichting van hun klanten. Ook TransIP is groot voorvechter van het voorlichten van onze klanten op het gebied van privacy. TransIP wijdt daarom een mooie serie blogposts aan deze dag.

In “Veilige zoekmachines van Europese bodem” bekijken we de voordelen, en de nadelen, van het gebruiken van een Europees alternatief voor Google als je standaardzoekmachine. In de afgelopen jaren is er een ware ontpopping geweest van nieuwe zoekmachines die allemaal beweren de gegevens van hun gebruikers zo veilig mogelijk te houden. Maar zijn ze wel eerlijk over hun handelingen? Welke partijen gebruiken ze voor hun zoekresultaten en hoeveel invloed hebben die?

De nieuwste TransIP Recommends staat helemaal in het teken van privacy. We geven je tips en ideeën voor nieuwe, handige tools om je privacy te verbeteren, of juist om inzicht te krijgen in welke informatie je automatisch achterlaat als je een website bezoekt. In De Beste Verhalen lees je onder andere over een AI-tool die Black Mirror-achtige trekjes vertoont en al vol in gebruik is door de Amerikaanse politie. Bij de tutorials kun je terecht voor een superhandige checklist om je privacy mee te verbeteren in 2020, courtesy of Reddit. We wensen je veel leesplezier met deze speciale editie.

Ten slotte kun je voor advies over browsers terecht in ons artikel “Beste browsers voor privacy”. We nemen een aantal browsers onder de loep en bekijken of ze goed zijn voor het bewaren van je privacy, wat ze doen met je browsergegevens en aan wie ze informatie doorspelen tijdens of zelfs na het browsen. Welke browsers houden je voor de gek en welke zijn daadwerkelijk privacyvriendelijk?

We hopen dat je er wat van opsteekt en zo je privacy nog beter kan waarborgen op het wereldwijde web!

Deel dit artikel