Ik wil inloggen in mijn STACK

Je kunt op verschillende manieren op STACK inloggen. In dit artikel geven we weer welke inloggegevens je nodig hebt om van STACK gebruik te kunnen maken. Aan het einde van dit artikel kun je een lijst terugvinden met de manieren waarop je STACK kunt gebruiken.

Om in te kunnen loggen op STACK heb je de volgende inloggegevens nodig:

• Je STACK webadres.
  • Je STACK gebruikersnaam.
  • Je STACK wachtwoord.

Je STACK webadres

Je STACK webadres begint altijd met je TransIP accountnaam, gevolgd door .stackstorage.com. Je accountnaam is gelijk aan de gebruikersnaam waarmee je inlogt op je controlepaneel. Mocht je de inloggegevens van jouw account niet meer weten, dan kun je deze aan de hand van dit artikel weer achterhalen.

Als je TransIP accountnaam bijvoorbeeld 'arjanvandenberg' is, dan is jouw STACK webadres arjanvandenberg.stackstorage.com. Je kunt je STACK webadres te allen tijde terug vinden in je controlepaneel. Ga hierbinnen naar het tabblad 'STACK' om het adres onder 'Jouw STACK webadres' terug te vinden.

Jouw STACK webadres

Je STACK gebruikersnaam en wachtwoord

Na het verzilveren van jouw STACK code wordt er gevraagd om een gebruikersnaam en een wachtwoord voor jouw STACK te kiezen. De gebruikersnaam en het wachtwoord die je hier hebt ingevuld kun je gebruiken om in te loggen op STACK.

Kies je gebruikersnaam en wachtwoord

Binnen de STACK webinterface kun je ook extra gebruikers aanmaken. Aan deze gebruikers kun je een deel van jouw STACK toewijzen. Deze gebruikers kunnen met hun eigen gebruikersnaam op de webinterface inloggen door naar je STACK webadres te gaan.

Je kunt alle gebruikersnamen van je STACK terugvinden in jouw controlepaneel. Ga hiervoor binnen je controlepaneel naar het tabblad 'STACK' en klik aan de rechterzijde op het tandwiel, gevolgd door 'Wachtwoord resetten'.

Wachtwoord resetten

Je ziet nu naast 'Gebruikersnaam' een dropdown-menu terug met hierin de gebruikersnamen van je STACK. Jouw hoofdgebruikersnaam zal altijd als eerste geselecteerd zijn. Mocht je het wachtwoord van jouw STACK gebruikersnaam niet meer weten, dan kun je hier ook per gebruiker het wachtwoord aanpassen.

Jouw STACK gebruikers

Let op: De gebruikersnaam en het wachtwoord voor STACK zijn niet gelijk aan de inloggegevens van je controlepaneel. In dit artikel lees je hoe je de inloggevens van je controlepaneel kunt terugvinden.

Aan de slag met STACK

Met deze inloggegevens kun je nu van start gaan met STACK. Je kunt STACK op de volgende manieren gebruiken

De STACK webinterface

Je kunt STACK benaderen via een webbrowser. Bestanden en mappen die via deze weg geüpload worden komen direct op STACK te staan. Als je bestanden en mappen alleen online wil opslaan, is de webinterface dan ook bij uitstek geschikt.

Om in te loggen op de webinterface ga je als volgt te werk.

Open een browser en voer in de adresbalk je STACK webadres in. Je eigen STACK webadres vind je terug in je controlepaneel. Ga hier naar het tabblad 'STACK' om direct je STACK webadres te zien. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Je zult nu ingelogd zijn op de STACK webinterface. Voor een uitgebreide uitleg over het gebruik van de webinterface kun je dit artikel gebruiken.

Inloggen op de STACK webinterface

De STACK desktopapplicatie

Met behulp van de STACK desktopsoftware kun je een STACK map aanmaken op je computer. Bestanden en mappen die je hierin plaatst worden gesynchroniseerd met STACK.

Op die manier kun je de bestanden die je in de lokale STACK map opslaat ook op andere apparaten met STACK raadplegen. Zo kun je bijvoorbeeld de bestanden ook terug vinden in de webinterface en de STACK apps voor Android en iOS.

Nadat je je STACK-code hebt verzilverd, kun je de STACK desktop software downloaden via je controlepaneel. Ga hierbinnen naar het tabblad 'STACK' en scroll dan naar de onderkant van de pagina. Klik hier op 'STACK apps downloaden'.

STACK apps downloaden

Je ziet nu een overzicht terug van de te downloaden software voor STACK. Zodra je deze hebt geïnstalleerd, kun je dit artikel gebruiken voor een uitgebreide uitleg over het gebruik van de STACK desktop software.

Let op: Bij het gebruik van de STACK desktop software vindt synchronisatie plaats. Dit houdt in dat aanpassingen die je lokaal maakt ook plaats vinden op STACK. Dit geldt ook andersom; bestanden die je op STACK bijvoorbeeld verwijdert, zullen ook van je computer worden verwijderd.

De STACK app voor Android en iOS

Met het gebruik van de STACK app voor Android en iOS heb je je bestanden en mappen altijd binnen handbereik. Beide apps zijn respectievelijk in de Play Store en de App store terug te vinden.

Zodra je deze hebt gedownload, zal je gevraagd worden om in te loggen. Hier vul je jouw STACK webadres, je gebruikersnaam en je wachtwoord in. Je kunt hierna direct gebruik maken van STACK voor Android en iOS.

Lees ook de volgende artikelen om aan de slag te gaan met de STACK app voor Android en iOS.

STACK als netwerkschijf toevoegen

STACK ondersteunt het WebDAV protocol volledig, wat betekent dat je STACK ook als netwerkschijf kunt toevoegen aan jouw OS. Hierdoor kun je STACK net zo gebruiken als een gewone harde schijf en bestanden hier van en naartoe verplaatsen.

Voor een uitgebreide uitleg over het gebruik van STACK als netwerkschijf kun je gebruik maken van dit artikel.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, benader dan onze supportafdeling middels de knop 'Neem contact op' onderaan dit artikel. Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral hieronder een bericht achter!