Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Ik wil inloggen in mijn STACK

Je kunt op verschillende manieren op STACK inloggen. In dit artikel geven we weer welke inloggegevens je nodig hebt om van STACK gebruik te kunnen maken. Aan het einde van dit artikel kun je een lijst terugvinden met de manieren waarop je STACK kunt gebruiken.

Om in te kunnen loggen op STACK heb je de volgende inloggegevens nodig:

  • Je STACK webadres.
  • Je STACK gebruikersnaam.
  • Je STACK wachtwoord.

Je STACK webadres

Je STACK webadres begint altijd met je TransIP accountnaam, gevolgd door .stackstorage.com. Je accountnaam is gelijk aan de gebruikersnaam waarmee je inlogt op je controlepaneel. Mocht je de inloggegevens van jouw account niet meer weten, dan kun je deze aan de hand van dit artikel weer achterhalen.

Als je TransIP accountnaam bijvoorbeeld 'arjanvandenberg' is, dan is jouw STACK webadres arjanvandenberg.stackstorage.com. Je kunt je STACK webadres te allen tijde terug vinden in je controlepaneel. Ga hierbinnen naar het tabblad 'STACK' om het adres onder 'Jouw STACK webadres' terug te vinden.

Jouw STACK webadres


Je STACK gebruikersnaam en wachtwoord

Na het verzilveren van jouw STACK code wordt er gevraagd om een gebruikersnaam en een wachtwoord voor jouw STACK te kiezen. De gebruikersnaam en het wachtwoord die je hier hebt ingevuld kun je gebruiken om in te loggen op STACK.

Binnen de STACK webinterface kun je ook extra gebruikers aanmaken. Aan deze gebruikers kun je een deel van jouw STACK toewijzen. Deze gebruikers kunnen met hun eigen gebruikersnaam op de webinterface inloggen door naar je STACK webadres te gaan.

Je kunt alle gebruikersnamen van je STACK terugvinden in jouw controlepaneel. Ga hiervoor binnen je controlepaneel naar het tabblad 'STACK' en klik aan de rechterzijde op het tandwiel, gevolgd door 'Wachtwoord resetten'.

Wachtwoord resetten

Je ziet nu naast 'Gebruikersnaam' een dropdown-menu terug met hierin de gebruikersnamen van je STACK. Jouw hoofdgebruikersnaam zal altijd als eerste geselecteerd zijn. Mocht je het wachtwoord van jouw STACK gebruikersnaam niet meer weten, dan kun je hier ook per gebruiker het wachtwoord aanpassen.

Jouw STACK gebruikers

Let op: De gebruikersnaam en het wachtwoord voor STACK zijn niet gelijk aan de inloggegevens van je controlepaneel. In dit artikel lees je hoe je de inloggevens van je controlepaneel kunt terugvinden.


Aan de slag met STACK

Met deze inloggegevens kun je nu van start gaan met STACK. Je kunt STACK op de volgende manieren gebruiken

De STACK webinterface

Je kunt STACK benaderen via een webbrowser. Bestanden en mappen die via deze weg geüpload worden komen direct op STACK te staan. Als je bestanden en mappen alleen online wil opslaan, is de webinterface dan ook bij uitstek geschikt.

Om in te loggen op de webinterface ga je als volgt te werk.

Open een browser en voer in de adresbalk je STACK webadres in. Je eigen STACK webadres vind je terug in je controlepaneel. Ga hier naar het tabblad 'STACK' om direct je STACK webadres te zien. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.

 

Je zult nu ingelogd zijn op de STACK webinterface. Voor een uitgebreide uitleg over het gebruik van de webinterface kun je dit artikel gebruiken.

Inloggen op de STACK webinterface

De STACK desktopapplicatie

Met behulp van de STACK desktopsoftware kun je een STACK map aanmaken op je computer. Bestanden en mappen die je hierin plaatst worden gesynchroniseerd met STACK.

Op die manier kun je de bestanden die je in de lokale STACK map opslaat ook op andere apparaten met STACK raadplegen. Zo kun je bijvoorbeeld de bestanden ook terug vinden in de webinterface en de STACK apps voor Android en iOS.

Nadat je je STACK-code hebt verzilverd, kun je de STACK desktop software downloaden via je controlepaneel. Ga hierbinnen naar het tabblad 'STACK' en scrol dan naar de onderkant van de pagina. Klik nu naast 'Jouw STACK apps' op het tandwiel.

STACK apps downloaden

Je ziet nu een overzicht terug van de te downloaden software voor STACK. Zodra je deze hebt geïnstalleerd, kun je dit artikel gebruiken voor een uitgebreide uitleg over het gebruik van de STACK desktop software.

Let op: Bij het gebruik van de STACK desktop software vindt synchronisatie plaats. Dit houdt in dat aanpassingen die je lokaal maakt ook plaats vinden op STACK. Dit geldt ook andersom; bestanden die je op STACK bijvoorbeeld verwijdert, zullen ook van je computer worden verwijderd.

De STACK app voor Android en iOS

Met het gebruik van de STACK app voor Android en iOS heb je je bestanden en mappen altijd binnen handbereik. Beide apps zijn respectievelijk in de Play Store en de App store terug te vinden.

Zodra je deze hebt gedownload, zal je gevraagd worden om in te loggen. Hier vul je jouw STACK webadres, je gebruikersnaam en je wachtwoord in. Je kunt hierna direct gebruik maken van STACK voor Android en iOS.

Lees ook de volgende artikelen om aan de slag te gaan met de STACK app voor Android en iOS.

STACK als netwerkschijf toevoegen

STACK ondersteunt het WebDAV protocol volledig, wat betekent dat je STACK ook als netwerkschijf kunt toevoegen aan jouw OS. Hierdoor kun je STACK net zo gebruiken als een gewone harde schijf en bestanden hier van en naartoe verplaatsen.

Voor een uitgebreide uitleg over het gebruik van STACK als netwerkschijf kun je gebruik maken van dit artikel.


Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, benader dan onze supportafdeling middels de knop 'Neem contact op' onderaan dit artikel. Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral hieronder een bericht achter!

Probeer BladeVPS een maand gratis

Maak van jouw volgende website of applicatie een succes op BladeVPS PureSSD. Probeer direct of een self-managed VPS iets voor jou is; de eerste maand krijg je van ons :-)!

Start nu je gratis maand

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

1
Oscar van Doorn Admin 17 januari 2019 (#2521)

@transiproi, Nee, die is er nog niet :) Hier is al wel een feature request voor aangemaakt en die vind je hier: https://www.transip.nl/knowledgebase/idee/1635-meerdere-stack-accounts-ios-app/ Ik wil je uitnodigen om het request een like te geven zodat het hoger op de to-do-lijst van onze ontwikkelaars zal komen.

1
transiproi 16 januari 2019 (#2517)

Is er een inmiddels een optie om in te loggen via de stack app (iOS) op twee adressen? Ik heb de gratis en een betaald Stackaccount.

1
Nick Brouwer Admin 24 oktober 2018 (#2122)

@bgeus

Ik raad je aan om hiervoor contact op te nemen met onze supportafdeling. Zij kunnen je eventueel helpen om het account terug te zoeken waar jouw STACK in staat en hierop in te loggen.

Je kan onze supportafdeling benaderen met de knop 'Neem contact op' aan de onderkant van deze pagina.

1
bgeus 23 oktober 2018 (#2116)

free account: early adopters: Ik heb een stack-account, maar gebruikte deze al een tijdje niet, mijn Android liep vast. Nu wil ik deze weer gebruiken maar krijg geen toegang tot mijn Stack. Mijn account is bgeus of .. Hoe kan ik weer mijn free account: early adopter account benaderen?

0
Nick Brouwer Admin 9 augustus 2018 (#1719)

@belgravera

Ai, dat is vervelend! Met deze foutmelding werkt het vaak om de iOS app helemaal te sluiten (dubbelklik op de Home-knop en sleep de app het scherm uit), het wachtwoord van je STACK gebruiker te wijzigen, en daarna opnieuw in te loggen op de app.

Je kunt het wachtwoord van je STACK-gebruiker op de volgende manier aanpassen:

  • Klik bovenaan in het controlepaneel op 'STACK'
  • Klik op het tandwiel, en kies voor 'Wachtwoord resetten'
  • Vul hier een nieuw wachtwoord in en herhaal dit nieuwe wachtwoord
  • Klik tot slot op 'Opslaan'
1
belgravera 9 augustus 2018 (#1718)

Ik heb alle drie de inloggegevens voor de app. Url, inlognaam en we. Toch kan ik er niet in. De melding: missing session token. What to do?

1
Nick Brouwer Admin 5 juni 2018 (#1376)

@lanucia

Deze plek is bedoeld om over dit artikel met andere gebruikers te discussiëren. Mocht je het antwoord op je vraag niet in dit artikel terug kunnen vinden, dan helpen onze helden van support je hier graag bij!

Je kunt hen benaderen door de knop 'Neem contact op' onder dit artikel te gebruiken.

1
lanucia 5 juni 2018 (#1374)

Ik kan geen film van iMovie naar STACK uploaden.

1
Nick Brouwer Admin 24 april 2018 (#1157)

@awd1

Deze plek is bedoeld om over dit artikel met andere gebruikers te discussiëren. Mocht je het antwoord op je vraag niet in dit artikel terug kunnen vinden, dan helpen onze helden van support je hier graag bij! Je kunt hen benaderen door de knop 'Neem contact op' onder dit artikel te gebruiken.

0
awd1 23 april 2018 (#1156)

Ik kan mijn wachtwoord voor inloggen in STACK niet veranderen. Dat wil zeggen ik kan het wel aanpassen in het controlepaneel maar ik krijg in STACK dan steeds de melding: Je gebruikersnaam en/of wachtwoord zijn niet geldig, probeer het nog eens.

1
Nick Brouwer Admin 26 maart 2018 (#1012)

@marietmentink

Vervelend om te horen dat het STACK icoon nu niet meer zicht baar is.

Deze plek is echter bedoeld om over dit artikel met andere gebruikers te discussiëren. Mocht je het antwoord op je vraag niet in dit artikel terug kunnen vinden, dan helpen onze helden van support je hier graag bij!

Je kunt hen benaderen door de knop 'Neem contact op' onder dit artikel te gebruiken.

0
marietmentink 26 maart 2018 (#1008)

L.S. Ik heb zaterdag een backup gedaan en toen kwam erna een melding van update. Daar heb ik op geklijkt en laten doen, maar nu is het icoontje en zo van stack niet meer terug te vinden op mijn pc. Wat moet ik doen? Mariet Mentink

1
Nick Brouwer Admin 15 januari 2018 (#619)

@dmannessen

Dat is vervelend! Op dit moment vinden er geen storingen plaats waardoor je niet zou kunnen inloggen. Zou je voor de zekerheid eens het wachtwoord van STACK kunnen aanpassen en het hierna opnieuw kunnen proberen? Je kunt het wachtwoord aanpassen door de stappen in dit artikel te volgen.

Mocht het hierna nog steeds niet lukken, dan helpen onze helden van support je hier graag bij. Je kunt hen bereiken door de knop 'Neem contact op' onder dit artikel te gebruiken.

0
dmannessen 15 januari 2018 (#617)

Beste,

Heden morgen probeer ik in te loggen op https://bevlos.stackstorage.com/login. Ik krijg de melding dat mijn wachtwoord of gebruikersnaam niet correct zijn. Ik weet voor een feit dat deze wel correct zijn. Doe ik toch iets niet goed? Of is er wat anders aan de hand?

Ik begreep van mijn vriendin dat zij ook inlogissues had deze morgen.

Bij voorbaat dank voor jullie reply.

Met groet en fijne dag!

David.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op