Ik wil mijn e-mail in Thunderbird instellen

Wanneer je een E-mail Only-pakket of een webhostingpakket gebruikt, kun je naar wens e-mailadressen aanmaken bij TransIP.

In dit artikel leggen we uit hoe je je e-mailadres bij TransIP kunt instellen in Mozilla Thunderbird.

Maak een nieuw e-mailaccount aan

Stap 1

Nadat je Thunderbird hebt opgestart, klik je in het linker menu op 'Local Folders'.

Om een e-mailadres toe te voegen, klik je nu onder 'Create a new account:' op 'Email'.

Create new account

Stap 2

Je krijgt nu de vraag of je een compleet nieuw e-mailadres wilt aanmaken. In dit artikel leggen we uit hoe je een bestaand e-mailadres bij TransIP in Thunderbird instelt.

Klik daarom op 'Skip this and use my existing email' ('Dit overslaan en mijn bestaande e-mailadres gebruiken').

Gebruik een bestaand e-mailadres

Stap 3

Vul hier de naam in die bij je verzonden e-mails wordt vermeld, gevolgd door je e-mailadres en wachtwoord. Klik nu op 'Continue'.

Thunderbird zal nu proberen je e-mailadres automatisch te configureren. Omdat de instellingen van de inkomende en uitgaande mailserver nog moeten worden ingevuld, zal dit niet lukken.

Je kunt tijdens de check van Thunderbird al op 'Manual config' drukken om direct deze instellingen handmatig in te voeren. Als je de check van Thunderbird afwacht, wordt 'Manual config' automatisch gebruikt.

Kies Manual Config

Stap 4

Vul nu de aanvullende instellingen in voor de inkomende en uitgaande mailserver.

• Incoming: IMAP
  • Server hostname: imap.transip.email
  • Port: 993
  • SSL: SSL/TLS
  • Authentication: Normal password
  • Outgoing: SMTP
  • Server hostname: smtp.transip.email
  • Port: 465
  • SSL: SSL/TLS
  • Authentication: Normal password

Naast 'Username' vul je zowel bij 'Incoming' als bij 'Outgoing' je e-mailadres in.

vul de aanvullende instellingen in

Na het invullen van de gegevens klik je op 'Done'.

De configuratie is nu voltooid en de mail is succesvol ingesteld in Thunderbird. Je zult nu jouw e-mail via dit programma kunnen benaderen.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.