Ik wil mijn e-mail in Thunderbird instellen

In dit artikel leggen we uit hoe je je e-mailadres bij TransIP instelt in Mozilla Thunderbird.

Heb je nog geen e-mailadres? Met de E-mail Only-pakketten en webhostingpakketten van TransIP maak je eenvoudig e-mailadressen aan.

Om e-mail via onze webhostingpakketten en E-mail Only-pakketten te kunnen gebruiken, is het van belang dat je domeinnaam de juiste DNS-instellingen gebruikt.

Als je domeinnaam de TransIP instellingen gebruikt, gebeurt dit automatisch. ALs je zelf de DNS van je domeinnaam beheert, zorg er dan voor dat je de MX-, TXT- en CNAME-records van je webhostingpakket gebruikt.

Maak een nieuw e-mailaccount aan

Stap 1

Open Thunderbird en klik in het linker menu op 'Local Folders'.

Klik nu onder 'Create a new account:' op 'Email' om een nieuw e-mailadres toe te voegen.

Create new account

Stap 2

Je krijgt nu de vraag of je een compleet nieuw e-mailadres wilt aanmaken. In dit artikel leggen we uit hoe je een bestaand e-mailadres bij TransIP in Thunderbird instelt.

Klik daarom op 'Skip this and use my existing email' ('Dit overslaan en mijn bestaande e-mailadres gebruiken').

Gebruik een bestaand e-mailadres

Stap 3

Vul hier de naam in die bij je verzonden e-mails wordt vermeld, gevolgd door je e-mailadres en wachtwoord. Klik nu op 'Continue'.

Ben je het wachtwoord van je e-mailadres kwijtgeraakt of weet je deze niet meer? Gebruik dan het artikel 'Ik wil het wachtwoord van mijn e-mailadres wijzigen' en stel een nieuw wachtwoord in.

email setup klaar

Thunderbird zal nu proberen je e-mailadres automatisch te configureren. Wanneer je domeinnaam de DNS-instellingen van je webhostingpakket gebruikt, zal Thunderbird de juiste gegevens zelf kunnen opvragen en de configuratie van je e-mailadres afronden.

In het geval dit niet lukt, zul je zelf de gegevens van de inkomende en uitgaande mailserver nog moeten invullen. Ga hiervoor door naar Stap 4.

Stap 4

Als Thunderbird de juiste gegevens niet zelf kan opvragen, zul je deze zelf moeten toevoegen. Vul nu de onderstaande gegevens in voor de inkomende en uitgaande mailserver:

• Incoming: IMAP
  • Server hostname: imap.transip.email
  • Port: 993
  • SSL: SSL/TLS
  • Authentication: Normal password
  • Outgoing: SMTP
  • Server hostname: smtp.transip.email
  • Port: 465
  • SSL: SSL/TLS
  • Authentication: Normal password

Naast 'Username' vul je zowel bij 'Incoming' als bij 'Outgoing' je e-mailadres in. In de onderstaande afbeelding zie je een voorbeeld van de juiste instellingen.

vul de aanvullende instellingen in

Na het invullen van de gegevens klik je op 'Done'. De configuratie is nu voltooid en je e-mailadres is succesvol ingesteld in Thunderbird.

In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je je e-mailadres bij TransIP instelt in Thunderbird.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.