Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Ik wil mijn e-mail in Thunderbird instellen

In dit artikel leggen we uit hoe je je e-mailadres bij TransIP instelt in Mozilla Thunderbird.

Heb je nog geen e-mailadres? Met de E-mail Only-pakketten en webhostingpakketten van TransIP maak je eenvoudig e-mailadressen aan.

Om e-mail via onze webhostingpakketten en E-mail Only-pakketten te kunnen gebruiken, is het van belang dat je domeinnaam de juiste DNS-instellingen gebruikt.

 

Als je domeinnaam de TransIP instellingen gebruikt, gebeurt dit automatisch. Als je zelf de DNS van je domeinnaam beheert, zorg er dan voor dat je de MX-, TXT- en CNAME-records van je webhostingpakket gebruikt.

 


Je e-mailadres in Thunderbird instellen


Stap 1

Open Thunderbird en klik in het linker menu op 'Lokale mappen'.

Klik onder 'Kies wat u wilt instellen' op 'E-mail' om een nieuw e-mailadres toe te voegen.

Maak een nieuw account aanStap 2

Vul in het volgende scherm bij 'Uw volledige naam' je naam in. Deze wordt vermeld bij verzonden e-mails. Vul daaronder je e-mailadres in en het bijbehorende wachtwoord. Klik vervolgens op 'Doorgaan'.

Vul je e-mail gegevens in

Weet je het wachtwoord van je e-mailadres niet meer? Stel dan een nieuw wachtwoord in met de stappen uit het artikel 'Ik wil het wachtwoord van mijn e-mailadres wijzigen'.Stap 3

Thunderbird zal nu proberen je e-mailadres automatisch te configureren. Wanneer je domeinnaam de DNS-instellingen van je webhostingpakket gebruikt, zal Thunderbird de juiste gegevens zelf kunnen opvragen en de configuratie van je e-mailadres afronden.


In het geval de configuratie niet automatisch lukt, zul je zelf de gegevens van de inkomende en uitgaande mailserver nog moeten invullen. Klik hiervoor op 'Handmatig configureren' en vul deze gegevens in:

IMAP of POP3?

In dit voorbeeld gebruiken we IMAP om het e-mailadres in te stellen. Bij het gebruik van het IMAP-protocol wordt er namelijk een kopie vanaf de mailserver gedownload. De e-mail zelf blijft dan op de mailserver staan, waardoor je je e-mailadres op meerdere apparaten kan gebruiken.

Het alternatief is het enigszins verouderde POP3 protocol. Hierbij worden e-mailberichten direct van de server af gehaald. Hoewel sommige e-mailprogramma's je de optie geven om een kopie op de mailserver achter te laten, dwingt het POP3-protocol je doorgaans om één e-mailprogramma te gebruiken.

Lees ook het artikel 'Wat is het verschil tussen POP3 en IMAP?' voor meer informatie.

Maak je toch liever gebruik van POP3? Gebruik dan de POP3-gegevens zoals beschreven in het artikel 'De algemene instellingen voor mijn e-mailadres'.

Inkomende server: 

 • Protocol: IMAP
 • Hostnaam: imap.transip.email
 • Poort: 993
 • Verbindingsbeveiliging: SSL/TLS
 • Authenticatiemethode: Normaal wachtwoord
 • Gebruikersnaam: Jouw e-mailadres

Uitgaande server:

 • Protocol: SMTP
 • Hostnaam: smtp.transip.email
 • Poort: 465
 • Verbindingsbeveiliging: SSL/TLS
 • Authenticatiemethode: Normaal wachtwoord
 • Gebruikersnaam: Jouw e-mailadres

In de onderstaande afbeelding zie je een voorbeeld van de juiste instellingen.

Vul de IMAP en SMTP gegevens in

Na het invullen van de gegevens klik je op 'Gereed' onderaan de pagina. De configuratie is nu voltooid en je e-mailadres is succesvol ingesteld in Thunderbird.In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je je e-mailadres bij TransIP instelt in Thunderbird.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Nick Brouwer Admin 3 december 2018 (#2324)

@gobru

Hou er bij het instellen van je e-mailadres rekening mee dat de gebruikersnaam altijd gelijk is aan je e-mailadres. Als je dit invoert en je ontvangt nog steeds deze melding, pas dan het wachtwoord van je e-mailadres aan en probeer het nog eens.

In het artikel 'Ik wil het wachtwoord van mijn e-mailadres wijzigen' lees je hoe je het wachtwoord aanpast.

Mocht het hierna nog steeds niet lukken, neem dan contact op met onze supportafdeling. Zij helpen je hier graag bij! Vergeet dan geen screenshots te sturen van de stappen die je volgt. Je bereikt onze supportafdeling met de knop 'Contact' in je controlepaneel en met de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

0
gobru 30 november 2018 (#2316)

hallo

Bij het instellen van de email blijf ik de melding krijgen gebruikersnaam of ww ongeldig, maar daar log ik normaal handmatig gewoon mee in, wat kan het probleem zijn

0
Nick Brouwer Admin 14 februari 2018 (#763)

@rhinestone

Wij bieden hier geen directe ondersteuning op, maar je kunt deze pagina van Mozilla raadplegen voor meer informatie hierover.

0
rhinestone 14 februari 2018 (#762)

Hoe configureer je dit met een certificaat?

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op