Ik wil mijn e-mail doorsturen naar één of meerdere e-mailadressen

In dit artikel leggen we uit hoe je ontvangen e-mails kunt doorsturen naar het e-mailadres van jouw keuze bij het gebruik van de Doorstuurservice, een E-mail Only pakket of een webhostingpakket. Klik op één van de links om naar de productpagina te gaan en een pakket te bestellen.

Om gebruik te maken van één van deze pakketten heb je een domeinnaam nodig. Na het kiezen van jouw product op één van de productpagina's kun je direct een nieuw domein bestellen of een bestaand domein invoeren.

Doorstuurservice

Met de Doorstuurservice kun je de e-mails die aan jouw domeinnaam gericht zijn, doorsturen naar een door jou gekozen e-mailadres. We zullen nu uitleggen hoe je e-mails door kunt sturen met de Doorstuurservice. Hierna geven we aan hoe je je e-mail kunt doorsturen met een E-mail Only pakket of een webhostingpakket.

Stap 1

Ga binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en selecteer in de linkerkolom het betreffende domein (niet aanvinken). Klik nu op 'Jouw doorstuurservice beheren'.

Klik op 'Jouw doorstuurservice beheren'

Stap 2

Klik nu op 'Doorsturen'.

Klik op 'Doorsturen'

Stap 3

Naast 'Alle e-mail doorsturen naar' vul je nu het e-mailadres waar je de e-mails gericht aan je domeinnaam naar toe wil laten sturen.

Kies hier naar welk e-mailadres je door wilt sturen

De Doorstuurservice biedt je naast het doorsturen van e-mails ook de mogelijkheid om de bezoekers van je domeinnaam eenvoudig door te sturen naar elk gewenst ander webadres. Lees het artikel 'Ik wil mijn domeinnaam doorsturen' voor meer informatie.

E-mail Only en webhostingpakketten

Met een E-mail Only pakket kun je alleen e-mailadressen aanmaken. Met een webhostingpakket beschik je tevens over webruimte, waarmee je een website op je domein kunt plaatsen

Beide pakketten stellen je in staat om e-mailboxen, e-mailforwards en e-mailgroepen aanmaken.

• Een e-mailbox stelt je in staat om een volledig e-mailadres aan te maken. Hiermee kun je naar wens e-mail ontvangen en versturen. Ook kun je aangeven dat e-mail gericht aan dit e-mailadres doorgestuurd wordt naar een ander e-mailadres. Lees ook het artikel 'Ik wil mijn e-mailadres instellen' om te zien hoe je je e-mailboxen kunt instellen in het mailprogramma van jouw keuze.

• Een e-mailforward stelt je in staat om alle e-mail gericht aan een specifiek e-mailadres door te sturen naar een ander e-mailadres. Op een e-mailforward kun je tevens een catch-all adres in stellen. Dit zorgt er voor dat alle e-mail gericht aan jouw domeinnaam wordt doorgestuurd naar het opgegeven e-mailadres, met uitzondering van e-mail gericht aan reeds bestaande e-mailboxen.

• Een e-mailgroep geeft je de mogelijkheid om e-mail gericht aan een door jou ingesteld e-mailadres door te sturen naar een reeks andere e-mailadressen. Dit is bijvoorbeeld handig als je een algemeen e-mailadres gebruikt en graag wilt dat al je werknemers de e-mails ontvangen die naar dit e-mailadres worden gestuurd.
  • Met e-mailforwards en e-mailgroepen kan geen e-mail worden ontvangen of verstuurd, hiermee kan e-mail alleen worden doorgestuurd. Wanneer je een e-mailbox aanmaakt en deze instelt om óók te forwarden, zul je hier uiteraard ook nog steeds e-mail mee kunnen versturen.

• Bij het gebruik van E-mail Only pakketten en webhostingpakketten beschik je over een maximaal aantal e-adressen die je kunt aanmaken. Zowel e-mailboxen, e-mailforwards en e-mailgroepen worden hierbij als e-mailadres gerekent. Als je bijvoorbeeld een E-mail Only pakket hebt, beschik je over 3 e-mailadressen. Je kunt dan bijvoorbeeld 3 e-mailboxen aanmaken of 1 e-mailbox, 1 e-mailforward en 1 e-mailgroep.

We zullen nu uitleggen hoe je met e-mailboxen, e-mailforwards en e-mailgroepen je ontvangen e-mail door kunt sturen naar één of meerdere e-mailadressen.

E-mailboxen

Stap 1

Ga binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en selecteer in de linkerkolom het betreffende domein (niet aanvinken). Klik nu op 'Jouw e-mail beheren'.

Selecteer je domein en klik op 'Jouw e-mail beheren'

Stap 2

Klik op 'E-mailboxen' om in het overzicht van je e-mailboxen te komen.

Klik op 'E-mailboxen'

Stap 3

Klik nu op '+ E-mailbox aanmaken'.

Klik op 'E-mailbox aanmaken'

Stap 4

Geef hier het e-mailadres op die je wil aanmaken en hoeveel ruimte je hier aan wil toewijzen. Voer vervolgens tweemaal het wachtwoord in die je voor het e-mailadres wil gebruiken en klik op 'E-mailbox aanmaken'.

Vul je gegevens in en klik op 'E-mailbox aanmaken'

Stap 5

Je komt nu weer terug in het overzicht 'Jouw e-mailboxen'. Na enkele momenten zal de e-mailbox aangemaakt zijn, ververs de pagina om te zien of de e-mailbox gereed is.

Je komt nu terug in het overzicht 'Jouw e-mailboxen'

Stap 6

Zodra je e-mailbox zichtbaar is, kun je aangeven naar welk e-mailadres de e-mailbox moet doorsturen. Klik nu op de e-mailbox die je zojuist hebt aangemaakt om in het overzicht 'Jouw e-mailbox aanpassen' te komen.

Om je e-mailbox door te sturen, vink je het vakje onder 'E-mailforwards' aan en vul je naast 'Doorsturen naar' het e-mailadres in waar je jouw e-mailbox naartoe wil sturen.

Hier kun je ook de toegewezen ruimte aanpassen en een nieuw wachtwoord opgeven. Klik vervolgens op 'Opslaan' om je wijzigingen te bewaren.

Vink de forward aan en geef de e-mailforward op

Zoals vermeld kun je met een e-mailbox ook e-mails versturen en ontvangen. Lees ook het artikel 'Ik wil mijn e-mailadres instellen' om te zien hoe je je e-mailboxen kunt instellen in het mailprogramma van jouw keuze.

E-mailforwards

Stap 1

Ga binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en selecteer in de linkerkolom het betreffende domein (niet aanvinken). Klik nu op 'Jouw e-mail beheren'.

Selecteer je domein en klik op 'Jouw e-mail beheren'

Stap 2

Klik nu op 'E-mailforwards' om in het overzicht van je e-mailforwards te komen

Klik op 'E-mailforwards'

Stap 3

Klik nu op '+ E-mailforward aanmaken'.

Klik op 'E-mailforward aanmaken'

Stap 4

Hier vul je de naam van je forwardadres in. Naast 'Doorsturen naar' vul je het e-mailadres in waar je de e-mails naartoe wil laten sturen.

Vul hier het forwardadres in en het e-mailadres waar je naartoe wil laten sturen

Wil je liever alle e-mail gericht aan je domeinnaam doorsturen naar een e-mailadres? Vink dan het vakje naast 'Catch-all' aan en vul het e-mailadres in waar je de e-mails naartoe wil laten sturen.

Dit zorgt er voor dat alle e-mail gericht aan jouw domeinnaam wordt doorgestuurd naar het opgegeven e-mailadres, met uitzondering van e-mail gericht aan reeds bestaande e-mailboxen.

Stel de catch-all in

Wanneer je zover bent, klik je op 'E-mailforward aanmaken'.

Stap 5

Je zult nu opnieuw in het overzicht 'Jouw e-mailforwards' belanden. Na enkele momenten zal de e-mailforward aangemaakt zijn, ververs de pagina om te zien of de e-mailforward gereed is. In ons voorbeeld zie je dat we een catch-all e-mailforward hebben aangemaakt voor @email-voorbeeld.nl, die e-mails doorstuurt naar info@site-voorbeeld.nl.

Je e-mailforward is nu gereed.

E-mailgroepen

Stap 1

Ga binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en selecteer in de linkerkolom het betreffende domein (niet aanvinken). Klik nu op 'Jouw e-mail beheren'.

Selecteer je domein en klik op 'Jouw e-mail beheren'

Stap 2

Klik nu aan de rechterzijde op 'Geavanceerd'.

Klik op 'Geavanceerd'

Klik nu op 'E-mailgroepen'.

Klik op 'E-mailgroepen'

Stap 3

Klik nu op '+ E-mailgroep aanmaken' om in het overzicht 'E-mailgroep aanmaken' te komen.

Klik op 'E-mailgroep aanmaken'.

Stap 4

Geef allereerst de naam op waar je je e-mailgroep aan wil herkennen. Vul vervolgens het e-mailadres in waarvandaan de e-mails moeten worden doorgestuurd. Als men een e-mail hiernaartoe stuurt, zullen alle deelnemers van de e-mailgroep een kopie van deze e-mail ontvangen.

Vul tot slot de e-mailadressen in waar de e-mails naar doorgestuurd moeten worden. Dit kunnen externe e-mailadressen zijn, maar ook e-mailadressen van hetzelfde domein.

Let in dat geval wel op dat je deze e-mailadressen als e-mailbox hebt aangemaakt in je controlepaneel. Op die manier kunnen de ontvangers de mail ontvangen en hier eventueel op reageren.

Stel hier je e-mailgroep in

In ons voorbeeld hebben we een e-mailgroep aangemaakt met de naam 'Contact'. E-mails die nu worden gestuurd naar contact@email-voorbeeld.nl zullen geforward worden naar de e-mailadressen beau@site-voorbeeld.nl, oscar@site-voorbeeld.nl en ayden@site-voorbeeld.nl.