Wat is het verschil tussen HTTP en HTTPS?

Het verschil tussen HTTP en HTTPS is in één woord: beveiliging.

HTTP (Hypertext Transfer Protocol) en HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) zijn beide protocollen voor het afhandelen van aanvragen tussen een browser en een (web)server. Een browser kan bijvoorbeeld Chrome of Firefox of Internet explorer zijn. Een server kan bijvoorbeeld de webserver Apache of Nginx zijn.

Bij gebruik van HTTPS wordt de data die wordt verstuurd versleuteld. Dit maakt het voor kwaadwillende partijen nagenoeg onmogelijk verstuurde gegevens te achterhalen. Als je je website van HTTP naar HTTPS om wenst te zetten heb je een SSL Certificaat nodig. Met een SSL Certificaat kan het HTTPS protocol worden gebruikt en de verbinding tussen de browser en de server beveiligd worden.

Via deze link vind je meer informatie over hoe je een SSL certificaat dat je bij ons besteld hebt kunt installeren op je webhostingpakket. Mocht je webhosting elders staan of wil je je SSL certificaat installeren op je VPS dan vind je meer informatie via deze link.

Welk SSL certificaat jij nodig hebt ligt volledig aan je eigen wensen. Op deze pagina zie je welke SSL certificaten we precies aanbieden. Je kunt ook meer informatie vinden op onze SSL pagina.