Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

STACK als netwerkschijf instellen voor Windows, macOS en Linux

Met STACK kun je jouw bestanden en mappen snel en eenvoudig uploaden, openen en delen met anderen.

Er zijn verschillende manieren waarop je STACK kunt gebruiken:

STACK biedt volledige ondersteuning voor WebDAV. Op die manier is STACK ook als netwerkschijf toe te voegen aan je besturingssysteem. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je dit voor de meest gebruikte besturingssystemen uitvoert.

Lees in dit artikel hoe je dit voor Windows Vista / Windows 7 doet.

Voor Windows Server 2008 / 2012 en Windows Server 2016 kun je terecht bij dit artikel.

 


Wat is WebDAV?

WebDAV is een protocol op het internet dat een uitbreiding is van het protocol HTTP. De afkorting WebDAV staat voor Web-based Distributed Authoring and Versioning, wat vrij vertaald neerkomt op webgebaseerd en verdeeld auteurschap met versiebeheer.

Dit zorgt ervoor dat je via een dergelijke link ook bestanden kunt wijzigen en uploaden, wat via het 'normale' HTTP-protocol niet kan. Door STACK door middel van WebDAV als netwerkschijf te koppelen, voeg je een extra schijf (zoals de C:-schijf) aan je computer toe.

Bestanden die je in deze schijf plaatst, zullen naar STACK geüpload worden. Hierbij vindt geen synchronisatie plaats, zoals bij het gebruik van de desktopapplicatie. Zie dit als een back-upfunctie; bestanden die je vanaf je computer in deze schijf plaatst, komen ook op STACK te staan.

Als je het bestand van je computer verwijdert, zal het bestand nog wel in de netwerkschijf en daarmee op STACK blijven staan. Als je het bestand uit de netwerkschijf verwijdert, zal het bestand ook uit STACK worden verwijdert en vice versa.


Windows 8 / 10

Open 'Deze computer' ('Computer') en klik bovenaan op 'Netwerkverbinding maken' ('Map network drive'). Hier voer je de volgende informatie in:

 • Station (Drive): Hier geef je aan welke letter je wilt toekennen aan de netwerkschijf (standaard Z:)
 • Map (Folder): Hier voeg je de WebDAV-locatie toe. Je kunt de WebDAV-URL altijd terugvinden en kopiëren door via de webinterface op je accountnaam te klikken en vervolgens op 'Instellingen'. Onder het kopje 'WebDAV' staat de benodigde link. Deze link heeft altijd het formaat https://voorbeeld.stackstorage.com/remote.php/webdav/.
 • 'Opnieuw verbinding maken bij aanmelden' ('Reconnect at sign-in') Dit vinkje kun je het beste inschakelen, zodat deze netwerkschijf weer opnieuw gekoppeld wordt wanneer je de computer (opnieuw) start.
 • 'Verbinding maken met andere referenties' ('Connect using different credentials') Dit vinkje MOET ingeschakeld zijn, anders zal Windows de inloggegevens van de lokale computer gebruiken. Deze komen uiteraard niet overeen met die van STACK zelf. Wanneer je dit aanvinkt en op 'Voltooien' (Finish) klikt, zal er een pop-up verschijnen voor het invoeren van de inloggegevens van STACK.
  • Hou er rekening mee dat de gebruikersnaam hoofdlettergevoelig is. Dit betekent dat de gebruikersnaam alleen werkt als je deze met kleine letters invoert.

stack webdav windows 10

 

Eenmaal toegevoegd, is STACK net zo te gebruiken als een gewone harde schijf / partitie in Windows en verplaats je jouw bestanden hiervandaan of hiernaartoe.

Mocht je problemen ondervinden met het koppelen van je STACK via WebDAV, dan kan het zijn dat de "webclient service" binnen je Windows-omgeving uitstaat. Meer informatie over hoe je dit aanzet, is te vinden via de website van Microsoft.

Wanneer je STACK als netwerkschijf hebt gekoppeld, zul je bij het opstarten van je computer het wachtwoord van STACK opnieuw moeten invoeren. 

Als je two-factor authentication inschakelt terwijl je STACK gekoppeld staat als netwerkschijf, dan moet je Windows computer mogelijk opnieuw opstarten voor je weer kunt verbinden.


 

Automatisch verbinden

Gevorderde gebruikers kunnen ervoor zorgen dat het wachtwoord vooraf ingevoerd wordt in Windows. Je kunt dit doen door een (autoexec).bat-bestand te gebruiken.

 

Stap 1

Gebruik een tekst editor om een .bat-bestand aan te maken, bijvoorbeeld met de naam stack.bat. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld notepad gebruiken. Let wel dat je bij 'Save as type' kiest voor 'All Files', zoals in het screenshot hieronder.

STACK batch file

Voeg de volgende regel toe aan een het bestand:

C:\WINDOWS\system32\net use Z: "https://voorbeeld.stackstorage.com/remote.php/webdav/" /User:gebruikersnaam wachtwoord

Vervang https://voorbeeld.stackstorage.com/remote.php/webdav/ door het daadwerkelijke WebDAV-adres van jouw STACK, gebruikersnaam door de gebruikersnaam van jouw STACK-account en wachtwoord door het wachtwoord waarmee je inlogt op STACK (niet je TransIP-controlepaneel).


 

Stap 2

Druk op de Windows-startknop en zoek naar 'Task scheduler' en start deze.


 

Stap 3

Selecteer de task scheduler library en klik op 'Create task'.

task scheduler create task


 

Stap 4

Ga eerst naar het tabblad 'Triggers' en klik op 'New'. Selecteer achter 'Begin the task' de optie 'At log on' en vink 'Enabled' aan.

task scheduler task triggers


 

Stap 5

Ga naar het tabblad 'Actions' en klik op 'New'. Selecteer als actie 'Start a program' en gebruik 'Browse' om je .bat-bestand te selecteren.

task scheduler task actions


 

Stap 6

Selecteer in het tabblad 'Conditions' de optie 'Start only if the following network connection is available' > 'Any connection'. Dit is belangrijk, want als er geen netwerkverbinding is, kan er geen verbinding met STACK worden gemaakt en faalt je script.

task scheduler task conditions


 

Stap 7

Ga tot slot naar het tabblad 'Settings' en vink de optie 'If the task fails, restart every' > '1 minute' > '3 times' (achter attempts).

task scheduler task settings

Soms wordt namelijk het script al uitgevoerd voor je netwerkverbinding beschikbaar is, en zal daardoor niet slagen. Door automatisch het een minuut later nog eens te proberen als (normaal gesproken) je verbinding wel actief is, zal het de 2e keer wel slagen.


MacOS

Ga in Finder naar 'Ga' ('Go') en klik hier in het menu op 'Verbind met server' ('Connect to Server'). Er verschijnt nu een pop-up waar je het volgende invult:

 • 'Serveradres' ('Server Address'): Hier voeg je de WebDAV-locatie toe. Je kunt deze WebDAV-URL altijd terugvinden en kopiëren door via de webinterface op je accountnaam te klikken en vervolgens op 'Instellingen'. Onder het kopje 'WebDav' staat de benodigde link. Deze link heeft altijd het formaat https://jouwaccountnaam.stackstorage.com/remote.php/webdav/.
 • Klik nu op 'Verbind' ('Connect') om de locatie / schijf toe te voegen.

stack webdav OS X

Hierna wordt er gevraagd om je STACK gebruikersnaam en bijbehorende wachtwoord in te vullen. Hou er rekening mee dat de gebruikersnaam hoofdlettergevoelig is. Dit betekent dat de gebruikersnaam alleen werkt als je deze met kleine letters invoert.

Vul hier je STACK gebruikersnaam en wachtwoord in

Eenmaal toegevoegd gebruik je STACK net als een gewone harde schijf / mount binnen Finder / MacOS en verplaats je jouw bestanden hiervandaan of hiernaartoe.

Je kunt alle gebruikersnamen van je STACK terugvinden in jouw controlepaneel. Ga hiervoor binnen je controlepaneel naar het tabblad 'STACK' en klik aan de rechterzijde op 'Beheren', gevolgd door 'Wachtwoord resetten'.

Je STACK gebruikersnaam

Je ziet nu naast 'Gebruikersnaam' een dropdown-menu terug met hierin de gebruikersnamen van je STACK. Jouw hoofdgebruikersnaam zal altijd als eerste geselecteerd zijn.

Mocht je het wachtwoord van jouw STACK gebruikersnaam niet meer weten, dan kun je hier ook per gebruiker het wachtwoord aanpassen.


Linux (Ubuntu/Debian)

Het is ook mogelijk om via WebDAV je STACK koppelen aan je (Linux-)VPS om dit bijvoorbeeld te gebruiken als externe back-up voor je data. Meer informatie daarover is hier terug te vinden.

Mocht je van Ubuntu/Debian(of afgeleide, zoals Linux Mint)-desktop gebruikmaken, dan is je STACK via Files en vervolgens Connect to Server via WebDAV te benaderen. Let er wel op dat in Ubuntu/Debian de link via https:// niet als serveradres gezien wordt. Pas dit daarom aan naar davs://.

stack webdav ubuntu


Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze supportafdeling.

Wil je dit artikel bespreken met andere gebruikers? Laat dan een reactie achter!

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
debengel 25 oktober 2022 (#8972)

Goedemiddag,

Het lukt niet om een netwerkverbinding te maken met mijn macbook en stack via WebDAV. Mijn gebruikersnaam en of wachtwoord worden niet geaccepteerd.

0
nonstopyogi 18 juli 2022 (#8438)

@ejes, ff zippen Bij mij wel nml

0
nonstopyogi 18 juli 2022 (#8435)

@martie91, True I love webDAV

1
martie91 17 juni 2022 (#8315)

@michaelm74

@n8chtelijke

Cause

Research on WebDAV protocol RFCs and verification from Microsoft's product team confirmed WebDAV protocol doesn’t support querying server’s disk capacity. With this constrain of WebDAV protocol, Windows client sets WebDAV mapping drive’s capacity the same as its System Drive.

Resolution

This is by design. A WebDAV mapped drive's capacity is set to match the client machine's System drive capacity. This means that the capacity you get from a WebDAV mapped drive is the same as your local System drive. System drive is where Windows is installed.

source

0
n8chtelijke 29 april 2022 (#8021)

@michaelm74, Heb precies hetzelfde probleem

0
pear77771 1 april 2022 (#7841)

Ik heb two-factor authentication ingesteld en erna komt connect de webdav drive niet meer,

Na herstarten echter nog steeds niet!

Graag advies

0
bhettema 2 augustus 2021 (#6295)

Kopieren naar WebDav gaat wel, maar vervolgens gebeurt er niets. Er wordt weliswaar een connectie gemaakt met de server, zo laat het logboek weten, maar de inhoud van de map (249 Gb) wordt niet gekopieerd.

0
geraldkw 14 juli 2021 (#6184)

Hoi,

ik probeer via Allway Sync een sub folder op mijn STACK te synchroniseren op mijn laptop. De complete STACK kan ik wel synchroniseren via: dav://gebruiker.stackstorage.com/remote.php/webdav/ maar ik zou graag alleen een sub folder willen synchroniseren. dav://geraldkw.stackstorage.com/remote.php/webdav/test werkt niet. Is dat mogelijk?

0
lexvalk 27 maart 2021 (#5535)

@keeshammink,

hoi kees, is het inmiddels gelukt. Ik krijg het ook niet voor elkaar.

vriendelijke groet

0
slice396 3 maart 2021 (#5443)

In windows 10 krijg ik bij het verplaatsen van mappen constant veiligheidswaarschuwingen. Enige idee hoe ik deze kan verhelpen?

Tevens valt het me op dat de webdav erg traag is (100 kb/s bij het verplaatsen van mappen met veel losse bestanden). Misschien dat het e.e.a. met elkaar te maken heeft?

0
michaelm74 20 februari 2021 (#5398)

Ik heb al een aantal keer geprobeerd mijn stack als netwerkschijf toe te voegen volgens bovenstaande instructies. Het toevoegen lukt prima, echter in plaats van het werkelijke formaat aan opslag ruimte krijg ik een netwerkschijf met de zelfde grote als mijn systeem schijf, en ook zelfde verdeling in gebruikte en vrije ruimte als mijn systeem schijf. Het betreft win 10 pro versie 2004 build 19041.804 Wat zou hier mis kunnen gaan?

0
zon4gezond 16 februari 2021 (#5381)

Ik heb stack als server toegevoegd aan mijn Finder. Maar ik wil dat hij ALTIJD te zien is in Finder. Nu moet ik elke keer weer naar ga, open server etc gaan. Voorheen werkte het wel. Ik weet niet wat er misgaat.

0
familiebeerse 11 februari 2021 (#5355)

@richard2004, Over het koppelen van msWindows machines met webdav: Een webdav of davs (of whatever-dav) verbinding is technisch gezien een netwerk-filesysteem dat via http of https loopt: Voor een netwerk-monitor ziet dat verkeer er uit als een browser naar een webserver: over poort 80 of 443 en met de zelfde structuren. Daarom gebruikt msWindows de https://mijnnaam.stackstorage.com/remote.php/webdav.

Over het koppelen van meer dan 1 webdav-verbinding met verschillende accounts naar de zelfde server: Dat is een issue dat al sinds de vorige eeuw in msWindows zit: Voor het koppelen van netwerk-drives kan msWindows maar 1 account tegelijk gebruiken bij de zelfde server-naam.

0
richard2004 31 december 2020 (#5180)

Ik heb twee computers: eentje is windows 10, de andere linux (ubuntu 20.04). Op linux kan ik meerdere webdavs tegelijk installeren. Voorbeeld davs://gebruiker1@mijnnaam.stackstorage.com/remote.php/webdav davs://gebruiker2@mijnnaam.stackstorage.com/remote.php/webdav Dit geeft twee koppelingen die tegelijk kunnen bestaan.

Onder windows 10 lukt mij dit niet. Daar is ook geen davs-verbinding, maar een https-verbinding. Ik kan dan maar één koppeling tegelijk maken. Dus óf naar gebruiker1, óf naar gebruiker2. Want gebruiker1 en 2 zitten allebei op mijnnaam.stackstorage.com

Waarom heb ik dit nodig: Ik heb in stack meerdere 'gebruikers' aangemaakt. Eentje is mijn fotobestand, eentje is mijn muziekbestand, eentje is mijn overige bestand, eentje is van mijn vrouw. Ik wil niet op alle computers dezelfde 'gebruikers' koppelen. Hoe kan ik dit onder windows 10 oplossen? Of (nog beter) waarom kan windows niet wat linux wel kan? Richard de Keyzer

0
dextro79 12 november 2020 (#5022)

Webdav connectie opzetten vanuit raspberry PI naar Stack.

Heb ik de instructie van Wouter Janson (Held!) gevolgd: https://wouterjanson.nl/2017/04/05/webdav-mount/

op Raspbian :First of all, install the davfs2 package.

sudo apt-get install davfs2

Next, create a directory which we can use as a mounting point.

mkdir ~/webmount

Finally, mount your STACK drive or any other WebDAV drive.

sudo mount.davfs https://stack-username.stackstorage.com/remote.php/webdav/ ~/webmount -o rw,uid=username

Remember to replace stack-username with your username and username with your Linux user, to allow that user to have user-level access to the files. The -o rw part is used to set the webDAV as re-writable.

0
barachia 24 september 2020 (#4849)

@ligtelijn, Dankjewel, dit hielp bij mij! Ik kreeg een authentication error en dat kwam waarschijnlijk ook door rare tekens in mijn wachtwoord, dus heb zowel de gebruikersnaam als het wachtwoord tussen "" gezet. Het commando dus in het batch script is:

C:\WINDOWS\system32\net use Z: "https://voorbeeld.stackstorage.com/remote.php/webdav/" /User:"gebruikersnaam" "wachtwoord"

0
Felix Smit Admin 25 augustus 2020 (#4729)

@mgmooij, we zijn ermee bekend dat UpdraftPlus wat problemen heeft. Kun je ons hiervoor een bericht sturen vanuit je controlepaneel?

0
Felix Smit Admin 25 augustus 2020 (#4728)

@cbeerse, bedankt voor je suggestie, we zullen deze verwerken! :)

0
Felix Smit Admin 25 augustus 2020 (#4727)

@stefmooij, bedankt voor je suggestie! We zullen de documentatie over two-factor authentication met WebDAV verduidelijken.

0
Felix Smit Admin 25 augustus 2020 (#4726)

@jvp, STACK biedt geen ondersteuning voor file versioning, maar we zijn wel bekend met deze wens. Kun je dit feature request liken? Op die manier kunnen we de interesse daarvoor beter in kaart brengen.

Bedankt voor je suggestie. We zullen snel een stuk toevoegen over two-factor authentication.

0
mgmooij 14 juli 2020 (#4568)

Even een update.

De instellingen zijn gelukt:

 1. webdavs
 2. gebrnaam zonder stackstorage.com
 3. ww
 4. gebrnaam.stackstorage.com
 5. port leeg gelaten
 6. /remote.php/webdav/eigen_pad

Dat is het goede nieuws :-)

Echter: de backup lijkt te lukken (volgens UpdraftPlus volledig gelukt) maar alle bestanden op Stack zijn veel kleiner dan ze moeten zijn... De grootste (uploads.zip) is totaal nog geen 2MB (2 bestanden) terwijl het ruim 200MB zou moeten zijn. Geen enkel bestand is meer dan 1MB...

Blijkbaar werkt dit nog steeds niet goed. Zal het nogmaals ook bij UP neerleggen.

0
mgmooij 14 juli 2020 (#4566)

Wat is op dit moment de status van uploaden naar Stack vanaf UpdraftPlus icm WebDav?

Als het zou moeten werken is het mij onduidelijk wat ik waar moet invullen, er wordt gevraagd om:

 1. protocol webdav:// of webdavs://
 2. gebruikersnaam
 3. wachtwoord
 4. host
 5. port
 6. path

2,3 & 5 zijn vrij logisch, maar wat moet er bij port? En path? en er staat geen https:// voor zoals in het genoemde webdav-pad.

Thx!

0
cbeerse 2 juni 2020 (#4456)

Op deze pagina over WebDav en msWindows (https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/237-stack-netwerkschijf-instellen-windows-macos/) mis ik de waarschuwing dat msWindows een beperking heeft, zoals ook beschreven op https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/288-foutmelding-windows-verkenner-gebruik-webdav/.

En daarnaast: Na het uitvoeren van deze maat-uitbreiding is de maat van een webdav bestand nog steeds beperkt.

Volgens het protocol is de boven grens 4 GB.

1
stefmooij 17 mei 2020 (#4415)

Van mij mag letterlijk in het artikel de stappen worden opgenomen dat je een WebDAV access token moet genereren en invullen wanneer je een netwerkschijf instelt. Hoe logisch het ook is, wanneer je letterlijk de stappen volgt kom je er niet uit. Want er staat nergens iets over een WebDAV access token.

'Verbinding maken met andere referenties' ('Connect using different credentials') Dit vinkje MOET ingeschakeld zijn, anders zal Windows de inloggegevens van de lokale computer gebruiken. Deze komen uiteraard niet overeen met die van STACK zelf. Wanneer je dit aanvinkt en op 'Voltooien' (Finish) klikt, zal er een pop-up verschijnen voor het invoeren van de inloggegevens van STACK.
Hou er rekening mee dat de gebruikersnaam hoofdlettergevoelig is. Dit betekent dat de gebruikersnaam alleen werkt als je deze met kleine letters invoert.

Hier had ik dus een stap verwacht die de gebruiker de hint geeft om een access token te genereren en hier in te vullen.

0
jvp 3 mei 2020 (#4362)

Ik ben al jaren een tevreden gebruiker van stackstorage, met een aantal grote directories die automatisch gesynchroniseerd worden. Ik vroeg me echter af of er ook een vorm van versioning of file history voorzien is (buiten de 30 dagen bijhouden in de prullenbak)? Ik wou dan eens proberen om Windows 10 file history aan een netwerkschijf bij jullie te koppelen. Dit artikel is heel goed geschreven, maar mist een referentie naar two-factor authentication (2FA). Omdat ik - na een tijdje - vermoedde dat dit de oorzaak van mijn probleem was, ben ik naar het hulp artikel van 2FA gaan kijken en daar vond ik wel de verwachtte uitleg voor netwerkschijven.

0
Felix Smit Admin 12 maart 2020 (#4179)

@keeshammink@biomongol om jullie van een goed antwoord te kunnen voorzien wil ik jullie vragen hier een bericht over te sturen vanuit het controlepaneel en daarbij een screenshot door te sturen van de gevraagde instellingen.

0
Felix Smit Admin 12 maart 2020 (#4177)

@ruderuud, kun je ons hier een bericht over sturen vanuit je controlepaneel en daarin ook toelichten wat je precies bedoelt met 'landen'?

0
biomongol 24 januari 2020 (#4013)

Ik zou graag weten hoe ik stack als netwerkschijf in Linux 19.3 (Tricia) kan activeren. Moet ik in deze opdrachtregel dan 'Ubuntu_14.04' vervangen door 'Mint_19.3'? echo 'deb http://mirror.transip.net/stack/software/deb/Ubuntu_14.04/ ./' | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/stack-client.list

0
keeshammink 5 januari 2020 (#3948)

Ik zou graag weten hoe ik stack als netwerkschijf in Linux 19.3 (Tricia) kan activeren. Bij de verbinding worden 2 gegevens gevraagd: 1. server en 2.map ook moet ik aangeven of ik Webdav HTTP of HTTPS wil. allerhande varianten werken tot nu toe niet. ook niet die met davs:// (ipv. https). Melding is ofwel ḦTTP fout" ofwel "server kan niet gevonden worden"

wat die ik niet goed ? Groeten Kees Hammink

0
ruderuud 14 december 2019 (#3890)

Dank voor de maken van deze how-to!

is het ook mogelijk om een webdav te configureren om op specifieke folders te landen?

0
Felix Smit Admin 25 november 2019 (#3816)

@mplugge, ook bestanden groter dan 100 MB zouden gewoon gedownload moeten kunnen worden. Kun je een bericht sturen naar onze supportafdeling? Op die manier kunnen we je beter helpen.

0
mplugge 23 oktober 2019 (#3675)

Het maken van een webdav verbinding gaat goed via de stappen in de uitleg!

als ik grote (> 100mb) bestanden wil downloaden via webdav lukt dat niet. zijn er beperkingen wat wel en niet via webdav kan?

Martijn

0
0
arnoldnagel 21 oktober 2019 (#3669)

@felixsmit, dank voor je reactie. Ik heb het al via jullie support afdeling geprobeerd, maar die hadden geen antwoord. Inmiddels ben ik er achter dat Access bestanden via een lager niveau benaderd dan andere applicaties. Hierdoor worden de niveau's die webdav ondersteunen niet gebruikt en dus werkt het niet. (e.e.a. in mijn eigen woorden)

0
Felix Smit Admin 21 oktober 2019 (#3666)

@arnoldnagel, kun je onze supportafdeling een bericht sturen via je TransIP-controlepaneel? Onze supporters denken dan graag met je mee.

0
Felix Smit Admin 21 oktober 2019 (#3665)

@ninne1, als je een bericht stuurt via je TransIP-controlepaneel en daarbij aangeeft welk adres je gebruikt om mee te verbinden, dan helpen onze supporters je graag verder!

0
arnoldnagel 27 september 2019 (#3561)

Ik heb een netwerkdrive aangemaakt naar Stack. Dat werkt prima, kan backuppen, bestanden neer zetten, etc. Alleen MS Access weigert mee te werken. Ik wil graag de back-end database op de netwerkschijf van stack neerzetten zodat ik vanaf meerdere computers die kan benaderen. Dus niet via de client want er mag niet gesynchroniseerd worden. Wat ik ook doe, ik krijg altijd de foutmelding als: Padnaam niet goed of netwerkverbinding niet goed. Andere Office-toepassingen werken prima. Weet iemand de oplossing?

0
ninne1 14 september 2019 (#3522)

Ik kan sinds kort niet meer inloggen op de Android app. Als ik het Stack WebDAV adres invoer geeft de app aan Kon geen host vinden.... Voorheen heeft het altijd goed gewerkt, sinds ik een nieuwe telefoon heb niet meer.

0
henkkauderer 15 augustus 2019 (#3413)

@felixSmit, dank je wel voor je reactie en tips. Het is me nu inderdaad gelukt.

0
Felix Smit Admin 15 augustus 2019 (#3412)

@henkkauderer, heb je misschien two-factor authentication ingeschakeld? Zo ja, dan is het belangrijk dat je een WebDAV-token aanmaakt en die invult in plaats van het wachtwoord tijdens het instellen van de netwerkschijf. In het volgende artikel kun je hier meer informatie over vinden: www.transip.nl/knowledgebase/artikel/1531-two-factor-authentication-2fa-voor-stack/

0
henkkauderer 15 augustus 2019 (#3411)

Toegang tot mijn stack op mijn iPhone,iPad en via internet gaat probleemloos. Maar om stack op mijn Macbook te koppelen met WeBdav lukt niet. In de 'laatste fase' krijg ik weer een schermpje waar ik, om verbinding te maken met mijn stankstorage, mijn naam en wachtwoord moet invullen. Echter die worden niet goedgekeurd/herkend.

0
Felix Smit Admin 13 augustus 2019 (#3406)

@edwinoonk, dat zou gewoon moeten lukken! Als je hier problemen mee ervaart, dan kun je ons het beste even een bericht sturen via je TransIP-account. We denken dan graag met je mee! :)

0
edwinoonk 27 juli 2019 (#3355)

Het lukt me niet om in Updraftplus mijn Stack via WebDav toe te voegen. Is dat getest? En zo ja is er een handleiding?

0
Nick Brouwer Admin 23 juli 2019 (#3337)

@addievangeel

Wanneer je de STACK desktopapplicatie gebruikt, zal de synchronisatie inderdaad doorlopen. Je kan hiernaast ook een netwerkschijfverbinding opzetten om back-ups aan te maken.

Het één sluit het ander echter niet uit. Als je dus de desktopapplicatie hebt draaien, dan blijft de synchronisatie inderdaad gewoon door werken. Het uitvinken van een specifieke map in de desktopapplicatie zorgt er voor dat de synchronisatie voor die specifieke map ook stopt.

Wat betreft de snelheid van het uploaden via de netwerkschijfverbinding, dit is bekend. Dit komt door het WebDAV-protocol, wat relatief langzaam werkt. Omdat dit protocol door Microsoft is ontwikkeld, hebben wij hier helaas geen directe invloed op.

Mocht je hier meer vragen over hebben, neem dan contact op met onze supportafdeling. Je bereikt hen via de knop 'Contact' in je controlepaneel.

0
addievangeel 20 juli 2019 (#3330)

Mijn idee was om naast synchronisatie, Stack ook te gebruiken voor Backups. Dat moest dan via WebDdav volgens bovenstaande.

Ik heb een map aangemaakt op mijn Stack voor gebruik als netwerkschijf (S:), dus niet gesynchroniseerd, maar die werd aanvankelijk toch gesynchroniseerd. Pas door hem in de App uit te vinken voor synchronisatie werd er gerealiseerd wat ik wenste.

Toen gestart een aantal bestanden te uploaden naar de nieuwe netwerkschijf. Dit ging wel tergend traag: 15 uur voor 517 MB, eigenlijk onacceptabel. @TransIP, is dit te verbeteren???

Vriendelijke groet Addie

0
Matthijs van Beek Admin 3 juni 2019 (#3149)

@flotto,

Het is niet mogelijk een map te maken op je STACK die niet zichtbaar is wanneer je STACK als netwerkschijf aan je Mac toevoegt. Dat heeft echter geen impact op de ruimte op je Mac: alleen als je de STACK desktopapplicatie gebruikt, worden bestanden van en naar je Mac / STACK gesynchroniseerd. Als je STACK enkel als netwerkschijf koppelt of de webinterface gebruikt, neemt dat geen extra ruimte in op je Mac zelf.

0
flotto 28 mei 2019 (#3126)

Kan ik ook een map met (grote) bestanden aanmaken in mijn stackstorage.com die niet in de netwerkschijf op mijn Mac verschijnen? De reden is dat ik niet genoeg ruimte op mijn Mac heb, maar wel bestanden wil opslaan en beschikbaar houden. Met vriendelijke groet, Otto Munters

0
squaricdot 3 mei 2019 (#3034)

@prettymedia,

De oplossing was gevonden ( zeer vaag ). Een extra gebruiker aan te maken.

Hiermee kon ik wel inloggen.

Ik heb hierna in het stack user beheer scherm mijn eigen wachtwoord verandert met het wachtwoord wat ik al gebruikte om in te loggen. Nu werkt het wel.

Het lijkt dus een sync issue tussen de authenticatie db van stack zelf, versus webdav (.htpasswd ? ).

Andere conclusie kan het ik er niet uit halen aangezien mijn wachtwoord correct was en uit een password manager komt.

Ik zie het dus toch als bug bij transip. maar geen idee hoe ik de situatie kan hercreeren.

In ieder geval het werkt dus wel.

0
prettymedia 3 mei 2019 (#3031)

@squaricdot, Yes ik connect naar https://username.stackstorage.com/remote.php/webdav op apple met CMD+K in Finder. Login is enkel met de username en ww.

Zou trouwens wel vreemd zijn als je met 2FA wel op normale manier met SFTP kan inloggen, want dat zou ook met een key moeten. Dus ja, dat zou ook het probleem zijn bij WEBDAV.

Ik probeerde meer dan 10GB up te loaden via de browser maar dat werkt niet schijnbaar. Begint dan elke keer bij 200MB opnieuw met de upload. Met WEBDAV gaat het wel makkelijk, maar nog niet heel snel. Heb nog niet getest of SFTP veel sneller is.

Goodluck!

0
squaricdot 2 mei 2019 (#3030)

@prettymedia,

nee ik heb er niet verder naar gekeken.

probleem blijft bestaan. ik maakte al gebruik van het correcte adres. in mijn geval had ik een dns entry aangemaakt: stack.mijndomein.nl

maar kan zowel verbinden op

mijndomein.stackstorage.com stack.mijndomein.nl

inloggen op webdav werkt niet met zowel:

username en username@mijndomein.mijndomein.nl ( voorbeeld SFTP )

blijft niet veel opties over denk ik.

kan ook gewoon sftp gebruiken daar niet van. in ieder geval wat er wordt aangegeven in instellingen werkt niet. maarja zal maar naar Nick luisteren en er een discussie punt elders er van maken.

Tis niet self evident voor mij.

maar @prettymedia, je hebt dus in kunnen loggen op webdav op stack op mac via Finder->Go... ??

dan ligt het toch echt aan mij al zie ik niet echt welke opties ik heb op het moment. anyway cheers.

ook inloggen werkt niet via de browser. echter.... besef ik me nu dat ik MFA heb aanstaan. misschien heeft dat er iets mee te maken.

0
prettymedia 2 mei 2019 (#3028)

@squaricdot, Je zult inmiddeld wel een oplossing gevonden hebben. Ik kon aanvankelijk ook niet inloggen omdat ik niet goed gelezen had en probeerde in te loggen via transip.stackstorage.com (zoals weergegeven in het screenshot). Maar ik moest natuurlijk username.stackstorage.com hebben...

0
Nick Brouwer Admin 18 maart 2019 (#2842)

@squaricdot

Deze plek is bedoeld om over dit artikel met andere gebruikers te discussiëren. Mocht je het antwoord op je vraag niet in dit artikel terug kunnen vinden, dan helpen onze helden van support je hier graag bij! Je kunt hen benaderen door de knop 'Neem contact op' aan de onderkant van deze pagina te gebruiken.

0
squaricdot 16 maart 2019 (#2838)

Ik probeer te connecten naar WebDAV op een Mac. Het wilt niet mijn user en wachtwoord accepteren.

Mis ik iets? Neem aan gewoon dezelfde username en wachtwoord als gebruikt voor het inloggen van de stack page....?

0
mgmooij 8 januari 2019 (#2470)

Met betrekking tot het UpDraftPlus-probleem kwam ik de volgende plugin tegen die het WEL lijkt te kunnen: XCloner. Iemand ervaringen met deze plugin? De plugin is gratis evenals de mogelijkheid tot backuppen naar Webdav. In mijn testje wordt de backup prima gemaakt naar Stack :-)

Misschien goed om wat ervaringen en testjes uit te wisselen?

0
Nick Brouwer Admin 26 november 2018 (#2286)

@dirkklaverstijn

Het lijkt er op dat dit door het gebruik van TotalCommander komt. Dit is een third party programma waar wij geen directe support op leveren; het genoemde issue met de tijdstempel komt daarnaast ook niet bekend voor.

0
dirkklaverstijn 26 november 2018 (#2284)

Ik gebruik TotalCommander om mijn bestanden te synchroniseren met stack als netwerkdrive via webdav. het valt mij op dat een aantal bestanden in mijn stack een recenter tijdstempel hebben gekregen dan mijn lokale bestanden. Totalcommander wil deze stackbestanden dus terugkopieeren naar mijn lokale drive. Ik voorkom dit door het tijdstempel te negeren(een aan te vinken optie in de functie mapsyschronisatie). Ik denk dat deze stackbestanden het tijdstempel hebben gekregen van mijn eerste backup naar stack (een half jaar geleden ongeveer). is dit een bekend probleem(webdavbug dus)?

0
ienetlimburg 23 oktober 2018 (#2113)

Tip: hoe ik het gedaan heb voor freebsd (zfsguru)

via ssh of cmd op de server:

0
Nick Brouwer Admin 22 oktober 2018 (#2108)

@fubarnld

Deze plek is bedoeld om over dit artikel met andere gebruikers te discussiëren. Mocht je het antwoord op je vraag niet in dit artikel terug kunnen vinden, dan helpen onze helden van support je hier graag bij! Je kunt hen benaderen door de knop 'Neem contact op' aan de onderkant van deze pagina te gebruiken.

0
fubarnld 20 oktober 2018 (#2104)

Ik kan hieronder niet snel iets terugvinden over problemen met de verbinding die continue verbroken wordt op mijn Mac OS. zo ben ik even verbonden en zo valt de verbinding weer weg en moet ik de Webdav verbinding weer opnieuw tot stand brengen. Het mounten van de Webdav is in Finder ook niet mogelijk. Zijn hier al oplossingen voor? Want zo blijft het niet als een vaste netwerkschijf beschikbaar staan in Finder.

0
pkoopmanpk 10 oktober 2018 (#2052)

Voor Windows 10 moest ik in het register HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WebClient\Parameters de sleutel 'BasicAuthLevel' van 1 naar 2 zetten, anders bleef het aanmelden een spelletje Russische roulette. Soms had ik verbinding na het herstarten, maar meestal niet. En waarom soms wel was me een raadsel.

Hoe je dat doet staat onder het kopje voor Windows Server 2008 / 2012 en Windows Server 2016.

0
Nick Brouwer Admin 20 september 2018 (#1969)

@protected22

Dit is inderdaad zonder haakjes :-)

0
protected22 20 september 2018 (#1967)

Hoe werkt dat autoexec.bat file? Je hebt wel deze code: C:\WINDOWS\system32\net use S: "https://naam.stackstorage.com/remote.php/webdav/" /User:<gebruikersnaam> <wachtwoord>

Moet ik dan mn gebruikersnaam en wachtwoord in de haakjes doen of zonder die haakjes?

0
Nick Brouwer Admin 6 september 2018 (#1904)

@tbakri

Bedankt voor je bericht! Wij zien dit echter niet direct terug, zou je hiervoor een bericht kunnen sturen via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina? Via die weg kunnen onze specialisten met je meekijken. Vergeet hierbij niet een aantal screenshots van je bevindingen mee te sturen :)

0
tbakri 6 september 2018 (#1900)

Het is me opgevallen dat de netwerkschijf optie toegang biedt voor een user die niet de superuser is tot de gehele stack. Zelfs als deze met zijn eigen credentials inlogt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling lijkt me. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn users de rest niet zien?

Bij de desktop optie is dat wel het geval. Dank alvast! TBakri

0
Nick Brouwer Admin 30 augustus 2018 (#1860)

@mintis

Wij gebruiken webdav over https, dus het toevoegen van webdavs maakt hier geen verschil. De verbinding wordt sowieso beveiligd tot stand gebracht.

Wat de reden is dat Updraft niet direct met STACK werkt is ons verder onduidelijk. Mochten zij hier meer informatie over hebben, dan horen we dit graag. Aan de hand hiervan kunnen we je mogelijk van meer informatie voorzien.

0
mintis 29 augustus 2018 (#1854)

@Matthijs van Beek,

Van Updraft kreeg ik de volgende reactie:

"I would recommend trying to switch the protocol to 'webdavs://', as your cloud appears to require SSL.

From what I can see in their support documents, it should be possible to connect as the method to connect appears to be standard.

Could you ask their support to clarify why it would not be possible?"

0
Nick Brouwer Admin 28 augustus 2018 (#1844)

@itsourbusiness

Ai, dat is vervelend! Het lijkt er op dat dit om de machtigingen binnen je NAS gaat. Hier kunnen we dus helaas geen ondersteuning op bieden. Ik raad je aan om deze melding op de forums van Synology op te zoeken, wellicht dat hier de oplossing te vinden is!

0
itsourbusiness 27 augustus 2018 (#1839)

Beste allen, Ik probeer StackStorage in te stellen als backupdoel voor mijn Synology NAS. Daartoe stel ik op de Synology NAS de backup app 'Hyperbackup'in met WebDAV. Het lukt om vanaf de Synology een map (naam 'Backup') aan te maken in de StackStorage, maar zodra de backup naar die map start, verschijnt er een melding: "Onvoldoende toegangsmachtigingen voor deze gedeelde doelmap. Neem toegang op met de doelmapbeheerder".

0
Matthijs van Beek Admin 27 augustus 2018 (#1832)

@ralph9994

Je hebt zeker 1TB tot je beschikking, maar Windows geeft het inaccuraat weer. Dit is het gevolg van hoe Windows om gaat met WebDAV, zie https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/264-schijfruimte-stack-netwerkschijf-onder-windows/

@mintis

Dit is nog niet opgepakt, maar er wordt gewerkt aan een optie die je mogelijk een alternatief biedt naast WebDAV voor UpdraftPlus. Ik kan helaas nog niet meer informatie over de feature, of een eta geven, maar raad aan onze nieuwsberichten over STACK-updates in de gaten te houden.

0
ralph9994 26 augustus 2018 (#1828)

Mijn gekoppelde netwerkschijf geeft aan dat hij maar 237GB aan totale opslag ruimte heeft. Weet iemand hoe dit kan?

0
mintis 25 augustus 2018 (#1817)

@Nick Brouwer, Ik ben benieuwd of hier inmiddels iets mee is gedaan. Ik wil graag gebruik maken van Updraftplus icm Stack, maar dit lijkt nog niet te werken.

0
dianavancampen 23 augustus 2018 (#1812)

@Nick Brouwer, Is webdav al mogelijk op Linux Mint, het lukt mij namelijk ook niet

0
Nick Brouwer Admin 6 augustus 2018 (#1701)

@jogovaerts

Deze plek is bedoeld om over dit artikel met andere gebruikers te discussiëren. Mocht je het antwoord op je vraag niet in dit artikel terug kunnen vinden, dan helpen onze helden van support je hier graag bij! Je kunt hen benaderen door de knop 'Neem contact op' aan de onderkant van deze pagina te gebruiken.

0
jogovaerts 4 augustus 2018 (#1695)

Hallo, ik heb jullie desktopapplicatie op mijn Mac mini (OS 10.12.6) draaien om alle files op deze server (ongev. 300Gb) te syncen met mijn 1Tb Stack via Webdav. Ik kan de verbinding met mijn Stack ruimte goed leggen en ik merk dat er al behoorlijk wat gesynced werd, maar er zijn enorm veel files die omwille van vreemde tekens als '*' en '>' in de bestandsnamen door jullie app genegeerd worden! Is er echt geen mogelijkheid om gewoon alle bestanden te backuppen, of moet ik rekening houden met een bepaald benamingsprotocol? Ik hoor het graag.

Alvast bedankt. Jo

0
divon01 4 juli 2018 (#1548)

@Nick Brouwer,

Duidelijk artilkel, bedankt voor je reactie.

Dick

0
Nick Brouwer Admin 4 juli 2018 (#1547)

@divon01

Dit is helaas een beperking vanuit het WebDAV protocol! Dit zorgt er voor dat de maximale ruimte van je C: schijf wordt aangehouden als maximale ruimte voor je netwerkschijf. In dit artikel lees je hier meer over.

0
divon01 2 juli 2018 (#1540)

Hallo,

Het was simpel om in Windows 10 een netwerkverbinding te maken. Maar........ Kan iemand mij vertellen waarom ik een totale grootte heb van 237GB in mijn netwerkverbinding, terwijl dit 1TB zou moeten zijn!

Op mijn controlepaneel zie ik dat ik nog 947GB beschikbaar heb. Vreemd.

Staat er misschien een instelling verkeerd??

0
Nick Brouwer Admin 22 juni 2018 (#1478)

@gabrielmetsu

Jazeker! De ene optie sluit de andere nooit uit :-)

0
gabrielmetsu 22 juni 2018 (#1477)

Hoi,

Kun je "STACK als netwerkschijf toe te voegen aan je besturingssysteem" naast de iOS app gebruiken? Dus als ik Stack instel als netwerkschijf binnen OSX kan ik dan nog steeds de app gebruiken met al zijn functies in iOS?

0
Nick Brouwer Admin 6 juni 2018 (#1381)

@florisvdwolf@ameesme@admindacorsa

Mochten jullie ook met Forklift een verbinding proberen te maken, dan raden wij jullie aan om contact op te nemen met de developers van Forklift.

Indien jullie problemen ondervinden bij het opzetten van een netwerkverbinding met alleen macOS, benader dan onze supportafdeling. Zij kunnen jullie hier dan eventueel verder naar kijken. Je kunt hen bereiken door de knop 'Neem contact op' aan de onderkant van deze pagina te gebruiken of het tabblad 'Contact' in je controlepaneel.

0
admindacorsa 5 juni 2018 (#1379)

Zelfde probleem hier, webdav verbinding met Stack vanuit OSX is zeer instabiel blijft soms maar enkele minuten overeind. Iemand een oplossing hiervoor? @ameesme@florisvdwolf@studiobroek

1
ameesme 6 mei 2018 (#1216)

@florisvdwolf, Ook ik heb dit probleem, de verbinding is zeer instabiel.

2
florisvdwolf 20 april 2018 (#1142)

@studiobroek, Ook ik heb hier last van, inmiddels een oplossing gevonden?

0
Nick Brouwer Admin 23 maart 2018 (#994)

@adminpv

Wij hebben hier geen aanpassingen in gemaakt, dus dit is nog steeds het geval. Dit is wel mogelijk interessant, ik heb dit dan ook doorgegeven aan onze developers, wellicht dat hier in de toekomst verandering in komt ;-)

0
adminpv 23 maart 2018 (#993)

Ik lees het volgende op de website van UpdraftPlus, een backup plugin voor Wordpress. (https://updraftplus.com/shop/webdav/)

> N.B. (Information current at September 2017): The WebDAV servers run by the Dutch company Transip.nl do not follow the same protocol conventions as other servers that we are able to test with (e.g. Apache, OwnCloud, Nextcloud), and are not compatible with this add-on.

Deze info is een half jaar oud. Klopt dit nog steeds?

0
Nick Brouwer Admin 22 maart 2018 (#983)

@richardpis

Ah super! Goed om te horen dat het is gelukt :-)

0
richardpis 22 maart 2018 (#982)

@Nick Brouwer, Tis gelukt met Gigolo, na wat uitproberen blijkt dat alles voor de naam moet worden weggelaten, dus geen http:// of davs:// ervoor en gaan met die hap. ;)

0
Nick Brouwer Admin 22 maart 2018 (#978)

@richardpis

Geen probleem!

Wij hebben de Ubuntu versie getest, omdat we dit één van onze meest gebruikte systemen is. Ik heb het voor je nagekeken en zie niet direct andere gebruikers terug die xfce met succes hebben gebruikt.

Ik raad je in dit geval aan om zelf nog even op onderzoek te gaan naar een programma waar je STACK met succes mee kunt gebruiken :-)

0
richardpis 22 maart 2018 (#977)

@Nick Brouwer,

Bedankt voor je reactie! Ik ken Gigolo ook pas sinds gisteren.

Weet jij misschien een andere manier dan? Of ken je alleen Ubuntu?

Ik gebruik de xfce werkomgeving.

0
Nick Brouwer Admin 22 maart 2018 (#976)

@richardpis

Ai, dat is vervelend! Hoe je dit in Gigolo instelt is niet iets wat ik direct kan zeggen. Dit is een third party programma, waardoor wij hier geen directe ondersteuning op kunnen leveren.

Je kunt eventueel proberen om met de informatie uit dit artikel aan te kloppen bij de developers van Gigolo, wellicht dat zij hier bij kunnen helpen!

Overigens is het inderdaad niet mogelijk om op deze manier een afbeelding toe te voegen. Imgur is dan ook een prima alternatief ;-)

0
richardpis 21 maart 2018 (#974)

@Nick Brouwer,

Dat had ik gelezen in het artikel, echter met davs:// ipv http:// werkt het evenmin. Ik krijg dezelfde melding.

Weet je of ik nog meer in moet voeren in het kader van Gigolo behalve het serveradres?

https://imgur.com/ZwdftRNl.png

(Een afbeelding plaatsen lukt niet helemaal of kan dat hier niet?)

groet, Richard.

0
Nick Brouwer Admin 21 maart 2018 (#973)

@richardpis

Ik zie dat je in jouw voorbeeld 'dav://https// gebruikt, dit zal dan ook niet werken.

Zoals in het artikel te lezen is, is het van belang dat je als Server Address het volgende gebruikt:

davs://jouwgebruikersnaam.stackstorage.com/remote.php/webdav

0
richardpis 21 maart 2018 (#972)

@Nick Brouwer,

Hallo,

Is de Linux client inmiddels al operationeel? Ik probeerde het net eveneens zonder succes.

[img]https://i.imgur.com/OrLvOvZ.png[/img]

1
studiobroek 19 maart 2018 (#952)

In MacOSX wordt mijn van mij netwerkschijf telkens de verbinding verbroken, wanneer ik bijvoorbeeld met Forklift probeer te synchroniseren. Meer mensen dit probleem?

0
Matthijs van Beek Admin 14 maart 2018 (#909)

@wrsl

Er zit een limiet op de grootte van bestanden die je upload als je STACK als netwerkschijf koppelt. Die limiet is tot bepaalde hoogte op te schroeven. Wij hebben hierover een apart artikel met instructie, zie: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/288-foutmeldingen-windows-koppeling-downloaden-bestanden/

0
wrsl 13 maart 2018 (#906)

Ik heb de stack netwerkschijf voor Windows 10 toegevoegd en dat werkt goed. Echter het kopiëren van grotere bestanden van de stack netwerkschijf lukt niet. Ik krijg de foutmelding: "Fout 0x80070DF: De bestandsgrootte heeft de toegestane limiet overschreden en kan niet worden opgeslagen".

Hoe kan dit worden opgelost want zo kan ik geen grotere bestanden van de stack via de netwerkschijf naar mijn pc kopiëren.

0
Nick Brouwer Admin 22 februari 2018 (#810)

@mennosonneveld

Vervelend om te horen dat het nog niet is gelukt! Onze supportafdeling helpt je hier graag bij. Zou je hen wat screenshots kunnen sturen van de stappen die je uitvoert? Aan de hand hiervan kunnen we je mogelijk van meer informatie voorzien.

Je kunt onze supportafdeling bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van dit artikel en via de knop 'Contact' in je controlepaneel.

0
mennosonneveld 21 februari 2018 (#808)

HI,

Ik zal wel gek zijn, maar het lukt mij niet. Mijn mac kent bij het inloggen opeens ww niet meer. ik krijg geen menu instellingen en ik weet de webdav link niet.

Drama dus, any help?

2
ustoopia 14 februari 2018 (#761)

Als antwoord op mijn vorige berichtje kan ik zeggen dat het inmiddels gelukt is. Ik heb elke stap genoteerd en dit is stap voor stap hoe je dit zelf ook kan doen.

Begin met het intstalleren van de vereiste software.

sudo apt install nano davfs2 sudo dpkg-reconfigure davfs2 -> kies hier YES mkdir ~/.davfs2 sudo cp /etc/davfs2/davfs2.conf ~/.davfs2/davfs2.conf nano ~/.davfs2/davfs2.conf

zoek op regel 36 naar # secrets /etc/davfs2/secrets en verwijder het # symbool en verander /etc/davfs2/secrets naar ~/.davfs2/secrets zodat er kotm te staan: secrets ~/.davfs2/secrets. Sla nu het bestand op (ctrl+x, Y, enter)

nano ~/.davfs2/secrets

voeg onderstaande toe aan dit secrets bestand en sla het op: https://gebruikersnaam.stackstorage.com/remote.php/webdav/ gebruikersnaam wachtwoord Uiteraard verander je hier gebruikersnaam in je eigen stack gebruikersnaam en wachtwoord.

chmod 600 ~/.davfs2/secrets sudo nano /etc/group Zoek onderaan in het bestand naar davfs2:x:134: en voeg je gebruikersnaam hier aan toe zodat er staat davfs2:x:134:gebruikersnaam. Sla het bestand op.

usermod -aG davfs2 gebruikersnaam (let er op dat je hier je ubuntu gebruikersnaam gebruikt en dus niet je stack gebruikersnaam).

sudo mkdir /mnt/stack

Nu kunnen we testen of het werkt door onderstaande commando in te voeren.

sudo mount -t davfs https://gebruikersnaam.stackstorage.com/remote.php/webdav/ /mnt/stack cd /mnt/stack ls -la

Als het goed is dan krijg je de mappen/bestanden te zien van je stackstorage. Om ervoor te zorgen dat na een reboot deze weer automatisch gemount zal worden doe je het volgende:

sudo nano /etc/fstab

Voeg onder aan in dit bestand de volgende regel toe en pas uiteraard wel de gebruikersnaam aan in het stackstorage adres:

https://username.stackstorage.com/remote.php/webdav/ /mnt/stack davfs _netdev,x-systemd.automount 0 0

Nu zal na een herstart de mount weer automatisch gemount worden.

1
ustoopia 14 februari 2018 (#760)

Is het ook mogelijk om stack te verbinden als webdav mount op een ubuntu systeem zonder desktop omgeving? Zo ja, zou het geen goed idee zijn om die informatie ook aan deze pagina toe te voegen? Ik ga er nu zelf mee aan de slag kijken of het lukt.

Ik vind stack helemaal geweldig trouwens. Ik ben een zeer tevreden gebruiker! :-)

1
connectcase 7 februari 2018 (#715)

Ik gebruik webdav om mijn stack te verbinden. Ik wil niet de standaard app gebruiken, omdat dat een sync app is met 2 richtingsverkeer, wat betekent dat ik een complete kopie van mijn stack ook op mijn harddisk moet hebben staan (toch?) en dat wil ik vanwege de ruimte niet...

Om te kopieren naar een webdav heb je een aantal mogelijkheden die allemaal net niet voldoen, dus ik ben op zoek naar tips en suggesties:

1) standaard xcopy is helaas niet te gebruiken, omdat xcopy geen folders mag aanmaken op de netwerkschijf

2) draggen en droppen via de explorer is niet alleen traag, maar stopt ook als er een foutmelding komt. Je kunt dus nooit weglopen als je een paar Gb te kopieren hebt.

3) robocopy geeft de files op de netwerkschijf een modified date van "2-1-1980 01:00" mee. Vervelend, want als ik de volgende keer instel om alleen oudere en niet gelijk gebleven bestanden te overschrijven, begint robocopy weer helemaal opnieuw, omdat 1980 nu eenmaal ouder is dan 2018.

Omdat je met robocopy folders aan mag maken op je netwerkschijf EN omdat je aan kunt geven dat de kopie door moet gaan bij een foutmelding, heeft deze mijn voorkeur.

Maar die vreemde modified date is erg frustrerend. Ik heb alle switches in robocopy al geprobeerd en gebruik de laatste versie (standaard bij Win10).

Wie o wie heeft een suggestie?

0
Nick Brouwer Admin 6 februari 2018 (#713)

Ah, super! Kudos ook voor de support van Forklift :-)

0
patthedog 6 februari 2018 (#709)

@Nick Brouwer, bedankt voor het meedenken. Ik heb deze informatie doorgestuurd naar de ontwikkelaars van Forklift. Ik heb met hun een aangepaste cookie implementatie getest die blijkt goed te werken (sessie wordt afgesloten na disconnect). Deze oplossing wordt beschikbaar in de volgende release.

0
Nick Brouwer Admin 5 februari 2018 (#707)

@patthedog

De sessie wordt inderdaad opgeslagen via cookies. We bieden echter geen directe support op derde partijen, in dit geval Forklift.

We kunnen uiteraard wel met je meedenken. Zou je met de html header kunnen proberen om het volgende mee te geven:

Omit-Remember-Me: 1

Dit zorgt er voor dat de tijd dat de cookie wordt opgeslagen aanzienlijk wordt verminderd. Verder zou je kunnen nagaan of Forklift zelf een optie heeft om cookies niet op te slaan. Wellicht dat dit uitkomst biedt :-)

0
patthedog 5 februari 2018 (#706)

Ik gebruik Forklift als webdav client, maar het lukt me niet te uitloggen van stackstorage. Na het klikken op "disconnect", en zelfs na een reboot van mijn Mac, heb ik via Forklift toegang tot mijn stack folders zonder mijn stack wachtwoord opnieuw in te voeren.

In de logs, zie ik dat stack een cookie van 48 uur meestuurt. Ik vermoed dat deze zorgt dat de webdav sessie blijft open. Mijn vraag: hoe kan ik deze cookie uitzetten?

0
Nick Brouwer Admin 31 januari 2018 (#683)

@musicalanders

Deze plek is bedoeld om met andere gebruikers over dit artikel te discussiëren. Mocht je het antwoord op je vraag niet in dit artikel terug kunnen vinden, dan helpen onze helden van support je hier graag bij! Je kunt hen benaderen door op de knop 'Neem contact op' onderaan de pagina te klikken.

0
musicalanders 30 januari 2018 (#680)

Ik heb meerdere gebruikers in mijn stack. Is het ook mogelijk om per gebruiker een andere URL te gebruiken? Anders is het in macOS slechts mogelijk om met 1 gebruiker tegelijkertijd te verbinden.

0
Nick Brouwer Admin 29 januari 2018 (#672)

@hermanjdebeer

Leuk om te horen dat je met een Macbook bent begonnen :-)

Wanneer je zowel op Windows als op je Macbook STACK als netwerkschijf hebt verbonden, dan zul je op beide netwerkschijven de bestanden terug zien die je op STACK hebt geplaatst.

Mocht je dit zelf niet terugzien, dan is er mogelijk iets niet goed ingesteld. Ik raad je in dit geval dan ook aan om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hiervoor de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina gebruiken of de knop 'Contact' in je controlepaneel.

Geef hierbij aan op welke manier je STACK op zowel Windows als op je Macbook gebruikt. Op basis hiervan kunnen we je hier verder bij helpen.

0
hermanjdebeer 27 januari 2018 (#670)

hallo ,

Sinds kort ben ik een macbook gebruiker en wil ook mijn stack opslag vanaf de mac kunnen benaderen. ik heb om mijn macbook de koppeling gemaakt met stack zoals in dit document beschreven. Ik zie stack staan maar niet de bestanden die ik in windows heb aangemaakt. Doe ik iets verkeerd of kan het gewoon niet? Alle windows bestanden openen zal niet lukken maar de bestanden structuur zou ik toch wel moeten kunnen zien. Kunt u mij helpen?

bvd, Herman de Beer

0
Nick Brouwer Admin 26 januari 2018 (#669)

@r1o2n3

Bedankt voor je feedback! De informatie stond inderdaad onjuist in dit artikel weergegeven.

Wanneer je STACK als netwerkschijf hebt toegevoegd, dan zal de schijf als STACK fungeren. Dit betekent dat, wanneer je bestanden vanaf de schijf verwijdert, deze ook van STACK worden verwijderd en andersom.

Als je bestanden vanaf een map op je computer naar de netwerkschijf kopieert, kun je wel het lokale bestand naar wens verwijderen. Deze zal dan nog steeds op de netwerkschijf en daarmee op STACK blijven staan.

Het artikel is zojuist aangepast om de juiste informatie weer te geven. Onze excuses voor het ongemak.

0
r1o2n3 26 januari 2018 (#668)

Ik gebruik de Linux versie. Ik begrijp de volgende passages niet. Zie mijn ervaring in cursief; tussen*. Als je vervolgens bestanden na de upload van de schijf verwijdert, zullen deze op STACK blijven staan. Uitproberen!Zodra ik een file uit de gemounte schijf op mijn PC verwijder, is deze ook uit Stack verdwenen.*

Als je bestanden na de upload van STACK verwijdert, zullen deze wel nog steeds op de netwerkschijf blijven staan. Ook als je de gemounte schijf weer verwijderd en opnieuw opent?Neen, Als ik een file uit Stack verwijder (zelfs via mijn App) dan is deze na heropening van de webdav gemounte versie ook verwijderd.

2
ligtelijn 21 januari 2018 (#638)

TIP: Na enige tijd puzzelen en vertwijfeling waarom de hierboven genoemde regel voor in de AUTOEXEC.BAT bij mij niet werkte, heb ik uiteindelijk uitgevonden dat het lag aan het feit dat mijn wachtwoord het teken " bevatte! En dat ook nog als laatste teken. Oplossing: het wachtwoord nog eens compleet in dubbele brackets zetten. Dus "password"" <-- hier is het wachtwoord dus password" en wordt dus alleen correct overgenomen doordat het zelf nog tussen "..." staat!

0
acbax 8 januari 2018 (#586)

Onder Linux is het mount-type niet davs, maar davfs.

0
Bas van Ooijen Admin 29 december 2017 (#551)

@silrad

Jammer te horen dat het nog niet lukt om je STACK als netwerkschijf in te stellen. Je kunt in dit geval het beste contact opnemen met onze helden van support zodat ze jouw specifieke situatie kunnen nakijken. Je kunt hen benaderen door de knop 'Neem contact op' onder dit artikel te gebruiken.

0
silrad 28 december 2017 (#548)

Ik denk dat de beschrijving voor Windows 8 / 10 specifiek voor windows 8 is bedoeld. Na veel puzzelen kom i er achter hoe het voor win10 zou moeten werken (ook instellen services). Helaas.... Er wordt steeds gevraagd naar een wachtwoord. Dit blijkt accepteert'ie niet of herkent de URL niet. :-(

0
Nick Brouwer Admin 11 december 2017 (#472)

@laurel38

Deze plek is bedoeld om over dit artikel met andere gebruikers te discussiëren. Mocht je het antwoord op je vraag niet in dit artikel terug kunnen vinden, dan helpen onze helden van support je hier graag bij! Je kunt hen benaderen door de knop 'Neem contact op' onder dit artikel te gebruiken.

0
laurel38 10 december 2017 (#468)

Ik heb de Stack desktop-app op mijn Windows 10-computer geïnstalleerd. Deze applicatie crasht altijd. Ongeveer een minuut nadat de computer is opgestart, krijg ik een bericht dat hij is gecrasht. Ik word gevraagd om een crashrapport naar u te verzenden, maar dat werkt ook nooit.

Ik heb geprobeerd dit probleem op te lossen door de app te verwijderen en vervolgens opnieuw te installeren. Maar dat heeft niets opgelost. Ik kan mijn map nog steeds bereiken via een browser window. Maar ik heb de app nodig om mijn documenten te synchroniseren.

Is hier een oplossing voor?

0
Nick Brouwer Admin 5 december 2017 (#436)

@darccastlesound

Ah duidelijk ;-) Dit komt inderdaad vanuit Microsoft. Omdat dit in hun code is gebakken, kunnen wij hier helaas geen oplossing in bieden. Totdat Microsoft hier een fix voor uitbrengt, zal de schijf inderdaad dezelfde ruimte als de C: schijf tonen.

Meer informatie kun je vinden op de volgende pagina van Microsoft: https://support.microsoft.com/en-us/kb/2386902

0
darccastlesound 5 december 2017 (#435)

@Nick Brouwer, Mijn excuses, ik reageerde op een vorige post, staat blijkbaar niet gelinkt ;) Ik doelde op de 'bug' (of dus blijkbaar fout design) van WebDAV waardoor niet de correcte schijfgrootte wordt weergegeven, maar de systeemdrive.

Op zich is dit voor lezen van bestanden niet echt van toepassing, maar merkte nu al dat ik niet deftig kan schrijven naar mijn Stack als ik de WebDAV-drive gebruik.

0
Nick Brouwer Admin 5 december 2017 (#434)

@darccastlesound

Kun je aangeven waar je exact op doelt met 'dit' ;-)? Aan de hand hiervan kunnen we je mogelijk van meer informatie voorzien.

0
darccastlesound 5 december 2017 (#432)

@Nick Brouwer, Volgens Microsoft is dit 'by design' lees ik net... Is er toch een andere oplossing mogelijk? Anders lijkt me dat een WebDAV-schijf toevoegen niet veel nut heeft.

1
Nick Brouwer Admin 24 november 2017 (#383)

@tomgroen

Er wordt momenteel aan een nieuwe STACK client voor Linux gewerkt, maar wanneer deze beschikbaar zal worden is nog niet bekend. In de tussentijd worden nog niet alle Linux distro's, waaronder Linux Mint, ondersteunt. Onze excuses voor het ongemak.

0
tomgroen 23 november 2017 (#374)

Hi ik heb Linux mint en krijg de webdav niet draaiend heb de davs://, http;// en https:// geprobeert en ook via terminal, maar dat lukt ook niet

0
Nick Brouwer Admin 20 november 2017 (#359)

@robhazenberg

Het koppelen van STACK als netwerkschijf is wat technisch, maar het is goed te doen!

Mocht je hier niet helemaal uitkomen, benader dan onze supportafdeling middels de knop 'Neem contact op' onder dit artikel. Onze helden van support zullen hier dan samen met je naar kijken. We streven er naar je binnen een uur van een inhoudelijk antwoord te voorzien.

0
robhazenberg 17 november 2017 (#350)

Helaas veel te ingewikkeld voor mij.

0
Nick Brouwer Admin 27 oktober 2017 (#252)

Hoi Jeroen,

Dit is helaas een bug die aanwezig is als je een netwerkschijfverbinding maakt binnen Windows. Dit komt doordat WebDAV op Windows altijd de ruimte van je primaire schijf (meestal C:) zal tonen.

Wij zijn aan het onderzoeken of wij dit op korte termijn kunnen oplossen, maar dit is volledig afhankelijk van Microsoft en hoe snel zij hier een patch voor kunnen uitbrengen. Onze excuses voor het ongemak.

Kijk voor meer informatie ook op het volgende artikel van Microsoft: https://support.microsoft.com/en-us/kb/2386902

-Nick

0
jeroen3007 26 oktober 2017 (#250)

Na het verbinden met de webdavserver geeft de networkdrive aan dat er 6,57gb vrij is en de schijf maar 100GB groot. Echter heb ik maar 1,65 van de 1024 GB gebruikt volgens mijn stackstorage dashboard.

Gr. Jeroen

0
clarissa1970 20 oktober 2017 (#210)

Hallo, ik heb netwerkverbinding gemaakt op mijn windows 10 en webDAV locatie toegevoegd. Dit werkt goed. Ik heb stack cloud aangemaakt omdat mijn pc traag werd van de vele bestanden. Sommige zeggen dat dit komt doordat mijn profiel te groot wordt en daardoor laden van diverse applicaties langer gaat duren. Ik hoop door het gebruik van Stack en het plaatsen van de vele foto's en video's hiermee een oplossing te hebben gevonden. Werkt dit ook zo als ik het dus als netwerkverbinding heb geïnstalleerd? Of moet bij gebruik pc dit dan allemaal worden ingeladen en kan ik beter gewoon stack als website benaderen/gebruiken? Groetjes Clarissa

0
Nick Brouwer Admin 6 oktober 2017 (#140)

@ejes

De combinatie Time Machine en WebDAV is inderdaad niet bruikbaar. Time Machine werkt namelijk alleen voor lokale bestanden en iCloud bestanden. Deze worden lokaal opgeslagen en daarbij is vaak geen ruimte voor 1 extra Terabyte ;-)

Je kunt er ook voor kiezen om de webinterface of de desktop applicatie te gebruiken, hiermee kun je de bestanden naar wens uploaden!

-Nick

0
ejes 8 september 2017 (#49)

Voor gebruik door Time Machine werkt de webdav niet, deze wordt niet herkend Grote bestanden van een paar Gb geven problemen en worden niet succesvol afgerond. Denk aan backup bestand van je iPhone

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op