Ik wil van jullie SMTP (relay)-server gebruik maken op mijn VPS

Wij bieden GEEN losse SMTP (relay-)server meer aan welke gebruikt kan worden op je VPS of colocated server zonder enige vorm van authenticatie. Deze hebben wij in het verleden wel gehad (smtp.transip.nl), maar vanwege de enorme hoeveelheden spam die hiermee verzonden werden en de daarop volgende blacklisting hebben wij deze server helaas voor uitgaand verkeer moeten uitfaseren.

Deze relay-servers worden nu dan ook alleen nog gebruikt om mail op te vangen voor domeinen welke via ons geregistreerd zijn.

Mocht je mail willen verzenden vanaf je colocated server dan kun je het beste hiervoor een eigen mailserver opzetten. Er zijn vanaf onze kant geen beperkingen om via poort 25 of 587 mail te verzenden vanaf je IP-adres(sen).

Mocht je mail willen verzenden van jouw VPS dan heb je een drietal keuzes:
  • Je kunt zelf een eigen mailserver opzetten. Let er wel op dat je hiervoor minstens zaken zoals reverse DNS zult moeten instellen en ook je domeinen van een valide SPF-record zult moeten voorzien. Zie bijvoorbeeld deze informatie over de eisen die Hotmail & Gmail stellen aan de configuratie van een mailserver.
  • Je kunt gebruik maken van onze VPS mailservice. Dit is in essentie ook een externe SMTP (relay)-server die gebruikt kan worden, maar hier zijn wel een aantal authenticatie-instellingen voor noodzakelijk.
  • Je kunt uiteraard ook altijd gebruik maken van een externe mailprovider of relay-service.