Winkelwagen

  Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

  Wat is Remote Desktop?

  Remote Desktop is simpel gezegd een technologie die het bureaublad van een externe computer op het scherm van je lokale computer. Dit maakt het mogelijk een computer op afstand te bedienen. Hiervoor wordt de grafische gebruikersinterface (GUI) van de externe computer of server naar de lokale computer overgezet. Muis- en toetsenbordinvoer van de lokale computer overgezet naar de exterene computer of server.

  Er zijn verschillende technologieën en protocollen voor het uitvoeren van remote desktops. De bekendste is het Remote Desktop Protocol (RDP) van Microsoft, dat standaard op de meeste Windows-systemen is geïnstalleerd. Met RDP kunnen gebruikers een externe Windows-computer bedienen vanaf een andere computer, ongeacht of die andere computer op Windows, MacOS, Linux of een ander besturingssysteem draait.

  Andere algemeen gebruikte remote desktop-technologieën zijn onder meer VNC (Virtual Network Computing, dit gebruiken we voor de VPS-console bij TransIP) en SSH met X11-forwarding voor Unix-achtige systemen.

  Het gebruik van remote desktop kan handig zijn voor een breed scala aan toepassingen, van het helpen van vrienden en familie met computerproblemen tot het toegang krijgen tot je werkcomputer vanuit huis of het beheren van servers in een datacenter. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de beveiliging bij het gebruik van remote desktop, omdat het potentieel een toegangspunt voor aanvallers kan zijn als het niet correct is geconfigureerd. 
   

   

   

   

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op