Winkelwagen

  Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

  Een TXT-record instellen

  In dit artikel leggen we uit hoe je een TXT-record instelt binnen de DNS instellingen van je domeinnaam.

  TXT is een afkorting voor Text en wijst in tegenstelling tot andere DNS records niet naar een locatie. Het TXT-record is bedoeld om informatie te geven aan de server die het TXT-record opvraagt.


  Waar voeg ik een TXT-record toe?

  DNS-records voeg je eenvoudig en kosteloos toe via je controlepaneel. Klik in het linkermenu op 'Domein' en klik vervolgens in de linkerkolom op het domein waar je het TXT-record voor wilt instellen (niet aanvinken).

  Scrol nu naar 'Geavanceerd Domeinbeheer', gevolgd door 'DNS'. Zie je dit nog niet terug, zet dan eerst de schakelaar om achter 'TransIP instellingen'. Je ziet daarna een overzicht terug van jouw DNS-records, die je vervolgens naar wens kan aanpassen.


  Hoe stel ik een TXT-record in?

  Er zijn verschillende toepassingen van het TXT-record, waarvan de zogenaamde SPF- en DKIM-records de meest gebruikte toepassingen zijn.


  DMARC

  Een andere toepassingen voor TXT-records is het DMARC-record. Hiermee geef je aan dat e-mails beschermd worden door bijvoorbeeld SPF of DKIM. Daarnaast vertelt een DMARC-record aan een e-mailserver wat te doen als geen van deze methodes slagen.

  Dit type record is een extra beveiligingsmaatregel, maar is niet verplicht. Kijk ook op deze pagina voor meer informatie over DMARC-records.


  Overige validatie

  Een andere toepassing van TXT is de mogelijkheid om validatie uit te voeren van verschillende web-toepassingen, zoals de siteverificate van Google. Kijk ook op deze pagina van Google voor meer informatie hierover.

  Hieronder zie je een voorbeeld van een TXT-record waarin de siteverificatie van Google is opgenomen.

  Voorbeeld van een Google validatierecord


  Dit artikel heeft het instellen van een TXT record behandeld. Voor een algemene uitleg over DNS records en het invoeren hiervan check je het artikel 'DNS en nameservers aanpassen via het controlepaneel'.

  Wil je weten hoe je onder andere de TXT-records van jouw webhostingpakket instelt, gebruik dan het artikel 'De DNS instellingen van mijn webhostingpakket'.

  Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, neem dan contact op met onze supportafdeling. Je bereikt hen via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op